Muutto pysyvästi ulkomaille?

Suomen kesä alkaa pikkuhiljaa olla ohi ja kohta alkaa syksy. Syksyn alkuvaiheet on ihan hienoja, viilenevät ilmat, lehdet värikirjossaan, jopa pienet tihkusateet on jossain määrin ihan kivoja. Ongelma on vaan se, että kun se värikirjo on muuttunut ruskeiksi läjiksi maassa, ei talven tulosta ole vielä tietoakaan. Tuota pimeää kylmää ja sateista syksyä on jäljellä vielä monta kuukautta. Jo monina vuosina on tuntunut, että kesän jälkeen tulee lokakuu, joka jatkuu monta kuukautta, muuttuu pariksi viikoksi loskaiseksi talveksi ja alkaa sitten kääntyä kevääksi. Kesässä on sama vika, kevät jatkuu ja jatkuu ja kun kesä vihdoin alkaa, se kestää sen pari viikkoa ennen kuin on taas syksy.

ulkomaille

Pysyvästi ulkomaille?

Olen pitkään haaveillut muutosta ulkomaille, elämisestä jossakin, missä on oikeasti lämmintä. Ei siis vaan aurinkorannalla lomailemisesta (vaikka sekin kyllä kelpaisi), vaan ihan oikeasta arjesta siellä lämmön ja auringon keskellä. Voin sanoa suoraan, että sitä kuukausikaupalla kestävää lokakuuta ei tulisi ikävä.
Jossain vaiheessa elämää se ehkä olisikin ollut mahdollista. Myydä kaikki irtain omaisuus ja laittaa asunto vuokralle, pakata reppu ja vaan lähteä, hypätä lentokoneeseen ilman paluulippua. Miksi en sitten tehnyt niin, vaikka olisin voinut? Vaikka se oli haaveeni jo silloin? Jokin minua täällä Suomessa pidätteli.

Mikä minut pitää Suomessa?

Ehkä se kuitenkin on tämä maa, suomalaisuus kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Onhan meillä sentään korkeiden verojen ohella myös aika kattava julkinen terveydenhuolto, koulutuksenkin saa ihan jokainen joka vaan on halukas sen vastaan ottamaan, eikä niitäkään jotka pelaavat elämänsä kortit väärin, hylätä katuojiin. Me suomalaiset pidetään kyllä toisistamme huolta, vaikka purnataankin.
Sitäpaitsi vähäpuheiset ja jurot ihmiset sopivat hyvin minulle, erityisesti aamuisin. En voisi kuvitellakaan juttelevani smalltalkia aamutuimaan hississä tai bussissa. Ja kun juttelemaan päästään, luulen ettei kieroa ja ironista huumoriani juurikaan ymmärtäisi kuin toinen suomalainen, joka on samalla tavalla päästään vialla. Sillä tavalla, että jollakin kierolla tavalla kuitenkin nauttii siitä monen kuukauden mittaisesta lokakuustakin. Se on kuitenkin meidän lokakuu, ei kenenkään muun.

Sitäpaitsi, jos ei ole syksyä, ei koskaan saa pitää huppareita – ja mä rakastan huppareita!
Kuvien Superdry-huppari on tilattu House Of Brandonista, käy säkin shoppailemassa lämpimät hupparit syksyyn, se piiiiiitkä lokakuu alkaa ihan pian!

Kommentit (5)
  1. Mietiskelijä
    22.8.2017, 08:45

    Niin se vaan on, että lomalla on (lähes) missä tahansa kivaa olla. Mutta arki se koittaa siellä paratiisissakin jossain vaiheessa.
    Mutta toisaalta… olisiko se niin kauheaa, jos aamulla hissiin mentäessä joku hymyillen sanoiskin ’good morning, how are you today?’ Eikä vaan töllistelisi omia varpaitaan, tai hyvänä päivänä mumisisi jotain moin ja huomenen välimaastossa olevaa? 🤔

  2. Vuosi oltiin Floridan lämmössä ja nyt takaisin Suomessa. Henkilökohtaisesti sitä huomasin kyllä, että ei se kaunis sää tarkoita todellakaan sitä, että sitten on hyvä. Vaikka lämmöstä olen aina pitänytkin. Suomi on hyvä paikka vaikka harmaata riittääkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *