Muistoja Fitness-Exposta vuosien varrelta

Kesä on ohi ja syksy saapuu vääjäämättä. Samalla lähestyy Suomen body- ja fitnesskansan vuoden kohokohta, Fitness Expo. Monet kisaajat odottavat Expoa ja sitä edeltäviä karsintakisoja innostuneen kauhunsekaisen jännityksen pauloissa, mutta suurin osa body- ja fitnesskansasta, me katsojat ja fanit, odotamme syksyä ja kisoja innolla. Nyt onkin hyvä aika hiukan fiilistellä vuosien varrella kertyneiden muistojen parissa…
2012-09-08-1986
En edes muista milloin olen ensimmäistä kertaa käynyt Fitness Expossa, ehkä noin 10 vuotta sitten. Tuohon aikaan tapahtuma järjestettiin joka tapauksessa Lahdessa, eikä tapahtuma ollut nykyiseen tapaan silloin pelkästään keholajeja, vaan silloin mukana oli myös kamppailu-urheilua. Expolle oli varattu monta hallia joihin sekä messuosastot että kisapaikat oli ripoteltu. Yhdessä hallissa voimailtiin, toisessa kamppailtiin ja yhdessä luonnollisesti pullisteltiin lihaksia ja tehtiin käännöksiä oikeaan.
Muistan sen fiiliksen minkä Expo sai ensimmäisellä kerralla aikaan. Jännityksellä olin tuota reissua odottanut, herätys oli ollut kukonlaulun aikaan ja silmät ristissä oli ajettu muutama sata kilometriä Lahteen. Jo parkkipaikalla näkyi mihin oli tultu, toinen toistaan isompia ukkoja  ja timmimpiä mammoja odotteli lippuluukulla, Bodylehdestä tuttuja kasvojakin näki siellä täällä. Oli siinä nuorella Metallisydämellä ihmettelemistä.

Itse messuhalleihin astuessa olo oli kuin lapsella karkkikaupassa. Messuhallit näytteilleasettajineen, proteiinipatukka maistiaisineen, Gaspin vaatteineen ja messutarjouksineen saivat hymyn huulille, mutta erityisen vaikutuksen tekivät ne oikeat, isot bodarit joita oli siihen asti nähnyt ainoastaan lehtien kuvissa. Oli mahtavaa nähdä omia idoleitaan livenä, päästä jopa vaihtamaan muutama sana heidän kanssaan messuosastoilla ja uskaltautua kaverkikuvaankin.

Dennis

Itse kisat olivat erilainen, mutta vähintään yhtä suuri elämys. Musiikki pauhasi ja valtavan lihaksikkaat miehet esittelivät öljyttyjä lihaksiaan lavalla. Vaikka kehonrakennuskilpailua ei missään mielessä voi kutsua monipuoliseksi ja vauhdikkaaksi seurattavaksi, tuli kisat seurattua silmää räpäyttämättä, ja luonnollisesti kannustettua omia suosikeita.
Tuohon aikaan tuli myös hyödynnettyä paljon messutarjouksia ja Exposta tulikin usein poistuttua useamman proteiiniämpärin kanssa. Edelleen joka vuosi tarttuu mukaan jotain tuomisia kotiinkin…

081020112348

Vuosien varrella moni asia on muuttunut, välillä Expo järjestettiin Helsingissä, mikä oli monelle vannoutuneelle Expo-kävijälle suuri pettymys. Vaikka kisakatsomo ehkä olikin Helsingissä parempi, kalpeni Helsingissä järjestettyjen Expojen messupuoli Lahden messuille 100-0. Uskon että koko Suomen bodykansa huokaisikin helpotuksesta Expon palatessa Lahteen.
Paluun myötä Expon messu-osuus on kasvanut ja muuttunut entistäkin näyttävämmäksi ja laadukkaammaksi. Valtava muutos oli myös ammattilaiskilpailujen järjestäminen Expon yhteydessä. Jos vuosia sitten nuori Metallisydän meinasikin pudottaa silmänsä ensimmäisessä Fitness Expossaan, sama oli käydä kun ensimmäistä kertaa Expo kuhisi niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin ammattilaiskehonrakentajia. Jälleen kerran sitä tunsi itsensä hyvin pieneksi…

2012-09-08-1987

Vuosien varrelta mieleen painuneita kohokohtia ovat luonnolisesti pienet juttutuokiot niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin huippujen kanssa, tuttujen ihmisten tapaaminen messuilla ja tietysti itse kilpailut. Exposta on muodostunut mahtava tapahtuma ja voimme ainoastaan kuvitella millaiseksi se tulee vielä vuosien varrella kasvamaan. Moni asia on vuosien varrella muuttunut ja tulee muuttumaan. Yksi kuitenkin pysyy, se on miesyleisön suosituin hiusmalli.

Kommentit (2)
  1. Heheh aika kalju keli!

    1. Metallisydän
      22.8.2014, 09:12

      😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *