Metallisydän
Metallisydän

Munakas – arjen helppo herkku

Arki on useimmiten enemmän tai vähemmän kiireistä, eikä aina ole aikaa valmistaa gourmet-ruokia kuten makaronilaatikkoa tai kinkkukiusausta, lohikeistosta nyt puhumattakaan. Silloin on hyvä muistaa että olemassa on myös arjen helppo ja muunneltavissa oleva herkku, munakas!

Munakas – arjen helppo herkku

Munakas on nopea valmistaa ja siitä on todella helppo muunnella erilaisia variaatioita. Tällä kertaa valmistamme Metallisydämen speciaalin, eli kinkku-juusto-tomaatti-paprika-munakkaan.

Ainekset:

4 isoa munaa
n. 50 g kinkkua suikaleina
n. 50 g juustoa suikaleina
n. 50 g kirsikkatomaatteja siivutettuina
n. 50 g paprikaa pilkottuna
hiukan suolaa

munakas

Valmistus:

Vaikka alussa kutsuinkin munakasta arjen helpoksi herkuksi, ei munakkaan valmistus suinkaan ole lastenleikkiä. Jo ainesten pilkkomisessa saa olla varovainen, ettei mukaan eksy palasia sormista tai muuta munakkaaseen kuulumatonta. Munakkaan valmistuksen haastavin osuus on kuitenkin vuorossa vasta ainesten pilkkomisen jälkeen, nimittäin munien rikkominen pannulle. Edes pikkusormen palanen munakkaassa ei ole yhtä ärsyttävää kuin munankuorien rouskuminen hampaissa. Kannattaa siis olla tarkkana munia käsitellessään, ettei mitään ylimääräsitä roiskahda pannulle…
Kun munat on varovaisesti rikottu, voidaan muut ainekset ripotella vuorotellen tasaisesti pannulle.

Sitten haudutetaan ensin hieman isommalla lämmöllä, pienentäen lämpöä vähän kerrallaan munakkaan valmistuessa. Kun kananmuna on sopivasti hyytynyt ja juustosuikaleet sulaneet, sammutetaan levy ja kipataan munakas kaksinkerroin.

Vieläkin maltetaan mielemme hetken verran ja annetaan munakkaan tekeytyä lautasella muutaman minuutin ajan ennen kuin herkutellaan munakkaalla, tuolla arjen helpolla herkulla.

 
P.S. Fitfashionin bloggaajista on koottu eliittijoukko, joka kirjoittaa vuorotellen omia ajatuksiaan yhteiseen Parempaa oloa -blogiin. Sain kunnian päästä mukaan tähän eliittijoukkoon ja tänään onkin vuorossa minun postaukseni makeanhimon voittamisesta. Se löytyy TÄÄLTÄ, käy ihmeessä lukemassa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.