Metallisydämen tehokas 30 minuutin hauistreeni

Useimmiten varaan salitreeniin aikaa kaksi tuntia. Siihen sisältyy alkulämmittelyt ja suihkussakäynnit. Usein ei mene ihan koko kahta tuntia, mutta parempi niin kuin että tulisi kiire. Minua ärsyttää suuresti, jos salilla treenatessa tulee kiire, jos ei olekaan aikaa treenata täysipainoisesti ja tehdä kaikkea mitä olen suunnitellut tekeväni. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö joskus voisi treenata nopeammallakin aikataululla, se on ihan ok kunhan vaan voin suunnitella treenin sen mukaan etukäteen. Usein tällaisessa tapauksessa treenaan vain yhden lihasryhmän, jolloin ehdin panostaa siihen ilman kiirettä. Lyhyessäkin ajassa saa kyllä treenistä tehon irti kun ei yritäkään ehtiä tehdä enempää kuin mihin on aikaa. Parempi treenata yksi lihasryhmä kunnolla kuin yrittää hutaisemalla treenata kahta lihasryhmää.

Tällä kertaa tein nopean, mutta tehokkaan hauistreenin Porihallilla.

Hauistreenin aloitan yleensä lämmittelyliikkeellä, jossa käytän suhteellisen pieniä painoja ja teen pidempiä sarjoja. Tällä kertaa roudasin toisen Porihallin Scott-penkeistä taljan luo ja tein siinä ensin alkuun muutaman lämmittelysarjan, joiden jälkeen nostin painomäärää ja siirryin koviin sarjoihin. Niissä ei annettu tippaakaan periksi, vaan sarjat väännettiin viimeiseen toistoon asti. Tässä liikkeessä ei kuitenkaan tehokeinoja käytetty, vaan lopetin sarjat kun yhtään toistoa ei enää yksinkertaisesti pystynyt tekemään, kun tanko vaan ei enää liikkunut.

20131029_150147

Treenin toista liikettä varten roudasin Scott-penkin takaisin paikoilleen, käsipainotelineiden luo. Tällä kertaa istuin penkkiin ”väärinpäin” jolloin sain tuen kyynerpäiden kohdalle ja sain kaikenlaisen heilumisen ja huijaamisen eliminoitua pois. Liike kohdistuu puhtaasti hauikseen. Nyt otin käyttöön erikoistekniikan, jonka avulla pystyin repimään hauiksista hieman enemmän tehoa irti kuin niillä oli sitä antaa…

Tein ensin molemmilla käsillä tasatahtia niin monta toistoa kuin pystyin. Kun en enää saanut painoja ylös, muutin tahtia ja jatkoin samaa liikettä, mutta vuorotahtia niin että tein sen yksi käsi kerrallaan. Toinen käsi lähti ylös vasta kun toinen palasi alas. Näin pystyin jatkamaan sarjaa keinotekoisesti sen jälkeen kun en siihen tasatahdilla enää pystynyt.

20131029_151847

20131029_151906

20131029_151909

Tämänkertaisen hauistreenini viimeisenä liikkeenä tein pudotussarjoja tavallisella suoralla levytangolla. Pudotussarjoissa on tärkeää tehdä ensin sarja loppuun asti ja pudottaa painoa vasta sitten kun ei ihan oikeasti saa enää yhtään toistoa tehtyä. Jos tekee pudotuksen jos silloin kun alkaa tuntua pahalta, menee koko homma ihan reisille. Silloin ei lihakselta vaadita enempää kuin se pystyy antamaan mikä juuri on pudotussarjojen tarkoitus, vaan annetaan periksi. Ensin siis sarja ihan loppuun asti, hampaat irvessä, ja sitten vasta se pudotus. Taas juuri niin monta toistoa kuin vaan saa väännettyä ja sitten vasta seuraava pudotus. Väitän että lopuksi ihan pelkkä tankokin tuntuu kohtalaisen raskaalta…

20131029_152903(0)

Näin. Treeni on ohi ja hauikset tasan tarkkaan muusina ja aikaa meni 30 minuuttia. On aika syöksyä suihkuun ja kohti uusia haasteita!

 

Muistakaahan käyttää hyväksenne Metallisydämen blogin lukijoille tarkoitettu 15% alennus Vivobarefoot-kengistä. Kyseessä on siis hyvin ohutpohjainen, kevyt ja hengittävä paljasjalkakenkä. Paljasjalkakengän ajatushan on se, että sillä saa paremman tuntuman alustaan. Perinteisillä lenkkareilla ja muilla pehmustetuilla paksupohjaisilla tossuilla tuntuma alustaan heikkenee ja jalkapohjan lihakset laiskistuvat. Se saattaa johtaa erilaisiin polvien ja nilkan alueen kipuihin. Myös selkävaivoihin auttaa huomattavasti jos jalkapohjan lihakset ovat kunnossa. Mitä ohuemmat pohjat treenitossuissa on, sen paremmin aktivoituvat jalkapohjien ja nilkan lihakset.

Itse olen treenannut ohutpohjaisilla kengillä jo muutaman vuoden ja huomannut selkeän vaikutuksen polvivaivoihini. Aiemmin polvet olivat koko ajan kipeänä, mutta pariin vuoteen ei ole tarvinnut skipata jalkatreenejä kipuilevan polven takia. Uskoisin vahvistuneilla jalkapohjan ja nilkan lihaksilla olevan vaikutusta asiaan. Suosittelen muitakin kokeilemaan!

Vivobarefooteista löytyy erilaisia tossuja eri tarkoituksiin, ei pelkästään salitreeniin ja sisätouhuihin, vaan myös lenkkipolulle ja vapaa-aikaan. Ja onhan noi hiton hyvät myös nykypäivän trendilajiin, crossfittiin 😉

product_thumb

Niin ja se alennuskoodi on 9WHYFD ja sillä saa siis 15% alennuksen Vivobarefoot-kengistä EBN.fi-verkkokaupasta.

Kommentit (2)
 1. Aloittelija
  7.5.2014, 18:56

  Hei,
  Olen reenaillut salilla noin vuoden ja olen etsinyt sopivia lisäaineita itselleni. Haluaisin oikeanlaisen salijuoman, jota nautitaan treenin aikana? Mitä tälläisiä olisi tarjolla olisi? Olen 16v ja kehonrakenteeni on laiha, hieman lihaksisas. Tavoite on miesten bikinifitness ruumiinrakenne. Sähköpostiin voit laittaa vastauksen.

  1. Metallisydän
   9.5.2014, 14:55

   Vastasin sähköpostiisi, mutta kirjoitan vastaukseni myös tähän 🙂
   Olet sen verran nuori että et mitenkään välttämättä vielä tarvitse lisäravinteita treenaamisen tueksi, tärkeää on syödä riittävästi ja monipuolisesti.
   Kuitenkin jos haluat, ei aminohapoista treenin aikana nautittuna ole haittaakaan. Itse käytän treenin aikana Manninen Nutraceuticals:n EAA+ aminohappovalmistetta. Lisään sitä n. 10 grammaa vesipulloon ja hörpin treenin aikana.
   EAA:ta löytyy toki myös muilta lisäravinnevalmistajilta, mutta itse olen todennut Mannisen lisäravinteet huippulaadukkaiksi kautta linjan ja uskallan kyllä suositella niitä muillekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *