Metallisydän
Metallisydän

Millaisen treeniohjelman SINÄ haluaisit?

Tässä on nyt viimeisen kahden kuukauden aikana laitettu jakoon useampia ihan tavallisia treeniohjlemia. On yksijakoista ja kaksijakoista aloittelijoille ja useampijakoista jo pidempään treenanneille. Nyt SINULLA on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisilla treeniohjelmilla jatketaan tästä eteenpäin.

treeniohjelman

Erilaisten treeniohjelmien mahdollisuudet

Treeniohjelmia on mahdollista kehitellä ihan joka lähtöön. Painon pudottamiseen sopii korkean intensiteetin ohjelma kun taas maksimivoimaa lähdetään hakemaan ihan eri tyyppisellä ohjelmalla. Treenattavat lihasryhmät voidaan jakaa useaan osaan, jolloin kuhunkin lihasryhmään voidaan paneutua oikein kunnolla treenikierron ja samalla palautumisajan venyessä pidemmäksi. Vastaavasti lyhyellä kierrolla voidaan samat lihasryhmät treenata useampaan kertaan viikon aikana.

Oikein suunnitellulla treeniohjelmalla voidaan painottaa jonkin tietyn lihasryhmän kehitystä panostamalla siihen muita enemmän. Naisilla se usein tarkoittaa pepputreeniä joka toinen kerta, kun taas miehillä homma menee helposti penkki-hauis -linjalle. Oikein toteutettuna sekin toimii, eikä muut kehon lihasryhmät jää kokonaan huomiotta.

Millaisen treeniohjelman sinä haluaisit?

Nyt voi esittää toiveita. Millaisen treeniohjelman juuri SINÄ haluaisit nähdä esiteltynä Metallisydämen blogissa?
Aion jatkaa erilaisten treeniohjelmien esittelyä viikoittain myös jatkossa ja nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisilla ohjelmilla tästä jatketaan. Edelleen pysytellään yksittäisissä treeniohjelmissa ja jätetään laajemmat kokonaisuudet jaksotuksineen ja muine hienouksineen hamaan tulevaisuuteen.

Kunnianhimoinen tavoitteeni on lopulta saada koottua laajahko liikepankki kuvineen ja ohjeistuksineen löytymään blogin yläpalkin valikosta, heti laajan treeniohjelmavalikoiman vierestä. Sieltä voi sitten blogin lukijat halutessaan käydä poimimassa sopivan treeniohjelman omia treenejään varten tai kurkkaamassa liikkeiden suoritusohjeet tarpeen vaatiessa vaikka salilla kesken treenin – ihan ilmaiseksi.
Kerro siis mielipiteesi ja esitä toiveesi, kommentoimalla joko tähän postaukseen tai tähän Facebook-julkaisuun! Ja muista tykätä Metallisydämestä Facebookissa niin ei mene postaukset vahingossa sivu suun!

Kommentit (21)

 1. Leila

  Aluksi kiitän valtavan hyvistä ja selkeistä ohjelmista. Aloittelevana salikuntoilijana kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
  Ohjelma, jota itse haluaisin toteuttaa olisi ehkä sellainen, mikä ei sisältäisi vapaatanko/punttijuttuja paljon. Toki tiedostan, että joissain tapauksissa se on paras tapa treenata, mut jos näille löytyisi korvaava liike esim kuntosalilaitteista? Ei tietty kaikille löydy millään.
  Omalla salilla arkailen mennä ”bodarien” puolelle, koska en vaan osaa tai en vaan halua olla siellä heilumassa 2kg puntti kädessä.
  Salilla kuitenkin haluaisin käydä sen 3xviikossa + lisäksi aerobiset, eikä edistyminen tai näkyvät tuloksetkaan pahitteeksi olisi.
  Ohjelmaa ujostelijalle odotellessa 🙂

 2. Inna

  Mua kiinnostas sellanen treeniohjelma jossa painotettais selkää, olkapäitä ja jalkoja!

 3. Sini

  Minä haluaisin kuulla juoksijalle sopivasta treeniohjelmasta. Eli millaista salitreeniä kannattaisi tehdä kun juoksukertoja tulee se 3-4 viikossa ja jalat on aina väsyneet eikä salitreeni huvittaisi. Yläkropasta alkaa olla lihakset ”syöty” juoksun myötä pois (ärsyttävä laji) ja alakroppaan kaipaisi lisää poweria. Corehan on myös tosi merkittävässä asemassa.

  • Jenna

   Mä komppaan tätä! Juoksijan salitreeni, montako kertaa viikossa ja mitä että se tukee sitä juoksua päälajina.

  • Maria

   Itseäni kiinnostaisi myös juoksijan ohjelma!

  • Nimetön

   Mua kiinnostais kans juoksijalle sopiva ohjelma!

 4. Laura

  Moi!
  Itseäni kiinnostaisi lihaskasvuun tähtäävä koko kropan huomioiva mutta alakroppapainotteinen ohjelma neljä kertaa viikossa salilla treenaavalle henkilölle. Kiitos huikeasta blogista!

 5. Jenna

  Komppaan ylläolevaa, juoksijan salitreeni (tai miksei kotitreeni). Monta kertaa viikossa ja mitä kannattais tehdä että se tukee sitä juoksua päälajina.

 6. Derppiina

  Itse usein treenaavana amatööri naisena olen saanut lihasmassaa kasvatettua helposti, mutta rasvaa olisi hyvä myös saada poltettua 8kg. En selvästikkään osaa rajoittaa syömisiäni oikein sillä en ole yhtään saanut painoa tippumaan kolmessa kuukaudessa. Tulee heti niin heikko olo salilla jos vähennän syömisiäni. Olen myös hukassa sen suhteen kuinka monen toiston treenejä kannattaisi vetää ja kuinka monta kertaa viikossa aerobista olisi hyvä olla?

 7. Derppiina

  Treenaan 5-6krt viikossa salilla. Olen saanut lihasmassan kasvuun, mutta rasvaa pitäisi saada -8kg. Jos vähennän syömisiäni niin tuntuu ettei treeni kulje lainkaan. Paino ei ole laskenut yhtään vaikka omasta mielestäni en syö paljoa (tai sitten syön) Kuinka usein olisi hyvä vetää aerobista? Jonkinlainen treeni rasvanpolttajille ja kuinka paljon maximmissaanmax miinus kaloreita olisi hyvä olla.

 8. Sirpa

  Minua kiinnostaisi sellainen naisille suunniteltu ohjelma, jotka käyvät ryhmäliikuntatunneilla esim. Pilates, bodypump ja bodycombat. Esim. kahtena päivänä viikossa tehtäisiin laitteita. Lihaskasvu kiinnostaisi ja etenkin selluliitin eliminoiminen. Se kun ei lähde sit millään… Auttaisiko siihen CLA?
  Pitääkö muuten proteiinia ottaa myös niinä päivinä, jolloin ei käy voikassa?
  (En tiedä oletko kirjoittanut koskaan selkäkivuista esim. semmoisista, että hengittäminenkin sattuu.)
  Kiitos!

 9. Henriikka

  Haluaisin sellaisen treeniohjelman, jossa saisi samalla lihasta kasvatettua kuin kiinteydyttyäkin, sillä muuten olen ihan ok kunnossa, mutta alavartalosta en millään saa rasvan tilalle lihasta!! Ja ruokavalio kyllä on suht terveellinen, joten liikuntaa tarvitsisi muokata että pääsisin lähemmäksi tavotetta.. Olisiko millasta aerobista ja kuinka paljon salitreenin lisäksi? Treenaan salilla 4 kertaa viikkoon.

 10. Henriikka

  Haluaisin sellaisen treeniohjelman, jossa saisi samalla lihasta kasvatettua kuin kiinteydyttyäkin, sillä muuten olen ihan ok kunnossa, mutta alavartalosta en millään saa rasvan tilalle lihasta!! Ja ruokavalio kyllä on suht terveellinen, joten liikuntaa tarvitsisi muokata että pääsisin lähemmäksi tavotetta.. Olisiko millasta aerobista ja kuinka paljon salitreenin lisäksi? Treenaan salilla 4 kertaa viikkoon.

 11. Gainz

  Massaa ja voimaa kasvattava ohjelma, mieluiten aloittelijalle, noin 4 – 5 kertaa viikossa käyvälle.

 12. Nimetön

  Pakarapainotteinen treeni, mukana myös 2-3 juoksulenkkiä viikossa.
  Panostus siis pakaroihin, mutta myös ojentajiin (allit) ja liikkeitä joilla saa vyötärön esiin ja alaselän timmiksi.

 13. Jarkko

  Mua kiinnostaisi sellainen treeniohjelma, jota hartaasti suorittamalla samasta kropasta irtoaisi 7 muscle uppia, 1,25xomapaino penkki, 1,75xomapaino kyykky, 2,25xomapaino veto, 3000 m cooper ja alle 4 tunnin maraton.

 14. Annika

  Heippa! Olisi huikeaa saada treeniohjelma sellaiselle, joka ei pääse salille kuin kahdesti viikossa (pieni lapsi), mutta kova halu olisi kehittyä. Kolmas (+neljäs?) treeni kotioloissa & saliohjelma?

 15. Silja

  Lihaskavuun tähtäävä treeniohjelma, jossa aikaa on käydä 4krt/viikko salilla. Kaikki lihakset pitäs käydä viikossa läpi, mutta ehdoton painotus pakaroille!!:D

 16. Viki

  Toivoisin treeni ohjeita selälle. Niin että kuinka saa kohdennettu treeni eri selän lihaksille. Haaveissa saada kokonaisuudessaan näyttävä selkä ja vahvuutta.
  Ja samaan voisi yhdistää käsipainoilla tehtävää treeniä olkapäille.

 17. Hanna

  Treeniohjelma joka kasvattaisi voimaa ja lihasmassaa, hirveää rasvamäärää kerryttämättä. Olen pyrkinyt vähentämään aerobista ja vaihtanut 4 salitreeniin viikossa. Rasvaa ei ole kropassa kiloina paljon, mutta ei lihastakaan koska ravintoa on aikaisemmin tullut liian vähän ja liikuntaa paljon, painottuen aerobiseen.

 18. Ebe

  Mulla kiinnostas tietää, miten Sari treenasi raskausaikana 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.