Metallisydän
Metallisydän

Minä suojelen sinua kaikelta

Aina välillä olisi paljon parempi olla tietämätön joistakin asioista, elää omassa kuplassaan kaukana maailman pahuudesta. En halua tietää maailman julmuudesta, kaltoinkohtelusta, pahuudesta. Haluan nauttia elämästä onnellisena, hymy huulilla. Tänään hymy hyytyi. Tänään en olisi halunnut lukea uutisia, tänään en olisi halunnut kuulla Porvoossa tapahtuneesta käsittämättömästä väkivallanteosta.

En olisi halunnut kuulla

En olisi halunnut joutua miettimään, mikä sai isän tekemään jotain niin julmaa lapselleen. En olisi halunnut joutua miettimään millaisia riitoja, millaista katkeruutta, millaista epätoivoa voi vanhempien välillä olla, jotta isä tekee jotain noin käsittämättömän julmaa omalle lapselleen. En olisi halunnut joutua miettimään millä isä oikeutti tekonsa itselleen, miksi hänen mielestään pienen lapsen oli parempi kuolla kuin elää, mitä isä koki voittavansa tappamalla oman lapsensa.
En olisi halunnut joutua miettimään, mitä lapsi ajatteli päästessään isän kanssa leikkipuistoon, mitä lapsi ajatteli kun leikin sijaan isä alkoikin pahoinpidellä, satuttaa. Miten lapsi ei varmasti edes ymmärtänyt mitä isä tekee. Miten lapsi ei ymmärtänyt miksi isä satuttaa, miksi isä tappaa.

En olisi halunnut ajatella

En olisi halunnut ajatella, miten pieni lapsi, joka vasta opettelee elämää, leikkii ja riemuitsee niin monista asioista, ei enää opikaan mitään uutta, ei enää leiki eikä riemuitse, ei enää elä. Koska isä teki jotain aivan käsittämättömän julmaa. Isä, jonka pitäisi rakastaa lastaan yli kaiken, suojella lastaan kaikelta maailman pahuudelta. Isä, joka rakkauden ja turvallisuuden sijaan lopulta edustikin lapselle kaikkea maailman pahuutta ja julmuutta.

En voi ymmärtää

En voi mitenkään ymmärtää, miten kukaan voi tehdä mitään noin julmaa. En voi ymmärtää, miten joku voi tehdä mitään tuollaista kenellekään, saati sitten omalle puolustuskyvyttömälle lapselleen. En voi ymmärtää tuollaista julmuutta.
Haluan vain rutistaa Emilian syliini, vakuuttaa että maailma on hyvä paikka, maailma on onnellinen paikka, maailma on paikka, jossa ei tapahdu mitään niin julmaa. Maailma on paikka, jossa voi edelleen leikkiä hymy huulilla. Maailma on paikka, jossa isät rakastavat ja suojelevat lapsiaan kaikelta pahuudelta.

julmaa

Kommentit (4)

 1. J.

  Hyvin kirjoitettu. Samoja ajatuksia vilisi omassa päässä koko eilisen päivän. Osalta vihaa tuota isää kohtaan: miten voi tehdä tuollaista omalle lapselleen, osalta äärimmäistä surullisuutta tapahtuman johdosta.
  Kun kotiin pääsi töistä niin otti oman pikku poikansa kyllä hellään syleilyyn.

 2. Seija

  Siis todellakin eilen oli koko åäivän ahdistunut olo. Heti ajattelin pieniä lapsenlapsia. Toinen juuri 3 ja toinen 1. Ahdistaa vieläkin. Aamusalilla olisi tehnyt mieli hakata nyrkkeilysäkki palasiksi. Mikään, ei mikään oikeuta tekemään tuollaista! Jaksamista omaisille

 3. Reetta

  Hienosti kirjoitettu kamalasti asiasta. Aivan samoja ajatuksia käynyt mielessäni eilisaamusta lähtien. Se suru viattoman lapsen puolesta. Satuttaa ajatella sitä, että ehtikö lapsi ajatella, että miksi isä tekee näin ja se kipu? Kai tässä täytyy itsekin soittaa kohta kriisipuhelimeen. 3-vuotiaan äitinä, osui uutinen nyt jonnekin syvälle 🙁

 4. Maria

  Kiitos kun kirjoitit. Tämä on on kyllä koskettanut ja tuottanut pakahduttavaa tuskaa tännekin aivan ulkopuoliselle. En voi kuvitella äidin kokemaa tuskaa. Sydän on särkynyt pienen tytön puolesta, aivan käsittämätön, julmista julmin teko.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.