Metallisydän
Metallisydän

Miesten ja naisten väliset erot

Niin kauan kuin muistan, on miesten ja naisten välinen merkityksellisin ero ollut polkupyörän rungon muoto. Koska nykyisessä sukupuolineutraalissa ilmapiirissä tuo ero on päässyt pahasti hämärtymään, eikä tangon muodostakaan pysty enää päättelemään mitään, on aika miettiä niitä kaikkia pienempiä ja merkityksettömämpiä eroja, joita miesten ja naisten väliltä löytyy…

miesten

Koska me ihmiset ollaan pohjimmiltamme aikalailla pinnallista sakkia, kaikille tulee varmasti ensimmäisenä miehen ja naisen erilaisuudesta puhuttaessa mieleen ulkonäkö. Naiset panostavat ulkonäköönsä usein paljon enemmän kuin miehet. Naiset miettivät pukeutumistaan aina kun menevät kaupungille, ruokakauppaan, viemään roskia tai vaikka käymään parvekkeellaan. Mies huolehtii lähinnä että päällä on vaatteet, edes suurin piirtein oikeassa järjestyksessä.
Miehellä on vessan kaapissa keskimäärin neljä eri tuotetta. Hammasharja ja tahna, partakone ja dödö. Naisella on vessan kaapeissa 182 eri tuotetta, joista mies tunnistaa korkeintaan 16.
Aamulla kun mies herää, ei ulkonäkö juurikaan poikkea siitä mitä se oli nukkumaan mennessä. Naiselle taas on yön aikana tapahtunut jonkinlainen räjähdys, jonka jälkiä korjataan aamulla peilin edessä toista tuntia.
Toki miesten ja naisten erot korostuvat muussakin kuin ulkonäöllisissä asioissa. Kun miehet Markku, Antti ja Kalle lähtevät työpäivän jälkeen kaljalle, he kutsuvat toisiaan Makeksi, Iso-Peeksi ja Juntuseksi, eikä kukaan edes muista, mistä lempinimi Iso-Pee on alkujaan saanut alkunsa. Kaljalla ollessa nauretaan ja puhutan jalkapallosta.
Kun Maija, Eeva ja Päivi lähtevät ystäväporukassa shoppailemaan, he kutsuvat toisiaan Maijaksi, Eevaksi ja Päiviksi. Shoppailun lomassa käydään läpi kaikkien yhteisten tuttujen mies-suhteet ja peräpukamat ja kauhistellaan Päivin entisen miehen uuden naisystävän hiustyyliä, ei mitään tyylitajua!
Kotona perhe-elämä sujuu onneksi useimmiten hyvin miehen ja naisen välisessä yhteisymmärryksessä. Nainen tietää kaiken, mitä perheessä ja hänen lastensa elämässä tapahtuu: hammaslääkäriajat, luokkakaverien syntymäpäivät, ruvet polvissa, ihastukset, pelot ja haaveet sekä miehen työpalaverien ajankohdat ja hoitaa siinä sivussa perheen ruuanlaiton ja pyykkihuollon. Mies tietää epämääräisesti, että jonkinlaista porukkaa asustaa hänen talossaan ja vaihtaa autoon renkaat kahdesti vuodessa.
Mutta on suomalaisissa miehissä ja naisissa jotain samaakin, nimittäin ne samanlaiset tuulipuvut.

miesten

Kommentit (2)

  1. Sassu

    IHAN HUIKEE TEKSTI!!

  2. Nimetön

    Ihan paras:”Naiselle taas on yön aikana tapahtunut jonkinlainen räjähdys, jonka jälkiä korjataan aamulla peilin edessä toista tuntia.”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.