Nostalgiatäräytys

Sain sisareltani ja hänen mieheltään synttärilahjaksi Apulannan Revenge of the A.L. People levyn LP-muodossa. Kyseessä on siis Apulannan kokonaan uudelleen levyttämä versio heidän ensimmäisestä levystään Attack of the A.L. People. Sitä tässä kuunnellessani lähdin pohdiskelemaan mitkä ovat ne viisi minuun eniten vaikuttanutta ja minulle tärkeintä levyä kautta aikojen.

Apulanta Revenge of the al people

Ensimmäisenä on juuri kyseinen Apulannan esikoislevy. Se iski vei varhaisteinimetallisydämen mukanaan vuonna -94. Attackin biisit osattiin ulkoa, kuten useamman muun Apulannan myöhemmänkin levyn biisit. Ikään kuin Apulannan siivellä mukaan tuli Tehosekoitin, ihan vaan sen takia että silloin oli päällä kampanja jossa sai ostaa ”2 timmiä levyä satasella!!” ja valitsin toiseksi levyksi Tehosekoittimen ekan levyn ja pirulauta, sekin oli silkkaa rautaa!

Apulanta attack of the al people

Toinen suuresti vaikuttanut levy on Nirvanan Nevermind. Sen – ja juuri samoihin aikoihin haulikolla päähänsä ampuneen Kurt Cobainin – myötä muuttui alkoi teinimetallisydän pukeutua rikki kulutettuihin farkkuihin ja villapaitoihin. Täytyy sanoa että näin jälkikäteen arvostan kyllä vanhempiani suuresti siinäkin suhteessa, että sain rauhassa raastaa farkkujani puhki ja riekaleiksi ja teettipä äiti minulle haluamanilaisen harmaan villapaidankin…

Nirvana Nevermind

Kolmas ja sen suurimman vaikutuksen tehnyt levy on Maj Karman Kauniiden Kuvien Metallisydän. Jo pari vuotta aiemmin oli Maj Karman Kauniit Kuvat löytänyt tiensä elämääni esiintymällä ilmaiskeikalla Porin kävelykadulla. Ohi kulkiessani jäin kuuntelemaan ja olin myyty. Löysin itseni Karmarockista ja hankin bändin levyjä sitä mukaa kuin niitä ilmestyi, mutta Metallisydän oli se levy joka räjäytti pankin. Se oli jotain niin hienoa että siitä kannatti kopioida nimikin omalle hömppäblogille vuosien päästä…

Maj KArman Kauniit Kuvat Metallisydan

Seuraavana listalla on CMX:n Vainajala, levy jolla ei ole yhtään huonoa biisiä, levy joka vie minut aina unenomaiseen tilaan, levy jolla on tunnelma. CMX on tehnyt sittemmin useita erinomaisia levyjä, mutta ei tule koskaan tekemään parempaa levyä kuin Vainajala.

CMX Vainajala

Viimeisenä viiden vaikuttavimman ja merkityksellisimmän levyn listallani on Charonin Downhearted, joka johdatti minut todenteolla raskaamman musiikin maailmaan. Charon toimi porttina suurien suosikkieni, kuten Amorphis, 69 eyes, Sentenced, Korn, Slipknot ja lopulta jopa Disturbed ja Five Finger Death Punch maailmaan vain joitakin mainitakseni.

Charon Downhearted

Mainitsematta jäi suuri määrä hyvin tärkeitä bändejä ja merkityksellisiä levyjä, mutta niin pitikin. Mitoitin listan juuri viiden levyn mittaiseksi jotta siihen nousisivat vain ne suurimmat helmet. Kymmenen tärkeimmän levyn listalle olisi jo noussut sellaisiakin, jotka eivät ole ansainneet paikkaansa näiden timanttien rinnalla vaikka todella tärkeitä ovatkin.
Ai miltä se Revenge of the A.L. People kuulosti? No ihan helvetin paskojahan ne biisit oikeasti on, mutta tuli siitä todella nostalginen olo!

Sinun nenä on karvainen
minun kainalokuoppani hikinen
ja me syömme tuhota ruoka
milloin sinä kysyt ”paljonko se maksaa päivä?”

VAROA RÄKÄ

Annan teille rauhoittavaa lääkettä
ja me puhumm’ tuo
sinulla on iso kurkku
oijoi! Voitteko kaivertaa
siihen kirjaimenne?

Milloin sinä omen voi hyvin
ottakaa 4 silmämunaa joka tunti
ja olkaa hyvä ja maksakaa nyt
ow-ooo ow-oo

VAROA RÄKÄ

Apulanta – Silmämuna

Kommentit (6)
 1. Sentenced mainittu, mahtavaa! 😀 Ei miulla muuta…

  1. Metallisydän
   9.4.2015, 10:48

   😀

 2. Kiitos tästä!
  Piti ihan itsekin laittaa tulemaan Apulannan Revenge of the A.L. People LP, niitä on ilmeisti vain rajoitettu 500 kpl. painos.

  1. Metallisydän
   9.4.2015, 10:48

   Niin olen itsekin ymmärtänyt 🙂 Keräilyharvinaisuus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *