Metallisydän
Metallisydän

Metallisydän blogi muuttuu!

Metallisydämen blogi on taas muutoksien edessä. Viimeksi blogissa tapahtui isompia muutoksia vuonna 2013 siirtyessäni yksinäisestä bloggaajasta FitFashionille osaksi isoa yhteisöä. Tuo muutos on osoittautunut kaikin puolin loistavaksi ratkaisuksi, blogi on tavoittanut valtavat määrät uusia ihmisiä ja yhteisön tuki on ollut mahtava. Nyt muutoksen tuulet puhaltavat taas, joskaan tällä kertaa blogi ei ole muuttamassa mihinkään, vaan muutokset koskevat enemmänkin blogin ulkonäköä ja osin ehkä myös sisältöä.

Blogi

Aikoinaan kun vuonna 2009 päätin alkaa kirjoittamaan blogia, viilasin blogin ulkonäön viimeistä silausta myöten sellaiseksi kuin halusin. Pelkkää logoa viilasin paintilla monta yötä kunnes olin tyytyväinen. Edelleen tänä päivänä blogi on ulkonäöltään hyvin pitkälle samanlainen kuin tuolloin 2009, logo tosin muuttui ammattilaisen suunnittelemaksi vuosien varrella…

Blogi
Onko mukana vielä lukijoita jotka muistavat tämän alkuperäisen logon vuodelta 2009?

Monta kertaa blogin historian aikana minua on pyydetty harkitsemaan uudelleen blogin värimaailmaa, valkoista tekstiä mustalla pohjalla, sen on kerrottu rasittavan lukiessa silmiä. Itsepäisesti olen pitäytynyt alkuperäisessä värimaailmassa, tähän asti. Nyt teidän kaikkien herkkäsilmien rukouksiin on vastattu, synkkä musta värimaailma tulee vaihtumaan raikkaampaan vaaleaan. On myös hyvin mahdollista että koko FitFashionin logo tullaan muuttamaan paremmin Metallisydämen blogin uuteen ulkoasuun sopivaksi. Neuvottelut ovat käynnissä, saa nähdä miten käy…
Tarkkaa aikataulua en osaa sanoa, mutta uskoisin muutoksen olevan ajankohtainen vielä tämän vuoden puolella… Vaikka olenkin innoissani muutoksesta, aiheuttaa se myös tietynlaista identiteettikriisiä. Voiko Metallisydän olla hempeän raikaan värinen? Pitääkö minun alkaa kirjoittaa vakavia juttuja säilyttääkseni uskottavuuteni? Vai pitääkö blogin nimi vaihtaa kukkasydämeksi…

3699c4d676e68c64243e8f7fd01d7e9f

Ulkoasun muutoksen myötä on hyvä aika uudistua myös sisäisesti. Olenkin jo jonkin aikaa pohtinut mihin suuntaan haluan blogin sisältöä jatkossa viedä. Vaikka käsittelen blogissa asioita vaipanvaihdosta Suomen sisäpoliittiseen tilanteeseen, on Metallisydän blogi kuitenkin sisimmältään treeniblogi, vaikkakaan ei ehkä ihan stereotyyppinen sellainen. Siksi pysyvinä teemoina blogissa tulevat jatkamaan treenaaminen ja siihen liittyvät jutut ruokavalioineen ja lisäravinteineen. Yhtenä esimerkkinä kolmen liikkeen treenit ja rääkkitreenit tulevat tekemään paluun vuoden alusta.
Blogin toisena kantavana teemana tulee olemaan perhe-elämä, sitähän arkeni suuressa määrin nykyisin on ja siitä on luontevaa kirjoittaa. Jatkossakin tullaan siis pohtimaan isyyden monimutkaista filosofiaa ja hiekkakakkujen salaisia ainesosia nukkeleikkejä unohtamatta.

13880175_10154364994618838_5517106202023704201_n

En tule jatkossakaan luopumaan (itse)ironiasta enkä ehkä jossakin määrin piilotetusta huumorista, tulen laukomaan asioita suoraan ja kaunistelematta ja pitämään huumorin mukana myös siellä minne se ei kuulu. Parsakaali ja crossfit tulevat edelleen saamaan osakseen dissausta, mutta vain siitä syystä että ne sitä ansaitsevat.
Nyt teillä rakkaat lukijat on mahdollisuus kertoa mielipiteenne, mistä aiheista haluaisitte lukea Metallisydämen blogista? Palautetaanko haastattelut takaisin ja keitä mielestänne pitäisi haastatella? Entä treeniohjelmat tai liikkeiden oikean suoritustavan neuvominen? Kiinnostaako sellaiset? Pitäisikö meikäläisen lähteä dieetille nykyisestä yli 107 kilon kunnioitettavasta painosta ja katsoa mitä kaiken sen rasvan alta kuoriutuu? Palautetaanko elokuva-arviot osaksi Metallisydämen blogia? Onko uusia ideoita?
Kerro kommentissa mistä aiheesta/aiheista haluaisit ensi vuonna lukea Metallisydämen blogista, kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan upea tositreenaajan paketti, joka sisältää fitness-uskottavan Metallisydän-pipon, muutaman pussillisen tuskallisen tehokasta PREZONE-treenilaturia ja näillä näppäimillä kansainvälisille markkinoille räjähtävän Tafferin gripperit.

blogi

Nyt kannattaa siis kommentoida! Ja jos haluaa tuplata voittomahdollisuutensa, voi ehdotuksia esittää myös Blogin Facebokissa! Arvonta suoritetaan virallisen valvojan läsnä ollessa 18.12. kello 21:17 Onnea matkaan!

Kommentit (49)

 1. Kata

  Lisää lajitestejä! Vaikka uudelleen pumppia ja spinningiä! 😀

 2. Peetu

  Otahan dieetti, kisadieetti meiningillä, aamupaino @ alle 80kg asti. Siinä piisais seuraamista. Taino, kanaa&riisiä ja jumppaahan se on, mutta hauska ois lukea kurimuksesta. 😀

 3. Monni

  Täältä kanssa ääni lajitestaukselle, ne on aina yhtä hauskoja. Ja toinen kannatus saliohjelmille. Itse olen vielä hyvin aloittelija salikävijä (vasta 3 vuotta säännöllisemmin), ja joka ikinen kerta uuden ohjelman väsääminen tuottaa tuskaa.
  Mutta älä missään nimessä vähennä ainakaan huumoria ja itse-ironiaa.. se on parasta!

 4. Salla

  Päivä kanssani-postauksia, lajikokeiluja, edelleen treenivinkkejä. Blogisi on mahtava, koska se ei ole täynnä yhteistyöpostauksia tai tyhjää löpinää!

 5. KH

  Lajikokeiluja kehiin monipuolisesti, korkeushypystä zumbaan. Treeniaiheiset postaukset tulee aina luettua tarkkaan, ja tietenkin metalliprinsessan kuulumiset 👍🏻

 6. anna

  Päivä kanssani – postaus.

 7. anna

  Postaus yhdestä päivästä. Mitä puuhaat aamusta iltaan.

 8. Johanna / Best Version of myself

  Tässä blogissa parasta on se että kirjoitat tätä sopiva pilke silmäkulmassa, huumorin kautta eikä liian vakavasti. Pidä sama linja, sama tyyli ja fiilis, niin juttuja kyllä lukee mielellään oli aiheena sitten se vaipanvaihto tai treenit. Lajikokeilut ovat toki olleet erityisen hulvattomia. 😀

 9. Emmi

  Tatuoinneista olisi mukava kuulla lisää. Etenkin kun itsellä kohta olisi tarkoitus ensimmäinen tatuointi ottaa. Eli mitä pitää ottaa huomioon ja etenkin kuinka pian voi salille mennä

 10. Heidi

  Ehottomasti dietille joulukinkkujen jälkeen (ei hullua rääkkiä) 😀 moni tarvii uudelle vuodelle tsemppiä ja ehottomasti itse-ironiaa 😉 perhe-elämä infopläjäyksia on aina mukava lukea!

 11. Annika

  Erilaisia treenejä on aina kiva lukea. 🙂 Viime viikollakin googletin metallisydämen olkatreeniä, kun halusin poiketa omasta treeniohjelmasta välillä. 🙂
  Lisäksi kaikki humoristiset fitness-postaukset on aiheuttanut ääneen hymyilyä, niitä lisää. 😀

 12. Katja

  Lajitestejä, käyppä vaikka kokeilemassa ratsastusa vatsalihastreenin korvikkeena! Et pety 😉 Sit voisit testailla vähän raakaherkkuja, koska nehän on nyt pinnalla!

 13. Marianne

  Ehdottomasti lajitestejä!! Melkeinpä ulvoin naurusta lukiessani joskus sun bodypumpin testausta 😀 Itse kun olen pumppiohjaaja ja lajista nautin niin oli hauska lukea tekstiä omasta rakkaasta lajista. Ja mua ehdottomasti kiinnostaa noi kolmen liikkeen treenit, itse kun en salilla viihdy tuntia kauempaa ja kylästyn nopeasti hinkkaamaan samaa ohjelmaa, niin tuollaiset olis kiva virkistys. Sulta on myös kiivasti saanut vinkkejä palkkareihin ja muihin buusteihin. Itseä kiinnostaisi myös sun työ, niinku PT-hommat, niihin valotusta taustoihin. Tuo koulutus kun on itsellä jo muutaman vuoden pyörinyt mielessä.

 14. Lkk

  Olisi kyllä erittäin mielenkiintoista seurata sun diettiä. Eihän sitä aluksi nyt niin verenmakusuussa tarvinkkaan tehdä joten kokeile ihmeessä ensivuonna sitäkin!
  Kaikki treeni ja ravintoaiheiset postaukset nyt kiinnostaa aina

 15. Anni

  Aaah, ihanaa, tekstipohjamuutos! Olen tätä kerran sinulle ehdottanutkin, ja sain täystyrmäyksen josta pullamössösydämeni ole vieläkään täysin toipunut, mutta olen kiitollinen että otat meidät vanhasilmäiset lukijasi huomioon suunnitellessasi uutta värimaailmaa! Kiitos siitä! Koska pyyntööni on täten vastattu, en enää tohdi toivoa muuta. Olen tyytyväinen näin. Blogisi on viihdyttävä ja luen lähes jokaisen postauksesi.

 16. Julia

  Perus treenijuttuja jaksaa aina lukea!

 17. wannabefitnessspirulinaman

  Huumori iskee eniten itseen ja nuo 2011 vuoden kirjotukset, jotka tosin ymmärrettävästi erilaisia, kun blogi nykyään portaalissa ja perhettäkin siunaantunut.
  -elokuva-arvostelut
  – lisäravinne vertailut
  – soittolista salille
  – huumoripostaukset

 18. Tero

  Erilaisista saliohjelmista ja niiden suunnittelusta postausta. Myös sinun perhe-elämää koskevat jutut ovat hyviä. Niitä lisää.

 19. Emilia

  Liikevinkit, treenit ja oikeat suoritustavat kiinnostaa 🙂 Ne kolmen liikkeen treenit oli kivoja.

 20. Iida

  Lajikokeiluille ääni täältäkin! 😀

 21. Mikko

  Olisi mukava saada enemmän videomateriaalia. 🙂 Silloin tällöin tulee jotain yksittäisiä sarjoja, mutta mielellään kuuntelisi myös puhetta ja katsoisi pidempiä pätkiä !

 22. Jonnaajon

  Laji-, ruoka-, trendi- ja erilaiset tuotekokeilut. Sun huumorilla just jostain jumpista, raakakakuista, jäätelöistä, kahviloista, partakoneista on hauska lukea kokemuksia. Kaikki todelliseen elämään liittyvä kiinnostaa, paitsi tietyntyyppiset treenipostaukset menevät välillä toisesta silmästä sisään ja toisesta ulos. Spontaani huumori puree lähes aina. Dieettijutut ei henk.koht. mua kiinnosta. Liian totista meininkiä, niitä on joka blogissa ja ympärillä ihan tarpeeksi ja haluaisin, että ihmiset tekis muutakin kuin laihduttaisi ja oppisivat terveitä elintapoja/suhtautumismalleja ilman pakottamista ja repisivät iloa muustakin kuin kuka epäonnistuu ekana, mistä voi sitten riekkua vauva.fi:ssa. Kuulin mä, että joku osas jopa ilahtua toisen puolestakin…mutta joo, dieettivertaistuet kannattaa mun mielestäni kunkin enimmäkseen etsiä sieltä käytännön elämästä netin sijaan.
  En myöskään täysin laita portteja kiinni noiden elokuva-arvioiden suhteen. Niitäkin voisin mielelläni lukea. Kaikki aito, suorasanainen teksti puree. Väkisinvääntämällä moni blogi purskuttaa eteenpäin ja sillä ehkä lukija klikkaa otsikon auki, mutta ei sitäkään loputtomiin jaksa. Tällä hetkellä itsellä ristiriitainen fiilis tiettyjen blogien lukemisen jatkamisen suhteen. Täällä näen vielä toivoa 🙂

 23. Aarre Suuronen

  Oletko joutunut näkemään ja kuulemaan salikiusaamista?
  Aloin jarruttamaan lihasteni surkastumista 68 ikäisenä elämäntapamuutoksen jälkeen 10/2008 eli 8 vuotta sitten..
  Erehdyin videoimaan humoristisen haastevideon ikäryhmäni hemmoille – toteutin sen etukäteen treenaamatta ja voimilleni ja taidoilleni liian suurilla vastuksilla – en ole saanut yhtään palautevideota ikäisiltäni!
  Joku erehtyi kehumaan minua ja esitti ”Haastevideoni”
  foorumilla, jossa esiinnytään nimettöminä ja siitäkös syntyi hupaisa kisa – kuka mollaa parhaiten ”arskaa”?
  Foorumi on tietysti tämä:
  https://ylilauta.org/kuntosali/38980068
  Oli hauskaa ja viihdyttävää sanailla sivustolla, mutta alkoi sitten kyllästyttämään, kun vastapuolen sanavarasto oli suppea ja sisälsi yleensä naisen sukuelimen kansanomaisen vastineen ja jonkin ilkeyden..
  Koen pärjänneeni naureskeleville nuorille 5 – 0!
  Visailun viehätys on karissut ja olen päättämässä esiintymisen foorumilla ja keskityn taas normiharrastuksiini!
  Olen ottanut sinulta treenivihjeitä ja Muscle&Fitness Treenilehdestä ja vaihdellut 5 – 6 viikon välein.. Toimii tarpeisiini!
  Olet esimerkki hyvästä ihmisestä, isästä, puolisosta ja treenaamisen iloisen sanoman levittäjä!
  t.arska

 24. Sanni

  Lajikokeiluja ehdottomasti! Ja pidä huumorisi, aina saa hyvät naurut kun tekstejään lukee!!

 25. Annika

  lajikokeiluja ehdottomasti, ne olivat hauskoja! muuten tykkään huumoripitoisesta ja monipuolisesta linjasta mikä blogissa on 🙂

 26. ElisaKK

  Suuria muutoksia en toivoisi – pidän blogista tällaisena. Mieluisinta luettavaa ovat liikevinkit, saliohjelmat ja lajikokeilut.

 27. W

  Oikeastaan kaikki sun kirjoittamat aiheet kiinnostaa, etenkin treenit ja sun oman kotisalin eteneminen. Eli ei muuta kun samaan malliin jatkat niin pysyn lukijana 🙂 Kiva kun on tämmösiäkin blogeja kaiken fitness-hömpän keskellä.

 28. Eepi

  Blogi on hyvä tällaisena, mutta jos jotain pitää toivoa niin jatka lajikokeiluja ja joskus voisit tehdä ns. My day-postauksen. Lähes kaikki käy, mutta jos jättäisit kosmetiikkapostaukset tekemättä. 😂

 29. Riina

  Mielestäni treeni postaukset ovat parhaita, joissa annat vinkkejä liikkeisiin! 🙂

 30. jensu

  Joo, treeniohjelmat ja liikevinkit on aina kiinnostavia ja hyödyllisiä! Lisäksi tykkään lueskella hauskoja mielipidepostauksiasia ja jaarittelujasi.

 31. ansku

  Päivä kanssani -postaus kiinnostaa täälläkin! Eli miltä näyttää tyypillinen päivä sinun housuissasi 😀 erilaisista ”testauksista” on myös mukava lukea, esim. treenivälineistä, ruoista/palkkareista yms..

 32. Jonmsi

  Lisää erilaisia testattuja ja hyviksi todettuja liikkeitä, ja ehkä jopa normaaleista treeneistä poikkeavia vaihtoehtoja eri lihasryhmille. Olisi myös kiva lukea aloittelijalle ohjeita – osioon sopivia tekstejä, huumorilla veistettyjä tekstejä unohtamatta. 🙂

 33. Elinaaa

  Lajitestauksia kannatan minäkin, ne ovat olleet hauskoja mutta turhan harvinaisia aiheita tähän asti! Tykkään myös ihan tavallista arkea ja perhe-elämää koskevista postauksista.

 34. maamuna

  Enemmän rääkkitreenejä (yhtäkään en oo uskaltanut vielä kokeilla, mutta vielä joskus!) ja huumoripitoisia tekstejä, vähemmän mainoksia. Loistoblogi, lähes jokainen teksti tulee luettua!

 35. Jussi

  Voisit käydä jossain kehonkoostumusmittauksessa tai jopa parissa erilaisessa ja vertailla tuloksia yms.

 36. Tytti k

  Treenipostauksia, huumorilla höystettynä! Samoin ihan perusarkisia juttuja on aina kiva lukea 🙂

 37. Ripsu

  Täälläkin toivotaan lisää lajitestauksia 🙂 Ja ruokapäiväkirjojakin on aina mielenkiintoista lukea kuten myös perhe-elämän juttuja.

 38. Taru

  Blogisi on nykyiselläänkin mahtava, sopivasti pilke silmäkulmassa kirjoitettu 😉 Kolmen liikkeen treenit ja lajikokeilut on kyllä olleet mun suosikkeja.

 39. Jallli

  Jatka entiseen malliin, kaikkea sopivassa suhteessa 🙂

 40. Jiivee

  Ehdottomasti ohjeita perusliikkeiden ja miksei vaikeampienkin suorittamiseen. Kaikilla ei ole varaa palkata PT:tä viereen neuvomaan 🙂 Mukava olisi saada vinkit mitä pitää huomioida miten ei ainakan tule liikettä suorittaa… Ja toki sellaiset 3-6 liikkeen helposti toteutettavat ohjelmat olisi kivoja! Just viikonloppuna tein testaamasi pepputreenin ja vieläkin pakaroissa tuntuu. Teen takuulla uudestaan! Ja nimenomaan sellaisia liikkeitä ohjelmiin mitä tavan tallukkakin voi itsenäisesti kokeilla ja löytää niihin tarvittavat laitteet. Toki osa kokeneista lukijoista kaipaa niitä haasteellisempiakin treenejä ja itsekkin sitten kun edistyn. Blogisi antaa mukavasti huumorilla höystettynä asiaa. Juurikin se jonkun jo aeimmin mainitseva ”turha löpinä” ei sinun tyyliin kuulu. Itse olen myös kyllästynyt mainostajien kanssa tehtyihin kaupallisiin yhteystyö-postauksiin. Lajinsa niitäkin jaksaa lukea, osasta saa ehkä jopa hyödyllisiä vinkkejä mutta liika on liikaa. Ne blogit kyllä karsiutuvat lukulistasta äkkiä pois. Lajitestauksille ääni myös täältä! Samoin elokuva-arvosteluille.

 41. Marsu

  Kokeile Crossfittiä 😀

 42. Pauliina.K

  Päivä kanssani postaus ja ruokapäiväkirja kiinnostaisivat! Ruokapäivis vaikka normi- ja herkkupäivältä 😀

 43. Virpi

  Olisi kiva jos kokeilisit minun lempiharrastustani eli maastopyöräilyä. Läskipyörällä vaikkapa. Olisi hauska kuulla minkälaisen blogikirjoituksen siitä saisit tehtyä. Pyöriä voi vuokrata tai vaikka lainata. Paikallisella latuyhdistyksellä voi olla kimppalenkkejäkin.
  Muuten pidän kyllä blogisi monimuotoisuudesta.

 44. isosubbari

  Ruoasta olisi kiva kuulla enemmän. Samoin muita aktiviteeteistä kuitenkaan kuntosalia unohtamatta. Sopiva määrä kuvia ja tekstiä kuten tähänkin asti niin on kevyttä luettavaa.

 45. Sofia

  Tykkään ehdottomasti postauksista, joissa vierailee Emilia 🙂

 46. maikki

  Ehdottomasti lajitestauksia!! 😀
  Ja sit joku isä-tytär jumppatreeni 🙂

 47. n

  Treenipostaukset on aina jees, samoin ruokajutut kiinnostaa. Olis kiva nähdä vaikka viikon ruokapäiväkirja, mutta siis joo luen mielenkiinnolla kaikenlaista treeniin ja ravintoon liittyvää (ei toki voi päätellä siitä että tätä blogia ylipäätään lukee :D).
  Emilia on aina söpö myöskin!
  Ja kyllä, myös minä haluan lajitestauksia!!! 😀

 48. Niina

  ”Metallisydän testaa” – juttuja lisää! Ehkä vois olla jotain muutakin ku pelkkiä lajitestauksia? Vaikka kehonkoostumusmittaus, jotain ruokajuttuja?

 49. Saara

  Vaimo ja lapsi testaa myös osioita! Ja päivä kanssasi mutta niin että joku lukijasi vetäisi salilla kanssasi treeniä. Ja hän kirjottaisi oman version miten meni ja sä oman 😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.