Metallisydämen tehokas kesätreeni koko keholle!

On kesä, aurinko paistaa ja linnut laulaa. Ei tee yhtään mieli ahtautua sisälle tunkkaiselle kintosalille tai ryhmäliikuntatunnille mutta liikkua pitäisi… Ei hätää, Metallisydän auttaa! Tällä kertaa esiteltävänä on Metallisydämen tehokas kesätreeni koko keholle!
Kyseessä on treeni, jonka voi tehdä lähes milloin tahansa ja missä tahansa. Jos kuntoilunhimo iskee kaupasta tullessa, ei muuta kuin kauppakassi helumaan ohjeiden mukaan, rokkifestareilla ja mökkireissuilla treenivälineeksi käy hyvin vaikkapa sixpäkki olutta. Kun kyseessä on kuitenkin fitness-blogi, jätetään se kauppakassissa oleva sixpäkki varjoon odottamaan ja käytetään esimerkkikuvissa kahvakuulaa niinkuin kunnon fitness-bloggarin kuuluu…

kesätreeni

Metallisydämen kesätreenissä tehdään seitsemän liikkeen liikepatteri, jossa jokaista liikettä
tehdään kymmenen toistoa ja siirrytään seuraavaan liikkeeseen pitämättä taukoa liikkeiden välillä. Kun yksi kierros on tehty, levätään hetki ja aloitetaan alusta. Yhteensä tehdään viisi kierrosta, missä menee aikaa noin 15-30 minuuttia hiukan treenin temmosta riippuen.
Ensimmäisessä liikkeessä jätetään se kahvakuula (tai mikä ikinä treenivälineenä onkin…) vielä sivuun ja aloitetaan kaikille tutusta liikkeestä, eli perinteisestä punnerruksesta. Sen tekniikkaa ja oikeaa suoritustapaa tuskin sen kummemmin tarvitsee kenellekään selittää, kunhan muistetaan tehdä se kymmenen toistoa, ei enempää vaikka mieli tekisi…

kesätreeni kesätreeni

Punnerrusten jälkeen tartutaan siihen kahvakuulaan (tms.) ja nostetaan se rinnalle, molemmilla käsillä kiinni pitäen. Siitä sitten lähdetään punnertelemaan kuulaa ylös suorille käsille. Ei paha, jokainen on vielä kärryillä?

kesätreeni kesätreeni

Seuraava liike onkin kaikille kahvakuulaspecialisteille haastava. Se ei nimittäin ole etuheilautus, sillä kuulaa (tms.) ei heilauteta mihinkään, vaan nostetaan rauhallisesti ja hallitusti jalkojen välistä eteen suorille käsille. Ja siis ei heilauteta, vaan nostetaan, siinä on iso ero…

kesätreeni kesätreeni

Seuraavaksi tehdään kulmasoutua. Otetaan kumara asento ja nojataan toisella kädellä polveen tuen saamiseksi. Sitten lähdetään tekemään kulmasoutua vapaalla kädellä tuoden kuula (tms.) kyljen vierelle selkälihaksilla rutistaen.

kesätreeni kesätreeni

Sitten siirrytään niihin jalkoihin, joiden kiusaamista kaikki ovat jännityksellä odottaneet… ”Millaisia uusia ja hienoja liikkeitä se Metallisydän on mahtanut jalkoja varten keksiä…” No kaikkien yllätykseksi tehdään kyykkyä! Tuodaan kuula rinnalle ja lähdetään kyykkäämään selkä suorana rauhallisesti ja hallitusti. Ja ne kahvakuulaspecialistit, crossfittaajat ja muut yliaktiiviset malttaa jättää työntämättä kuulan suorille käsille liikkeen lopussa, se homma tehtiin jo.

kesätreeni kesätreeni

Sitten se kaikkien pepputreenaajien odottama suosikkiliike, jota ilman ei Metallisydämen kesätreeni olisi mistään kotoisin… heittäydytään siis askelkyykyn pariin. Astutaan vuorojaloin piiitkä askel eteen ja samalla kierretään hieman ylävartaloa tuoden kuula (tms.) etujalan ulkopuolelle. Ei tosta sepustuksesta kukaan mitään tajua, kattokaa kuvasta!

kesätreeni

Askelkyykkyjä tehdään siis 10 toistoa / jalka eikä lusmuilla ja tehdä kokonaisuudessaan kymmentä toistoa…

Kun askelkyykyn hienon ja kekseliään suoritustavan myötä ollaan päästy kiertoliikkeen makuun, jatketaan samalla kaavalla. Tällä kertaa istutaan alas, otetaan pieno takakeno, jännitetään vatsalihakset ja nostetaan kantapäät hiukan irti maasta. Sitten lähdetään kiertämään kuulaa (tms.) rauhallisesti puolelta toiselle.

kesätreeni

Kuten askelkyykkykiertoliikesysteemihommassa, myös tässä tehdään kymmenen kiertoa molemmille puolille.

Siinä ne liikkeet ja niitä tehdään sitten yhteensä viisi kierrosta. Tsemppiä vaan, lupaan että tämä kesätreeni saa hien irtoamaan!

kesätreeni

Loppuun pieni mainos, kesään ja helteisiin ulkotreeneihin paras valinta on hihaton t-back -treenipaita, jollaisia sattuukin sopivasti olemaan Fit4You:n kampanjatarjouksessa kesäkuussa. Käykäähän kurkkaamassa verkkokauppaan ja tilaamassa omanne!

bbm_june_933x292

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *