Metallisydän
Metallisydän

Miksi en kirjoittanut voimailijoista?

Kirjoitin jokin aika sitten blogissani johdatuksen body-lajien pariin otsikolla ”Mitä nää bikinifitnessit ja crossfitit oikein on?” Tuossa tekstissä avasin fitness-lajien sanastoa ja eri lajien eroja toisiinsa. Tuo teksti sai melkoisesti näkyvyyttä, sitä jaettiin sosiaalisessa mediassa tuhansia kertoja. Se jopa uutisoitiin Voicen nettisivuilla. Silti tuossakin tekstissä oli puutteensa, jonka tarkkasilmäiset ja asioista perillä olevat lukijani kyllä huomasivat. Jätin pois yhden tärkeän lajiryhmän body-lajien keskuudesta, nimittäin voimanostajat ja voimailijat noin yleisesti.

fposm30

(Kuva Bullfarm.fi)

Tämä ei suinkaan ollut vahinko, vaan tarkkaan harkittu teko. Miksikö sitten jätin tämän ryhmän vaille sen kiistatta ansaitsemaa huomiota?

Syy on yksinkertainen, itsesuojeluvaisto. Suurin osa esittelemieni lajien harrastajista osasi ottaa tekstini huumorilla ja nauraa itselleen ja omalle harrastukselleen, ainoastaan kuntopiiriläi… ei kun crossfittaajat ottivat tekstistä nokkiinsa. Se oli odotettavissa, mutta en kokenut sitä suurena riskinä. Eiväthän sivistyneet crossfittaajat tee suuttuessaan muuta kuin sadattelevat keskenään tyhmää blogijuttua suljetuissa facebook-ryhmissään (joihin ei pääse ennen kuin kurssit on käyty ja termit hallussa).

Toisin on voimailijoiden kanssa… Faktahan on se, että tuon ryhmän edustajat ovat helvetin vahvoja ja jos suututan heidät laukomalla totuuksia, alkavat he kaivautua kellarisaleistaan kettingit kaulassa ja huonostihan siinä fitnessbloggariraukan käy…

BranchWarren-MD-PerBernal304

Siksipä jatin tietoisesti tuossa tekstissä kertomatta että voimailu on se laji, jonka pariin eksyvät ne kehonrakentajat jotka eivät ole pystyneet katkaisemaan massakauttaan. Voimailussa kun on sitä parempi mitä isompi ja rumempi on ja mitä enemmän pystyy siellä kellarisalin hämyisessä nurkassa magnesiumia pöllyttämään ja karjumaan ennen sen maksimiykkösen tekemistä.

Kuka hullu nyt uskaltaisi tuollaisista tyypeistä totuuksia laukoa? Siksipä en tuollaisia juttuja blogiini kirjoitakaan.

On ihan eri asia nimittää esimerkiksi jalkapalloilijoita herkiksi itkupilleiksi. Tottahan sekin on eikä siitä kenenkään pitäisi mieltänsä pahoittaa. Mutta mitä siitä seuraa jos nyt kuitenkin jalkapalloilijoille tulee paha mieli? He heittäytyvät maahan itkemään, ei sen kummempaa.

1288331423235

Jääkiekkoilijoiden kanssa asia on toisin. Jääkiekossa ei itketä, sillä jääkiekko on tosimiesten laji ja sitä korostaakseen pelaajat kasvattavat usein kauden lopussa ”tuuhean” parran. Jääkiekkoilijoista ei kuitenkaan kannata totuuksia laukoa, sillä suuttuessaan jääkiekkoilija heittää heti hanskat jäähän ja se on menoa sitten. Sitäpaitsi Suomi on jääkiekkokansaa. Jos suututtaa jääkiekkoilijat, suututtaa koko Suomen kansan. Varsinkin nyt MM-kisojen alla on parasta olla varovainen, sillä nyt jääkiekkofaneja alkaa kaivautua taas jokaisen kiven ja kannon alta…

1048886

Vaikka tämä fitnessbloggari ei ihan laakson älykkäin muumi olekaan, tajuaa sentään sen verran että ihan kaikkia ei kannata suututtaa. Siksipä jätän kirjoittamatta myös esimerkiksi kamppailu-urheilijoista, ainakin tällä kertaa…

Kommentit (36)

 1. Heidi

  Tää blogi on kyl sulaa vahaa… ainoa mitä tulee luettua alusta loppuun saakka 🙂

  1. Metallisydän

   Kiitos 🙂

  2. Niina H

   Tää blogi on niin helmi! Miten onkin jäänyt huomaamatta aiemmin.
   Raakoja totuuksia joista monta allekirjoitan täysin (mitenkään niihin itse sortumatta) 😀 Jatka ehdottomasti tällä huumorilinjalla, pelastaa monesti huonosti alkaneen päivän.

   1. Metallisydän

    Totuuksia, verhottuna huumoriin 😉

    1. Parru

     Mukavaa lukea blogia, joka ei esittele täydellistä elämää. Vaikka fitness ei olekaan intohimoni, luen silti juttujasi niiden rehellisyyden takia. Kiitos!
     http://blingblingparru.blogspot.fi/

     1. Metallisydän

      Kiitos 🙂 Rehellisyys maan perii 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *