Metallisydän
Metallisydän

Palauttava fitness-makaronilaatikko

Kaupallinen yhteistyö: HK

Fitness-ruoka mielletään usein mauttomaksi kanaksi ja riisiksi. Itse koen että terveellisen fitness-ruuan ei tarvitse olla mitenkään ihmeellistä, ihan tavallisista kotiruuista on pienillä valinnoilla mahdollista valmistaa hieman perinteistä versiota terveellisempää, fitness-ruokaa. Esimerkkinä tällaisesta hieman terveellisempään suuntaan muokatusta perinteisestä kotiruuasta valmistetaan Metallisydämen keittiössä tällä kertaa palauttava fitness-makaronilaatikko.

Fitness-makaronilaatikko

Makaronilaatikkoa perinteisempää kotiruokaa saa hakemalla hakea. Muutamalla pienellä muutoksella ja terveellisemmällä valinnalla saa perinteisestä makaronilaatikosta valmistettua terveellisemmän vaihtoehdon, joka toimii erittäin hyvin esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeisenä palauttavana ateriana.
Muokkaus terveellisemmäksi ei tarkoita parsakaalin tunkemista joka paikkaan. Tämäkin makaronilaatikko on valmistettu perinteiden mukaan ja säilytetty sen oleellisimmat elementit, makaroni ja jauheliha, mutta valittu niistä mahdollisimman terveelliset vaihtoehdot. Makaronina käytetään tummaa täysjyvämakaronia ja jauhelihana HK:n uutta Sportti-jauhelihaa, jossa rasvaa on vain 5% mutta makua sitäkin enemmän.

Ainekset:

400 grammaa tummaa täysjyvämakaronia
600 grammaa HK Sportti 5% jauhelihaa
1 litra rasvatonta maitoa
3 kananmunaa
2 tl suolaa
1 pussillinen sipulikeittoainesta

Ei muuta kuin kokkaamaan!

Ensimmäiseksi laitetaan vesi kiuehumaan ja aletaan ruskistaa jauhelihaa. Veden kiehuessa humpsautetaan makaronit mukaan ja varotaan ettei polteta sormia, se kiehuva vesi on aika kuumaa…

Kiehumassa olevien makaronien sekaan heitetään teelusikallinen suolaa ja ruskistettu jauheliha maustetaan sipulikeittoaineksella. Toki mukaan voi pilkkoa sipulia tai valkosipuliakin jos haluaa, mutta itse tykkään sipulikeiton tuomasta makuvivahteesta.

Multitalentti kokki pystyy suoriutumaan monesta asiasta yhtä aikaa, joten jauhelihan ruskistuksen ja makaronien keittämisen ohella voi yrittää tekaista munamaidon. Hankalaa se ei ole, litra maitoa kaadetaan kulhoon, rikotaan sekaan kolme kananmunaa ja ripautetaan vielä teelusikallinen suolaa päälle. Ne kun vielä sekoitellaan sekaisin, on munamaito valmis.

Seuraavaksi valutetaan kypsistä makaroneista vesi pois ja sekoitetaan makaronit ja paistettu jauheliha tasaiseksi seokseksi vuokaan ja kaadetaan munamaito tasaisesti päälle. Kulinaristi raastaisi päälle vielä hiukan juustoa, mutta fitness-harrastaja jättää juustot pois pitäen makaronilaatikon edelleen astetta terveellisempänä.

Lopuksi vuoka asetetaan uunin ala-osaan 200 asteeseen noin tunniksi ja käydään sohvalle lepäämään ja palautumaan rankasta ruuanlaittosuorituksesta. Tunnin päikkärien jälkeen ruoka onkin valmista ja päästään herkuttelemaan.

Erinomaista, uskallan suositella!
Lue lisää HK:n runsasproteiinisesta ja vähärasvaisesta Sportti -jauhelihasta TÄÄLTÄ!

Kommentit (12)

 1. pikku juttu…

  …tuo on lihamakaronilaatikkoa, ei makaronilaatikkoa.

  • Metallisydän

   Höpöhöpö. Se on mulle ollut makaronilaatikkoa lapsesta asti ja on edelleen 😀

 2. mjai

  Jahas että mahdollisimman terveellinen = mahdollisimman vähärasvainen ?

  • Metallisydän

   Ei ehkä ihan noin kärjistettynä, mutta onhan se terveellisempi 5% jauhelihasta tehtynä kuin 24%.

  • Nimetön

   Pehmeät rasvat ovat hyvästä mutta jauhelihassa on erittäin paljon kovaa rasvaa. Parempi verisuonille jos ei ala puputtamaan sitä 24% jauhelihaa.

 3. Lotta

  Miten punainen liha ja terveellisyys voivat olla samassa lauseessa..?

  • Teppo Ratilainen

   Koska proteiini, koska kaikkea kohtuudella on terveellistä, koska tofu on pahaa ja koska maistuu paremmalta kuin parsakaali makaronilaatikossa 😀

 4. Leevi

  Makaroonilaatikko on ollut mukulasta lähtien meikäläisen lempparia, ja on edelleen.
  Se on vakiovastaus kun kysytään, että mitäs ruokaa huomenna syötäisiin..
  Meilläkin se valmistetaan kutakuinkin juuri noin, ja hyvää on.
  Joskus olen tehnyt makaroonilaatikon alasti, mutta se onkin toinen juttu se =)

  • Metallisydän

   😀 😀 😀 😀 Repesin 😀

 5. Anna

  Ihanaa perusruokaa mut toi rasvaton maito. Ainakin joskus kun maistoin niin oli älyttömän pahaa. No ehkä ruoassa maku häviää. 🙂 No nää on makuasioita.

 6. viivi

  Näin tota 5% sporttilihaa cittarissa, mutta seuraavan kerran kun oisin sitä halunnut ei näkyny enää missään 🙁 Ei oo siis näkynyt nyt moneen päivään.. Varmaan mennyt hyvin kaupaksi. Mutta sit kun saan sitä pitää ehdottomasti tehä fitnessmakaronilaatikkoa 😀

 7. Nimetön

  Lisää protskua sekaan vaan ja tumman pastan sijaan protskupastaa sinne… Tuolla noi aineet odottaa kaapissa samaan ruokaan illalla, tosin 10% jauhelihalla on mentävä, mitäs ostaa su iltana vasta aineet xD

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.