Mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa?

Ajelin eilen kaikessa rauhassa rauhallista tietä pitkin. Muita tienkäyttäjiä ei näkynyt missään ja tunnelma oli leppoisa. Aurinko paistoi ja taisinpa jopa hyräillä radiossa soivan Lady Gagan tahtiin ”po-po-po-po-poukkerfeiiis, poukkerfeiiis…” Kaikinpuolin mukava kevätpäivä siis.

Yhtäkkiä huomasin pensaassa kykkivän haalareihin pukeutuneen hepun suuntaavan minuun jonkin aseen näköisen kapistuksen, samalla toisesta pensaasta loikkasi tielle saman näköinen heppu huitoen ja hyppien. Hätäkakkahan siinä turahti housuun, survaisin jarrun pohjaan ja melkein ajoin pelästyksissäni ojaan. Sain kuitenkin ohjattua ajokkini turvallisesti tien sivuun.

Kyseesä oli poliisiratsia. Olin ilmeisesti ajanut huomaamattani hieman ylinopeutta… Minua pyydettiin nätisti siirtymään poliisiauton peräpenkille ajokortin ja rekisteriotteen kanssa. Tein työtä käskettyä, enhän olisi uskaltanut uhmata noita kahta, lähes 70-kiloista vahvaa poliisimiestä. Poliisiautossa pohdiskelin pitäisikö tunnelmaa keventää omaperäisellä vitsillä, ”No kumpis teistä nyt on se joka osaa lukea ja kumpi kirjoittaa?” Hätäkakka edelleen housussa ja rotevan, selvästi paljon salibandya harrastavan poliisimiehen mulkoillessa minua etupenkiltä päädyin kuitenkin vain hiljaa vastailemaan esitettyihin kysymyksiin ilman humoristisia kevennyksiä. No, putkaan en joutunut ja korttinikin sain pitää. Matkaakin pääsin jatkamaan kohti lähintä vessaa rikesakon ja ”yritä olla sitten jatkossa tarkempi tuon ajonopeuden kanssa”-toivotuksen saattelemana.

Enää ei laulattanut… Lähinnä pohdin samaa iänikuista ongelmaa: Miksi poliisit eivät käytä aikaansa oikeiden rikollisten jahtaamiseen, vaan väijyvät puskissa kaltaisiani viattomia tienkäyttäjiä?

Tästä päästäänkin kätevästi yhteiskunnallisten pohdiskelujeni seuraavaan vaiheeseen, nimittäin edukuntavaaleihin. Mistä ihmeestä sitä voi tällainen yksinkertainen ihminen tietää ketä äänestää? Ehdokkaita on vaikka minkä näköistä ja kokoista. Jokaisella on omat hienot iskulauseensa ja teesinsä. Ja mistä ihmeestä erottaa ne eri puolueet? Mitä asioita mikäkin puolue ajaa? Mitä sitten jos ääneni meneekin suhteellien vaalitavan takia jonkun aivan väärän ehdokkaan hyväksi? Ihanhan tässä nuppi sekoaa…

Kertokaa nyt minulle kuka on se ehdokas jonka tavoitteena on poistaa makeisvero lisäravinteista!

Kommentit (15)
  1. Piittaatko muistakaan yhteiskunnan säännöistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *