Miksi pienen lapsen vanhempi tarvitsee aikuisen seuraa?

Emilian kolmevuotis-synttärit lähestyy kovaa vauhtia ja se onkin ainoa asia joka tällä hetkellä etenee Emilian suhteen kovaa vauhtia. Meillä on nimittäin kolmen vuoden uhma ja kaikki asiat tapahtuvat Emilian määrittämällä tahdilla – tai eivät tapahdu ollenkaan.

aikuinen

Ystäväni linkitti Facebookissa seinälleni meidän tämän hetkiseen elämään hiton hyvin sopivan kymmenen kohdan listan siitä, miksi 3-vuotiaan vanhempi tarvitsee aina silloin tällöin juttuseuraa myös toisesta aikuisesta…
1. Aikuinen juttukaveri ei koko ajan pompi paikallaan kun sille juttelee.
2. Aikuinen ei tee kuperkeikkoja ja höpötä ”pylly pylly pylly” kun sille yrittää puhua jotain oikeaa asiaa.
3. Aikuinen voi pudistaa päätään kun tarjoat esim. maitoa, mutta ei vispaa sitä holtittomasti samalla huutaen ”en halua, en halua, en halua!”.
4. Aikuiselle voi kertoa arkaluonteisiakin asioita ilman että ne seuraavalla kauppareissulla kerrotaan jonon edessä olevalle mummolle tyyliin ”Meidän äitillä on hiiva”!
5. Kun aikuisen ihmisen kanssa kahvittelee se ei tunge seitsemää keksiä suuhunsa kerralla ja naura.
6. Eikä yritä saada kaikkia sormia mahtumaan kahvikuppiin ja imeskele niitä.
7. Jos aikuisten pöytään eksyy eri sukupuolta oleva henkilö häntä yleensä tervehditään esim. nyökkäämällä, ei huutamalla ”haa haa, sullon pippeli!”.
8. Aikuinen esittää asiansa kysymällä ”saisinko lasin vettä?”, ei huutamalla ”VETTÄ VETTÄ VETTÄ VETTÄ VETTÄ VETTÄ” ja makaamalla lattialla kuin kuolema korjaisi ihan kohta.
9. Aikuinen kertoo eilisen tapahtumista. 3v tapahtumat sijoittuvat ajankohtaan toissatänää.
10. Aikuinen kertoo viihdyttäviä juoruja puolitutuista. 3v kertoo Postimies Paten, legomopon ja poliisiauton mehevimmät tapahtumat, ”Sit tää menee tonne ja siellä on sitten tää”.

Itse nauroin listalle vedet silmissä, ihan vain siksi että se on niin totta. Valitettavasti en löytänyt tekstin alkuperää mistään, mutta jostain netin syövereistä se on, kuten muutkin suurimmat elämän viisaudet…

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *