Metallisydän ja kisasuunnitelmat

Kun on harrastanut kuntosalitreeniä niinkin kauan kuin minä, törmää väkisin aina silloin tällöin tiedusteluihin kisasuunnitelmista. Varsinkin nykypäivänä kun fitnesslajit elävät huimaa nousukiitoa, koetaan että on jotenkin automaatio että jokaisella hieman enemmän vakavissaan treenaavalla on haaveena jossain vaiheessa vetää kisapöksyt tai -biksut päälle ja kiivetä kisalavalle…

kisasuunnitelmat
Kuva aika tarkkaan kahden vuoden takaa…

No jos näin onkin, olen siihen poikkeus. Jos joskus kisaaminen on mielessä ehkä käynyt, ei se enää tänäpäivänä kiinnosta tipan vertaa. Olen aina nauttinut treenaamisesta, nautin ajoittain myös diettaamisesta, mutta kilpaileminen ei minua kiinnosta. Kyse ei ole siitä, että pelkäisin etten saisi itseäni kuntoon tai siitä, että pelkäisin häviäväni. Kyse ei ole myöskään siitä, että kokisin etten ole riittävän hyvässä kunnossa kilpaillakseni (vaikka se ehkä totta onkin 🙂 ). Minulta vaan puuttuu kilpailuvietti ja kiinnostus kisaamiseen ja se on kuitenkin suhteellisen oleellinen asia kilpailemisessa.

20161118_092646

Vaikka olen treenannut enemmän tai vähemmän vakavissani jo parikymmentä vuotta, en ole koskaan kokenut todellista tarvetta lähteä tähtäämään kisalavalle. Olen toki ajatuksella joskus leikitellyt, mutta se lopullinen into sitä touhua kohtaan on aina jäänyt puuttumaan.

screenshot_20161118-092900

Rakastan salitreeniä ja tulen hyvin todennäköisesti treenaamaan loppuikäni, tai ainakin niin kauan kuin tanko kädessä pysyy. Uskon kuitenkin että kilpaileminen keholajeissa on ja tulee olemaan lähestulkoon yhtä todennäköistä kuin vaikkapa tankotanssissa tai kuviokellunnassa.

Kommentit (2)
 1. karstakeuhko
  20.11.2016, 21:27

  mites voimanostokisat? vaikkei mitään suomen mestaruutta olis tulossa niin onhan se hyvä käydä tekemässä viralliset tulokset jos joku vaikka joskus kysyy.

  1. Metallisydän
   20.11.2016, 21:29

   Sinne puolelle kiinnostus on jos mahdollista vielä vähäisempää. Mieluummin kerron kysyttäessä että ”sillon 10 vuotta sitten tuli 170 penkistä ja kyykkyä ei oikein pysty tekemään kun polvi on kipeä jne…” 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *