Oli aikakin

Yksi mahtavimmista elokuvista ikinä on Päiväni murmelina, jossa Bill Murray jumiutuu elämään saman päivän uudelleen ja uudelleen. Joka aamu kelloradio alkaa soittaa samaa biisiä, samat ihmiset astelevat vastaan kaduilla ja päivä etenee samaa kaavaa. Alkushokin jälkeen päähenkilö tajuaa ottaa ilon irti siitä, että tekee mitä tahansa, herää hän seuraavana aamuna uudelleen, samaan päivään ilman seurauksia. Myöhemmin iskee ahdistus tilanteeseen ja päähenkilö päättää lopettaa oravanpyörän tappamalla itsensä. Sekään ei auta, vaan jälleen aamulla alkaa sama biisi soida kelloradiosta. Tuosta leffasta tulee minulle aina ihan häiriintynyt olo, tuntuu kuin millään ei olisi mitään väliä, huomenna voin tehdä tämän toisin.

groundhog-day

Toinen loistava elokuva on Perhosvaikutus, jossa Aston Kutcherin esittämä päähenkilö pystyy palaamaan elämässään taaksepäin ja muuttamaan tapahtumia tietyissä tilanteissa jotka ovat ohjanneet hänen elämänsä suuntaa. Valinnoilla on kuitenkin seuraamuksensa eikä koskaan voi tietää mihin kaikkeen muuttunut valinta vaikuttaa.

butterfly effect

Odotukseni olivatkin korkealla mennessäni katsomaan elokuvaa Oli aikakin, jossa päähenkilö saa 21 vuotta täyttäessään tietää että hänen sukunsa miehillä on kyky matkustaa ajassa taaksepäin. Elokuvan asetelma on hyvin samantyyppinen kuin Perhosvaikutuksessa, mutta lähestymistapa täysin erilainen. Siinä missä perhosvaikutus on jopa hieman ahdistavaakin draamaa, on Oli aikakin ottanut aiheeseen kepeän ja humoristisen otteen. Päähenkilö etsii oikeaa tapaa käyttää kykyään ja mokaileekin välillä esimerkiksi kadottaen tapaamisen suuren rakkautensa kanssa palatessaan ajassa taaksepäin auttamaan ystäväänsä.

about-time1

Oli aikakin on välillä tipan silmäkulmaan tuova, mutta kepeän humoristinen hyvänmielen elokuva. Harvemmin tulee naurettua elokuvissa ääneen, mutta Oli aikakin sai minut hekottelemaan pariikin kertaan ihan kunnolla. Suosittelen ehdottomasti!

 

Tänään onkin sitten vuorossa Dome Karukosken uutuus, Leijonasydän. Odotukset sitäkin kohtaan ovat korkealla…

large_1376996947

Kommentit (2)
  1. About Timellä on sama käsikirjoittaja kuin Notting Hillillä. Molemmat elokuvat ovat yleisilmeeltään hyvin samanlaisia.

    1. Metallisydän
      21.10.2013, 21:24

      Hiljaa siellä! Ei ole! Olet väärässä!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *