Metallisydän
Metallisydän

Onko bloggaajalla kesäloma?

Nyt se kesä on täällä, aurinko paistaa ja voisi jopa sanoa että on lämmin. Tosin tilanne mitä ilmeisimmin normalisoituu taas juhannukseksi ja lämpötila tippuu totuttuun 10-15 asteeseen… Joillakin on kuitenkin kesäloma jo menossa ja joillakin se on vasta tulossa. Mutta entä bloggaajan kesäloma, koska se on?
kesäloma

Onko bloggaajalla kesälomaa?

Tämä bloggaaminen on siitä mukavaa touhua, että se on täysin vapaaehtoista. Saa kirjoittaa juuri niin paljon ja niin usein kuin haluaa, mikään pakko ei ole kirjoittaa mitään jos ei itse halua ja lomaa voi pitää juuri silloin kun haluaa. Kuitenkin siinä vaiheessa kun bloggaaminen muuttuu pelkästä harrastuksesta ainakin osittain työksi, on ainakin jossakin määrin mietittävä myös julkaisuaktiivisuutta. Lukijat odottavat julkaisuja säännöllisesti ja jos bloggaaja lomailee liikaa, eikä postauksia kuulu, on aina muita blogeja joita siirtyä lukemaan. Elämä on julmaa kuten Antti Tuisku laulaa…

Kun liki yhdeksän vuotta sitten aloitin bloggaamisen, oli se monia vuosia ihan puhtaasti harrastus. Kirjoitin blogia muutaman kerran viikossa, joskin suhteellisen säännöllisesti jo silloin. Taustalla on ollut ihan alusta asti jonkinasteinen kunnianhimo, halu kehittää blogista isompi, jotain muuta kuin vain harrastus. Blogi onkin kasvanut vuosien varrella suuremmaksi kuin koskaan osasin haaveilla ja samalla bloggaamisesta on muodostunut harrastuksen ohella sivutoiminen työ.
Alussa tosiaan julkaisin blogitekstin muutaman kerran viikossa, mutta nyt jo useamman vuoden ajan olen pyrkinyt julkaisemaan ihan joka päivä. Säännöllinen julkaisutahti pitää lukijat kiinnostuneina ja aktiivisina ja aina silloin tällöin mukaan tarttuu uusiakin lukijoita, jotka sattuvat teksteihini törmäämään ja tykästymään ironishumoristiseen kirjoitustyyliini. Edelleen luon bloggaamiselleni raamit ihan itse. Kukaan ei minulle sanele koska pitää kirjoittaa, kuinka usein pitää jotain julkaista tai saanko pitää kesälomaa. On siis täysin oma valintani, että vaikka päätoimisesta työstä heinäkuussa loma alkaa, kulkee kännykkä ja läppäri mukana minne sitten menenkin, bloggaamisesta en lomaa pidä.

Yksi poikkeus?

Viime vuonna kun olimme lähdössä häämatkalle, mietin pitkään pakkaanko läppäriä mukaan. Lopulta päädyin sen matkalaukun pohjalle piilottamaan, vaikka olinkin matkan ajalle jo pari blogipostausta valmiiksi kirjoittanut ja ajoittanut. Onneksi pakkasin, sillä parin päivän jälkeen kirjoittamisen tarve oli jo liian suuri, läppäri oli kaivettava matkalaukusta ja alettava naputtaa ajatuksia ja matkafiiliksiä blogiin.

Tänä vuonna olemme lähdössä koko perheen kanssa etelään loppukesästä. Olen taas suunnitellut pitäväni tuon matkan ajan blogilomaa, mutta eiköhän siinä taas käy niin, että parin päivän jälkeen joudun kaivamaan sen läppärin matkalaukusta, ihan oman mielenterveyteni vuoksi… Sillä vaikka bloggaaminen nykyisin sivutoimista työtä onkin, se on edelleen ennen kaikkea intohimo, rakas harrastus ja kiinteä osa elämää. Ihan joka päivä.

Kommentit (1)

  1. Silja

    Hyvä että bloggaat! On se jännä huomata, että tällasen perus 21v salimimmin suosikkiblogeihin lukeutuu niiden muoti ja peppublogien lisäksi yksi tällanen perheen isän treeni/lifestyle blogi 😀 Ja parhaat naurut löytyy aina täältä! Kiitos siitä 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.