Myytit fitness-maailmassa

Yleisesti luullaan että kaikki bodarit on kaljuja ja jokaisella bikinifitness-kilpailijalla on silikonirinnat. Salilla haisee testosteroni ja pumpataan rautaa hauikset ja pakarat pullistellen, välillä roskakoriin oksentaen. Kotona syödään ruokaa joka ei maistu miltään ja koko ajan ollaan helvetin tiukassa kunnossa. Sellaistako fitness-elämä on?

fitness-girl-one-hand-push-up-wide

Ei se nyt todellisuudessa ihan sellaista ole. Muistan joskus jossain nähneeni kuvan pitkätukkaisesta bodarista ja olen kuullut varmasta lähteestä huhua yhdestä bikinikisaajasta joka vasta suunnitteli silareiden hankkimista. Lähdetäänpä nyt hiukan tarkastelemaan näitä fitness-maailman myyttejä, asioita joiden vaan jostain syystä uskotaan olevan niin, ilman sen kummempaa todellisuuspohjaa…

fabio_whiteshite_web

Ensinnäkin, ei ole olemassa mitään tiettyä taikaliikettä, jolla saataisiin rasvaa poltettua pelkästään siitä vyötäröltä. Rasvan palamista ei voi kohdistaa, vaan se palaa tasaisesti ympäri kehoa. Tosin ihan vaan vittuillakseen se saattaa olla tiukimmassa juuri siellä mistä sen eniten haluaisi lähtevän. Vatsarutistukset ja kiertoliikkeet eivät siis nopeuta rasvan palamista vyötäröltä. Ne kyllä parantavat keskikehon lihaksistoa mikä saattaa saada aikaan timmimmän olemuksen, ei siis kuitenkaan kannata jättää vatsatreeniä tekemättä!

2015-02-23 14.01.58

Moni kuvittelee treenaamisen laitteilla olevan turvallisempaa kuin vapailla painoilla, laitteissa kun ei liikkeitä voi tehdä väärin… Valitettavasti joudun tämänkin myytin murtamaan, myös laitteissa voi treenata väärin, väärällä liikeradalla tai jopa aivan väärinpäin. Kannattaa siis hankkia asiantuntevaa ohjausta salille ensikertaa mennessä, jotta liikkeet ja liikesuoritukset lähtevät alusta asti menemään oikein.

1bf8407bcd3c57964d52d200259ae00d

Monet naiset pelkäävät isommilla painoilla treenaamista, sillä jostain syystä luullaan, että jos treenaa isommilla painoilla ja hiukan kovempaa, kasvaa heti valtavat lihakset. Ikäväkseni joudun kertomaan, että isoja lihaksia ei ihan vahingossa ja huomaamatta pääse kasvamaan. Kyllä niiden eteen pitää tehdä helvetillinen työ ja treenata monta vuotta todella kovaa, vahingossa ne eivät pääse kasvamaan.

_O5C2717wtmk

Nykypäivän internet, sosiaalinen media ja erilaiset hömppätreeniblogit ovat hyviä lähteitä treenivinkeille, mutta liian usein näkee salilla miten joku 16-vuotias aloittelija tekee pyramidisarjaa kolmella pudotuksella ja osatoistoilla, samalla tavalla kuin kuuluisa kehonrakentaja viimeisimmällä netin treenivideollaan. Se sama supersarja ei varmasti toimi vasta-alkajalla samalla tavalla kuin 20 vuotta treenanneella pro-kehonrakentajalla, eikä tuo kehonrakentaja varmasti ole treenannut samalla tavalla aloittelijana kuin nyt myöhemmin. Kannattaa siis käyttää hieman omaakin järkeä siinä treenaamisessa eikä kopioida Mr. Olympian treenivideolta kaikkia liikkeitä…

Phil vs Jay 2

Entäs se ruokapuoli sitten? Bodarit syö pelkkää riisiä ja kanaa? No ei ehkä nyt ihan kuitenkaan. Vaikka riisi ja kana normaalia suuremmassa roolissa usean bodarin ruokavaliossa onkin, kuuluu siihen paljon muutakin. On pastaa ja bataattia, on lihaa, kalaa ja kananmunia, raejuustoa ja tietysti sitä iki-ihanaa rahkaa sekä paljon kasviksia. Näistä raaka-aineista saa koostettua herkullisia ja houkuttelevan näköisiäkin annoksia, mikään pakko ei ole syödä kylmää kanaa ja riisiä muovikiposta.

11150671_10153245548193851_8009384715069622180_n

Nyt on rikottu urakalla fitness-maailman myyttejä ja todettu monia uskomuksia vääriksi. Yksi pettymys minun on kuitenkin tuotettava. Vaikka moni toivoisi asian olevan pelkkä perätön myytti, se on kuitenkin fakta. Parsakaali maistuu pahalle.
Seuraavalla kerralla keskitytään fitness-maailman tabuihin, asioihin joista ei saa puhua…

Kommentit (10)
 1. Oon kai sit outo, mut mun mielestä parsakaali on hyvää 😀 en kyl mielläkään itteeni fitnekseksi vaan joukkueurheilijaksi että johtuneeko siitä!

  1. Metallisydän
   26.7.2015, 22:58

   Joo, mä uskon että johtuu just siitä. Joukkueurheilijat on muutenkin vähän outoja 😉

 2. Parsakaali on hyvää. Paistettuna, muusina, höyrytettynä, uunissa. SELLERI on pahaa piste 😀

  1. Metallisydän
   26.7.2015, 22:58

   Selleri on itse pahuus. Mutta niin on parsakaalikin. Hajukin jotain järkyttävää… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *