Palauttava fitness-makaronilaatikko

Kaupallinen yhteistyö: HK

Fitness-ruoka mielletään usein mauttomaksi kanaksi ja riisiksi. Itse koen että terveellisen fitness-ruuan ei tarvitse olla mitenkään ihmeellistä, ihan tavallisista kotiruuista on pienillä valinnoilla mahdollista valmistaa hieman perinteistä versiota terveellisempää, fitness-ruokaa. Esimerkkinä tällaisesta hieman terveellisempään suuntaan muokatusta perinteisestä kotiruuasta valmistetaan Metallisydämen keittiössä tällä kertaa palauttava fitness-makaronilaatikko.

Fitness-makaronilaatikko

Makaronilaatikkoa perinteisempää kotiruokaa saa hakemalla hakea. Muutamalla pienellä muutoksella ja terveellisemmällä valinnalla saa perinteisestä makaronilaatikosta valmistettua terveellisemmän vaihtoehdon, joka toimii erittäin hyvin esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeisenä palauttavana ateriana.
Muokkaus terveellisemmäksi ei tarkoita parsakaalin tunkemista joka paikkaan. Tämäkin makaronilaatikko on valmistettu perinteiden mukaan ja säilytetty sen oleellisimmat elementit, makaroni ja jauheliha, mutta valittu niistä mahdollisimman terveelliset vaihtoehdot. Makaronina käytetään tummaa täysjyvämakaronia ja jauhelihana HK:n uutta Sportti-jauhelihaa, jossa rasvaa on vain 5% mutta makua sitäkin enemmän.

Ainekset:

400 grammaa tummaa täysjyvämakaronia
600 grammaa HK Sportti 5% jauhelihaa
1 litra rasvatonta maitoa
3 kananmunaa
2 tl suolaa
1 pussillinen sipulikeittoainesta

Ei muuta kuin kokkaamaan!

Ensimmäiseksi laitetaan vesi kiuehumaan ja aletaan ruskistaa jauhelihaa. Veden kiehuessa humpsautetaan makaronit mukaan ja varotaan ettei polteta sormia, se kiehuva vesi on aika kuumaa…

Kiehumassa olevien makaronien sekaan heitetään teelusikallinen suolaa ja ruskistettu jauheliha maustetaan sipulikeittoaineksella. Toki mukaan voi pilkkoa sipulia tai valkosipuliakin jos haluaa, mutta itse tykkään sipulikeiton tuomasta makuvivahteesta.

Multitalentti kokki pystyy suoriutumaan monesta asiasta yhtä aikaa, joten jauhelihan ruskistuksen ja makaronien keittämisen ohella voi yrittää tekaista munamaidon. Hankalaa se ei ole, litra maitoa kaadetaan kulhoon, rikotaan sekaan kolme kananmunaa ja ripautetaan vielä teelusikallinen suolaa päälle. Ne kun vielä sekoitellaan sekaisin, on munamaito valmis.

Seuraavaksi valutetaan kypsistä makaroneista vesi pois ja sekoitetaan makaronit ja paistettu jauheliha tasaiseksi seokseksi vuokaan ja kaadetaan munamaito tasaisesti päälle. Kulinaristi raastaisi päälle vielä hiukan juustoa, mutta fitness-harrastaja jättää juustot pois pitäen makaronilaatikon edelleen astetta terveellisempänä.

Lopuksi vuoka asetetaan uunin ala-osaan 200 asteeseen noin tunniksi ja käydään sohvalle lepäämään ja palautumaan rankasta ruuanlaittosuorituksesta. Tunnin päikkärien jälkeen ruoka onkin valmista ja päästään herkuttelemaan.

Erinomaista, uskallan suositella!
Lue lisää HK:n runsasproteiinisesta ja vähärasvaisesta Sportti -jauhelihasta TÄÄLTÄ!

Kommentit (12)
 1. pikku juttu...
  22.9.2017, 10:12

  …tuo on lihamakaronilaatikkoa, ei makaronilaatikkoa.

  1. Metallisydän
   22.9.2017, 13:21

   Höpöhöpö. Se on mulle ollut makaronilaatikkoa lapsesta asti ja on edelleen 😀

 2. Jahas että mahdollisimman terveellinen = mahdollisimman vähärasvainen ?

  1. Metallisydän
   22.9.2017, 13:18

   Ei ehkä ihan noin kärjistettynä, mutta onhan se terveellisempi 5% jauhelihasta tehtynä kuin 24%.

  2. Pehmeät rasvat ovat hyvästä mutta jauhelihassa on erittäin paljon kovaa rasvaa. Parempi verisuonille jos ei ala puputtamaan sitä 24% jauhelihaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *