Metallisydän
Metallisydän

Nyt leivotaan kaurakakkoa!

Olen ollut aivan järkyttynyt kun tässä Sarin projektista kirjoitellessa on selvinnyt kuinka tuntematon kaurakakko on suomalaisille. On ihan epäreilua, että vain me satakuntalaiset saadaan nauttia tästä herkusta, josta muualla Suomessa ei olla kuultukaan. Nyt asiaan tehdään muutos ja leivotaan ihan itse kaurakakkoa!

leivotaan

Nyt leivotaan kaurakakkoa!

Meillä oli Emilian kanssa eilen yhteinen vapaapäivä ja me päätettiin leipoa yhdessä kaurakakkoa. Tässä teille kaikille muillekin helppo ohje, jolla pääsette kokeilemaan. Pieni varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan, kaurakakko on törkeän hyvää, siihen on täysin mahdollista jäädä koukkuun!

Mitä kaurakakkoon tarvitaan?

5 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl kaurajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä
valtavan paljon rakkautta

Itse kaurakakkojen valmistaminen tapahtuu kolmessa erässä. Ensin tehdään taikina nousemaan, sitten chillaillaan ja lopuksi leivotaan taikinasta kaurakakkoja.

Vaihe 1: Taikinan valmistaminen

Ensin mittaillaan kaurahiutaleet, kaurajauhot, vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola astiaan ja sekoitellaan ne huolellisesti sekaisin.

Sitten lämmitetään maito hiukan kädenlämpöistä lämpimämmäksi ja aletaan lisäilemään jauhoja maidon sekaan koko ajan samalla sekoittaen. Vaivataan taikina sopivan kimmoisaksi ja jätetään nousemaan seuraavan vaiheen ajaksi.

Vaihe 2: Chillailu

Tämä kaurakakon valmistuksen toinen vaihe on hyvin todennäköisesti se kaikkein tärkein onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämän vaiheen sisällöllä ei niinkään ole merkitystä, mutta mitä enemmän se sisältää naurua ja iloa, sitä herkullisempaa valmis kaurakakko tulee olemaan.

Vaihe 3: leipominen

Viimeisessä vaiheessa leivotaan yhdessä valmiista taikinasta kaurakakkoja. Ei ole mitään väliä miten sitä taikinaa pöydällä painelee ja vempuloi, lopullisella muodollakaan ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan leipominen on hauskaa – ja sitä se meillä ainakin oli.

Lopuksi ripotellaan hiukan kaurahiutaleita koristeeksi kaurakakkojen päälle ja laitetaan ne uuniin 10-15 minuutin ajaksi.

Bonusvaihe: lopputulos ja maistelu

Viimein kaurakakot on valmiita ja niitä päästään maistelemaan, oi että  mitä herkkua!

Kommentit (3)

 1. Kerttu

  Ööö…siis sämpylöitä? 😂 Mutta hyvältä näyttää!

  • Metallisydän

   Eiku kakkoa!!! 😀

 2. Jepa

  Kyllä täältä Helsingistäkin saa kaurakakkoa ihan perus S-marketista 😊.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.