Paljonko on tarpeeksi joululahjoja?

(Sisältää mainoslinkin) Jouluun on enää viikko aikaa ja kaupoissa käy joulukauppa kuumimmillaan. Luottokortit vinkuvat ja leluja, elektroniikkaa ja vaatteita kääritään lahjapaperiin ennätysmääriä. Kotona isin ja äidin pikku pirpanat esittävät toiveitaan ja vanhempien ei auta kuin yrittää niitä toteuttaa, kukapa haluaisi nähdä pettymyksen lapsensa kasvoilla jouluaattoiltana. Mutta mikä määrä on tarpeeksi joululahjoja maailmassa jossa mikään ei riitä?

joululahjoja

Paljonko on tarpeeksi joululahjoja?

Me ollaan meidän joululahjaostokset tehty. Emilia leikkaili joulukuun alussa lelulehdistä erilaisia kuvia lahjoista, joita toivoisi joulupukilta. ”Tonttu” haki ne piilosta ja sen jälkeen on sitten mietiskelty mitkä leikatuista kuvista on oikeita toiveita ja mitkä vaan satunnaisia palasia lehdistä. Kyllä sieltä onneksi on muutamia tärkeimpiä toiveita saatu poimittua ja lahjoja hankittua. Pojilta on kalasteltu joululahjatoiveita hiukan suoremmin, eli suoraan kysymällä ja heillekin on lahjat jo hankittu. Mutta riittääkö ne? Entä jos toive ei toteudu?

Onhan aina mahdollista, että me ollaan vahingossa ohitettu jokin Emilian suurin toive, tai tulkittu se vain satunnaiseksi paperisilpuksi, saksien käyttö kun ei vielä ole ihan varmalla pohjalla. Varhaisteinien poikien suhteen joululahjatoiveet saattaa välillä olla ihan tolkuttomia, silti ollaan pyritty niitäkin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Mitään upporikkaita kun ei olla, mutta jotain mieluista olisi kiva paketista löytyä.

Itse en juuri joululahjoja kaipaa, enemmän merkitseekin juuri se lasten ilo ja hymyt lahjoja avatessa. Saatan tosin tänä jouluna toivoa Ken-nukkea, jotta saadaan vähän tasa-arvoa tähän asti niin naispainotteisiin Barbie-leikkeihin…

Mutta onko ne lahjat joulussa se pääasia?

Kyllä ne on, ainakin lapsille. Lapset odottavat joulua ja synttäreitä juuri niiden lahjojen vuoksi, eikä siinä ole mitään pahaa. Menee aikaa ennen kuin lapset ymmärtävät arvostaa yhdessä vietettyä aikaa. Itseasiassa ennen sitä tulee se teinivaihe, kun kalkkisvanhempien kanssa ei haluta viettää sen paremmin joulua, juhannusta kuin ihan tavallista lauantai-iltaakaan.

Se ei kuitenkaan estä meitä vanhempia nauttimasta joulussa juuri siitä yhdesä olosta. Annetaan lasten nauttia niistä lahjoista ja nautitaan me niistä iloisista ilmeistä 🙂

Jos joululahjat on vielä hankkimatta…

…on yksi vaihtoehto klikata itsensä TÄSTÄ House of Brandonin sivuille ja laittaa sieltä lahjat tilaukseen, ne ehtii perille parissa päivässä, joten vielä ehtii oikein hyvin. Sitäpaitsi ihan kaikki lasten vaatteet on joulun kunniaksi tällä hetkellä reilussa alennuksessa!

Emilian Molo-haalari ja Reiman heijastavat talvihanskat on tilattu House of Brandonista, samoin Sarin upea ja lämmin Makia-takki.

Mukavaa joulunalusaikaa teille kaikille!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *