Olkapäät pumppiin vanhoilla ja uusilla kikoilla

Olkapäätreeni on ollut jo pitkään suosikkitreenini, en tosin oikeastaan tiedä miksi. Ehkä siksi, että olkapäävaivojeni vuoksi se oli pitkään hankalaa, muta on nyt jo jonkin aikaa sujunut hyvin, treeni on mennyt perille ja polte jokaisessa olkapäätreenissä on ollut ”mukava”, niin tälläkin kerralla, treenissä joka sisälsi niin tuttuja ja turvallisia liikkeitä, kuin hiukan jotain uutta kokeiluakin…

20160424_104140

Tällä kertaa treeni aloitettiin (lämmittelyjen jälkeen) yhden käden vipunostoilla. Yhden käden viparit on tehokas liike, jolla saan tuntuman hyvin olkapään sivulohkoon. Toisella kädellä otan tukea penkin selkänojasta ja toisella kädellä lähden tekemään vipareita. Ensin niin monta kuin pystyn pysäyttäen liikkeen alhaalla reiden sivulle ja sitten sarjan lopuksi tuoden käden alhaalla lantion eteen, mistä saan viimeisiin toistoihin hiukan vauhtia ja tehtyä pari-kolme toistoa lisää.

20160424_102016

Treenin toinen liike yhden käden vipareiden jälkeen oli niskantakaapunnerrus Smith:ssä. Tämä on ehdottomasti suosikkipystypunnerrusliikkeeni. Saan niskantakaa punnertamalla parhaan tuntuman ja kunnon poltteen olkapäihin. Tärkeää on olla laskematta tankoa liian alas niskaan, takaraivon korkeus riittää erittäin hyvin eikä väännä olkapäitä vaaralliseen asentoon.

20160424_100745

Nyt on treenin raskaat liikkeet tehty ja aletaan hakea sitä todellista turkaista poltetta. Palataan vipareiden pariin, mutta tartutaan jonkin verran pienempiin käsipainoihin kuin alussa. Liikettä lähdetään tekemään istuen penkillä. Liike pidetään hallittuna, puhtaana ja suhteellisen hitaana, minkäänlaista heilautusta ei tehdä vaan koko liikerata puristetaan kohdelihaksella. Kun painot eivät enää liiku, noustaan seisomaan ja jatketaan liikettä tuoden käsipainot vartalon etupuolelle ja antamalla nostoihin hieman vauhtia. Tässä vaiheessa alkaa olkapäihin muodostua mukava polte, mutta sen ei anneta häiritä, vaan rutistetaan juuri niin monta toistoa kuin mahdollista ja lopetetaan vasta kun kädet ei enää nouse.

20160424_103725 20160424_103745

Treenin lopuksi kokeillaan hiukan jotain uutta. Kannetaan penkki ristikkäistaljan keskelle, tartutaan kahvoihin ja lähdetään tekemään pystypunnerrusta. Vastus tulee tässä liikkeessä alaviistosta ja tuntuma on täysin erilainen kuin tangolla tai käsipainoilla tehtynä.

Kannattaa kokeilla! Itse tykästyin liikkeeseen kokeilun myötä ja aion pitää sen mukana liikevalikoimassani.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *