Mistä on fitness-laiffi tehty?

Mistä on fitness-tytöt tehty,
mistä on fitness-tytöt tehty?
Pepputreenistä, parsakaalista,
blingblingistä, treenitrikoista.
Niistä on fitness-tytöt tehty!
 
 
Mistä on fitness-pojat tehty,
mistä on fitness-pojat tehty?
Hauiskäännöistä, kanafileistä,
penkkipunnerruksen ennätystuloksista.
Niistä on fitness-pojat tehty!

Fitness on hyvin stereotyyppinen laji, eikä ihme, sillä lajin luonnehan on se, että kilpailijat pyrkivät kaikki näyttämään samalta, ainoastaan toisiaan paremmilta. Tuohon tavoitteeseen pyritään hyvin samankaltaisin tavoin, treenaamalla salilla samoja juttuja ja syömällä samoja ruokia. Vielä kun lajin harrastajat pukeutuvat hyvin saman tyylisesti, on stereotypia valmis. Ja tämä koskee niin miehiä kuin naisiakin.
Vaikka fitness-lajit ovat nousseet viime vuosina suosituimmiksi kuin koskaan, kuntosaleilla käy kuhina ja Jutta ja Bull tekevät kaikkensa fitness-laiffin tuomiseksi kaiken kansan tietisuuteen, on kyseessä silti hyvin marginaalinen laji, laji jota suuren kansan on hankala ymmärtää.
laiffiJostakin syystä ihmisten on helpompi ymmärtää että jotkut haluavat juosta kilpaa lukemattomia kierroksia pitkin samaa ovaalinmallista rataa tai säntäillä edestakaisin kentällä potkien palloa. Sitä suuri yleisö ei tule koskaan ymmärtämään, että jotkut haluavat pumpata salilla vuosikaudet rautaa ja sitten nousta liki alastomina ja öljyttyinä lavalle muiden arvosteltavaksi. Joskus sitä eivät tosin ymmärrä lajin harrastajatkaan…
Silti lajin sisällä ollaan hyvin ylpeitä omasta lajista ja siihen liittyvästä fitness-laiffista. Sillä harva ihminen ymmärtää, että fitnessiä ei ole se pelkkä lavalla keikistely, vaan fitness vaatii täydellistä omistautumista ympäri vuoden. Sitä on fitness-laiffi.

Mistä on fitness-laiffi tehty,
mistä on fitness-laiffi tehty?
Salitreenistä, ruokavaliosta,
levosta ja kehonhuollosta.
Niistä on fitness-laiffi tehty!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *