Musiikkia korvilleni

Muistatteko sen ajan kun sykemittari mittasi ainoastaan sykkeen ja ehkä saattoi kertoa lenkin aikana kulutetun kalorimäärän? Joo, hämärästi. Nykypäivänä ei ole enää sykemittareita, vaan enemmänkin rannetietokoneita, jotka mittaavat paitsi sykkeen ja kertovat kulutetut kalorit, myös kertovat kuljetun matkan, reitin, keskinopeuden ja vaikka mitä muuta. Jotkut laitteista piirtävät hienot viivat kartalle kertoen jopa kuljetun reitin. Näitä laitteita on monia erilaisia, jopa niin monia, että on hankala keksiä millä keinolla erottua joukosta edukseen. Sain jokin aika sitten testattavakseni TomTom Spark rannetietokoneen, jossa on eräs ominaisuus jota muissa vastaavissa ei ole.

musiikkia

TomTom Spark seuraa sykettä ja käyttäjän aktiivisuutta 24/7, siitä löytyy askelmittari ja valmiit säädöt useille eri urheilulajeille, GPS seuranta hienouksineen ja kaikki muutkin hienoudet jotka nykypäivän rannetietokoneesta kuuluu löytyä.

musiikkia musiikkia

Niiden kaikkien lisäksi Sparkiin saa ladattua jopa 500 biisin soittolistan, jota voi kuunnella urheillessa bluetooth-kuulokkeilla. Hiton kätevää! Nyt ei tarvita enää puhelinta tai mp3-soitinta mukana erikseen, vaan puhelimenkin voi jättää treenin tai vaikkapa juoksulenkin ajaksi kotiin ja kuunnella musiikkia suoraan ranteessa mukana kulkevasta TomTomista.

musiikkiamusiikkia

Kaikkien toimintojen käyttäminen on helppoa ja yksinkertaista kellon alareunan näppäimen kautta. Siitä onnistuu niin biisin vaihtaminen kuin sykealueen, kuluneen ajan tai askelmäärän tarkistaminen parilla painalluksella.

TomTomin mukana sain testattavaksi myös Plantronics BackBeat FIT bluetooth-kuulokkeet, jotka toimivat hyvin yhteen niin älypuhelimen kuin testissä olleen TomTom Sparkinkin kanssa.

musiikkia

Kuulokkeet sopivat ainakin minun korviini hyvin, eivät paina tai hierrä ja äänen laatu on selkeästi keskitasoa parempaa. Molemmat kun ovat vielä veden kestäviä, ei pieni sade haittaa, vaan musiikkia voi kuunnella lenkillä huoletta, eikä salillakaan tarvitse varoa hikoilua.

Hiton hyvä yhdistelmä, jota uskallan kyllä suositella, treenaamisen ja lenkkeilyn ohella ruohonleikkuu sujuu kuin tanssi musiikin pauhatessa korvissa ja kellon laskiessa askeleet.

musiikkia

Kommentit (2)
  1. Ostin tollaisen rannetietokoneen kun minulle sitä kovasti juoksuun markkinoitiin. Yllätyin siitä miten vihasin sitä välittömästi. En edes kokeillut sitä käytössä, sain vain totaalisen inhoreaktion mittaamista ja laitteen näppäilyä vastaan. Onneksi mies suostui ottamaan laitteen käyttöönsä ja hifistelee nyt siitä saamansa datan kanssa päivittäin. Minä puolestani kaivoin vanhan sykemittarin takaisin käyttöön, sitäkin yleensä käytän vain kellona. Jotenkin tunsin että mittarit tekee minusta vangin ja minä haluan olla mittaamattoman vapaa kun harrastan liikuntaa. Toisille sopii, minulle yllättäen ei. Vaikka olenkin suorittajaluonne!

    1. Metallisydän
      19.7.2016, 22:05

      En mäkään osaa kaikkia tän laitteen hienouksia hyödyntää, enimmäkseen taitaa mennä kellon, askelmittarin ja musiikkilaitteen risteymäksi mun käytössä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *