Metallisydän
Metallisydän

Millainen on fitness-joulu?

Jouluaatto on huomenna. Suurin osa suomalaisista ahtaa itsensä täyteen kinkkua, lanttulaatikkoa ja rosollia, juo kotikaljaa ja avaa ähkyssä kasan lahjoja. On kuitenkin olemassa se pieni osa suomalaisista, joille jouluaatto ei tuo juurikaan muutoksia rutiineihin – nimittäin fitness-jengi. Fitness-jouluun ei kuulu herkkuruokien syömistä ähkyyn asti, ei suklaakonvehtien mussuttamista, eikä kuusen ympärillä tanssimista. Siihen kuuluu treeniä ja parsakaalia.

fitness joulu

Fitness-jengin treenejä ei ohita edes joulu. Treeni tehdään treeniohjelman mukaisesti myös jouluaattona, kuten minä tahansa muunakin vuoden 364 päivästä. Jos on jalkapäivä, kyykätään ja jos on penkkipäivä, penkataan. Joulutreenin jälkeen syödään palauttava ateria, joka ei suinkaan koostu kinkusta ja lanttulaatikosta, vaan riisistä, kanasta ja parsakaalista. Fitness-jengi on sen verran lajilleen omistautunutta väkeä, että jos kerran ollaan ruokavaliolla, ei siitä poiketa sellaisen pikkujutun vuoksi kuin joulun. Muut syököön laatikoita ja rosollia ja olkoon ähkyssä, fitness-jengi pysyy tiukkana – joulunakin!

20151223_123716

Ja illalla kun muut kokoontuvat kuusen ympärille, lähtee fitness-jengi iltalenkille. Päälle tosin saatetaan vetää uudet joulupukin tuomat treenitrikoot, sillä joululahjoja avaavat fitness-jengiläisetkin, varsinkin jos paketeista paljastuu treenivaatteita, voimapyöriä tai kahvakuulia. Mutta luoja auttakoon sitä hyväntahtoista ihmistä, joka uskaltaa antaa fitness-jengille lahjaksi suklaata… ei muuten anna toista kertaa…
Ja kyllä, edelläkuvatunlainen jouluaatto ei ole ilkeämielinen parodia, vaan totista totta. Hyvin tuohon tyyliin olen itsekin viettänyt muutaman joulun, kunnes tajusin löysätä pipoa, hypätä ulos fitness-kuplasta ja elää elämää muutenkin kuin fitnessin kautta. Nyt aion mennä avaamaan suklaarasian ja nauttimaan joulusta!

Oikein mahtavaa joulua kaikille! (myös fitness-jengille) Muistakaahan nauttia joulusta!

joulu

Kommentit (2)

  1. Maratza_

    Joulu = ei töitä = aikaa treenata!

  2. Hanna

    Fitness-joulua en tule pitämään, mutta kyllä sitä salille aiotaan silti eksyä 😉 Perinteeksi jo muodostunut veljen kanssa jouluaamun rääkkitreeni salilla ja sieltä suoraan puuropöytään kotio, on muuten maailman parasta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.