NFE 2016 – Miten siinä kehonrakennuksessa nyt sitten oikein kävi?

Monta vuotta on tullut noita kehonrakennuskisoja seurattua ja harvoin on ollut sellaista kuhinaa ennen kisoja kuin tänä vuonna ennen NFE 2016:tta. Itse en päässyt tänä vuonna paikanpäälle kisoja seuraamaan, sillä lentomme Kreikasta laskeutui Helsinki-Vantaalle kisojen ollessa jo käynnissä, mutta mobiilinetti kävi kuumana heti lentokoneen laskeuduttua ja kuvia ja tuloksia on nyt tuijoteltu koko matka Helsingistä Poriin…

Alle 80 kg

Jo viikkoja ennen Fitness Expoa ja kehonrakennuksen SM-kisoja kävi melkoinen kuhina. Alle 80-kiloisissa antoi Jukka Nyyssölä myrskyvaroituksen Jyväskylän karsintakilpailussa väläyttämällä melkoista kuntoa ensimmäisessä kisassaan ja viedessään kirkkaimman pytyn kotiin. Sama toistui SM-kisassa, joskin Pekka Kotipohja oli parantanut karsinnoista ja nousi toiselle sijalle. Nyyssölän voittoa ei päässyt Kotipohja kuitenkaan uhkaamaan.

Alle 90 kg

Alle 90-kilon sarjassa ei karsintakisassa ollut muilla jakoa Jari Leskisen viedessä homman kotiin näytöstyyliin, eikä homma muuttunut mihinkään kahden viikon aikana ja niin Leksinen vei myös alle 90-kiloisten SM-kullan.

Raskas sarja

Raskas sarja oli kuitenkin se josta kuhistiin eniten, siellä mikään ei ollut varmaa ja lava oli täynnä kovia nimiä ja aikaisempien vuosien SM-voittajia. Nettikeskusteluissa ja kuntosalien hämärissä nurkissa olikin käyty melkoista spekulaatiota raskaan sarjan tämän vuoden voittajasta. Joku piti Peter Wileniuksen voittoa varmana, toinen taas oli sitä mieltä että nyt on viimein Kille Kujalan vuoro KIllen ollessa Arnoldisa elämänsä kunnossa. Myös Artturi Kallio Jyäskylässä valot pimentäneen valtavan lihasmassansa kanssa pyöri joissakin puheissa voittajasuosikkien joukossa. Kun mukana oli velä viimevuoden raskaan sarjan Suomen mestari Mikko Ovaskainen, oli kattaus melkoisen laadukas ja olihan myös Antti Halmon nimi mainittu voittajasuosikkien joukossa, eikä turhaan, Halmo nimittäin putsasi pöydän kaikkien muiden nenän edestä viemällä mukanaan myös Overall-pokaalin ja Most Muscular -palkinnon.

Uskon että tämän kilpailun jälkeen ei kuhina ihan heti lopu, sen verran tasainen kisa oli kyseessä ja aivan varmasti monet kokevat omien suosikkiensa kokeneen vääryyttä ja jääneen alemmille sijoille kuin fanien mielestä olisi kuulunut.
Tuomaristo on kuitenkin puhunut ja pokaalit jaettu. Ja mikä tärkeintä, Suomessa on pitkästä aikaa nähty todella kovatasoinen raskaansarjan kehonrakennuskilpailu, jossa ei palkintoja pystytty jakamaan pelkän nimen tai kuntokuvien perusteella, vaan voittaja ratkaisitiin vasta lavalla. Näin sen pitää mennä ja kun taso kansallisissa kilpailuissa alkaa olla tätä tasoa, alkaa sitä menestystä ropista aivan varmasti myös kansainvälisillä lavoilla entistä useammin.

Tänään on fitness-lajien vuoro, saa nöhdä kuinka paljon kuhinaa ne aiheuttavat!
Kuvat Body-lehden galleriasta, missä on valtava määrä lisää kuvia.Käykäs tsekkailemassa ja kertokaa mitä mieltä olette! Ja jos olitte paikanpäällä kisoja katsomassa, kertokaa ihmeessä miltä kisä näytti livenä!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *