Nordic Fitness Expo – Muistilista yleisölle

Fitness-kansan vuoden kohokohta, Nordic Fitness Expo lähestyy huimaa vauhtia. Monet fitness-kisaajat ja kehonrakentajat ovat valmistautuneet tähän tapahtumaan jo pitkään, mutta ei yleisökään aivan valmistautumatta paikalle voi saapua. Tässä hiukan vinkkiä miten Expoon kannattaa valmistautua…

expo

Etukäteisvalmistautuminen

Jokainen todellinen kehonrakennusfani on jo pitkään seurannut kilpailijoiden valmistautumista ja kuntokuvia netistä jännittäen saako supermassiivinen Artturi Kallio itsensä kireäksi ja pohtien kuka nyt voittaa alle kasikympin mestaruuden kun kisaamassa ei ole yhtään Nyyssölää ja millaisessa kunnossa Jerry Ossi on kisatessaan taas viimeistä kertaa… Fitnesspuolella saakin sitten olla melkoinen numeropää ihan jo pysyäkseen kärryillä eri sarjojen määristä, niitä kun tuntuu olevan enemmän kuin kehopuolella kisaajia. Vannoutunut fani on kuitenkin tarkasti selvillä missä sarjassa se oma suosikki on tekemässä käännöksiä oikeaan…

Arvosteleminen

Fitness ja kehonrakennus ovat arvostelulajeja, joten kilpailijoiden arvosteleminen kuuluu asiaan. Useimmiten arvostelu aloitetaan netin keskustelupalstoilla jo viikkoja ennen kisoja ja monesti netin asiantuntijat ovatkin jakaneet palkinnot moneen kertaan jo ennen kisoja. Ja jos jokin veikkaus meneekin vikaan, voi aina syyttää tuomarilinjaa, joka juuri tänä vuonna poikkesi edellisistä vuosista.
Jos päättää kuitenkin vaivautua paikalle kisoja katsomaan, kuuluu kisaajia arvostella asiantuntevasti kovaan ääneen. Hyviä knoppeja on mainita hauisten huiput tai pakaroiden gutsit. Samalla voi sadatella sitä, miten oma suosikki ei ole tälläkään kertaa onnistunut viimeistelyissä ja varma voitto jää sen takia saamatta. Aina silloin tällöin kuuluu karjaista täysillä ”HYVÄ VEIJOO!!!” kun Veijo seisoo paikallaan line-upissa.
Naisten kisoja kiinnostuneinkin fani jaksaa seurata ensimmäiset kuusi sarjaa, jonka jälkeen joko mutisee jotain vessassa käynnistä ja pakenee messuhalliin tai vajoaa koomaa muistuttavaan tilaan katsomon penkkiin tuijottamaan silmät lasittuneina lavalle naisten tehdessä loppumattomia käännöksiään.

Messut

Se kisojakin tärkeämpi juttu Fitness Expossa on messuhallien kierteleminen maistiaispatukoiden ja näytepussien toivossa. Samalla voi hyvällä tuurilla päästä kaverikuvaan ja vaihtamaan pari sanaa idolinsa kanssa.

Toisin kuin voisi kuvitella, messuhalleissa kiertelyssä on oma etikettinsä. Kojulta toiselle ei suinkaan voi sinkoilla ihan miten sattuu, vaan messuhallia on kierrettävä tyynen rauhallisesti. Maistiaisia kuuluu maistella, ilmaisia näytteitä kuuluu keräillä ja kaikenmaailman arvontoihin kuuluu osallistua. Lisäravinnepurtiloita kuuluu pyöritellä asiantuntevasti kädessä tuoteselostetta silmäillen ja päätään pyöritellen (vaikka aniharva tajuaa koko tuoteselosteesta kahta sanaa enempää) ja lopulta ostaa valtava kasa sitä tuttua ja turvallista heraa joka on nyt messutarjouksessa kolme euroa halvempaa kuin netistä tilattuna ja kotiin kuljetettuna.

Expon jälkeen

Expon jälkeen puhkutaan jälleen motivaatiota treenaamiseen ja ähistään ähkyä kaikkien ahmittujen proteiinipatukoiden jäljiltä. Samalla analysoidaan kenen olisi pitänyt voittaa ja miten on ihan käsittämätöntä miten mestaruus käytännössä annettiin sille samalle tyypille jälleen kerran. Lopuksi uhotaan miten itse vielä joskus voitetaan kaikki ja syödään vielä se yksi proteiinipatukka joka oli jäänyt kassin pohjalle.

Kommentit (2)
 1. Hei!
  Olisiko edes välillä ihan hyvä palata reaalimaailmaan ja ymmärtää elämästä edes vähän jotain syvällisempää. Toki jos pelkästään tuo nykyinen riittää niin

  1. Metallisydän
   7.10.2017, 23:26

   Hei!
   Olisiko joskus hyvä löysätä hiukan sitä pipoa ja ymmärtää hieman huumoriakin?
   Toki ymmärrän että jos se pipo kovin kiristää, saattaa ainakin ironisen huumorin ymmärtäminen olla haasteellista, ainakin jos sitä ei ole kuorrutettu erilaisilla hymiöillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *