Maj Karma – paluu näille kulmille

”Paluu näille kulmille tuntuu oudolta…” Niin alkaa Maj Karman biisi Sid ja Nancy, joka muiden biisien ohella kuultiin torstaina Porin Kinossa. Jos paluu vuosien jälkeen Kinon lavalle tuntuikin oudolta, se ei siltä näyttänyt.

20160325_003722

Maj Karma on ollut pääosassa elämäni soundtrackilla siitä asti kun sattumalta jäin kuuntelemaan bändin ilmaiskeikkaa jonkin baarin ulkopuolella jonakin kesänä jonkin Pori Jazzin aikaan joku reilut parikymmentä vuotta sitten. Tuon jälkeen bändin levyt ovat soineet ahkerasti, keikoilla on tullut käytyä lukemattomia kertoja ja Karmarockista on muodostunut jokakesäinen perinne, jonka mukaan kesän muut menot suunnitellaan.
Vaikka Maj Karma on tauolla olemisestaan huolimatta joka kesä Karmarockissa esiintynytkin, oli odotukset tätä keikkaa kohtaan korkealla. Jokin aika sitten julkaistu uusi levy, jolla bändi oli jo osoittanut paluunsa olevan täyttä totta, huhut edellisten keikkojen huumasta sosiaalisessa mediassa… Nyt pääsisin itse näkemään oliko huhuilla totuuspohjaa, oliko Karma ihan oikeasti taas täällä, ja ihan oikeasti tosissaan…
Maj Karman uudesta tulemisesta innostuneena kaivelin hiukan valokuva-arkistojani ja aikaisin itse ottamani kuva Maj Karman Kauniiden Kuvien keikalta on Karmarockista vuodelta 2001. Eipä tuo Ylpön luukki ihan hirveästi ole vuosien varrella muuttunut, paransänki ehkä vähentynyt ja kaapu jäänyt pois…

20160325_164227

Mutta tosiaan, vaikka Maj Karma joka vuosi on Karmarockissa esiintynytkin, oli nyt tosi kyseessä ja täytyy myöntää että ainakin minulla seisoessani yleisön seassa, nousi iho kananlihalle tutun intron lähtiessä soimaan ja bändin astellessa lavalle. Tätä olin kaivannut, tätä olin odottanut, Maj Karman paluuta näille kulmille.

20160325_001007 20160325_001233

Ja sitten räjähti. Ihan uskomatonta millaisen keikan bändi veti. Jos nuo ukot ei lavalla nauttineet olostaan ja esiintymisestä, niin ei sitten kukaan. Biisilistalla oli niin uuden levyn huippubiisejä, kuin edellisten levyjen taattuja hittejäkin, mutta kyllä se oli ainakin minun kohdallani Maj Karma-asteikolla ikivanha Valaiden laulu, joka räjäytti potin. Huh huh!

20160325_004224

Mielenkiintoista millaisia tunteita musiikki yleensäkin, ja vielä erityisesti livemusiikki saa ihmisessä aikaan. Itse nautin olostani täysillä ihmisten töniessä ja hyppiessä ympärillä, heiluessani, kuunnellessani ja laulaessani mukana.

20160325_002542

Kiitos Maj Karma jälleen kerran mahtavasta keikasta, nautinnosta ja elämyksestä, joka nosti mieleen kaikkien aikaisempienkin keikkojen fiilikset. Tätä on livemusiikki parhaimmillaan. Täältä tullaan elämä!

Kommentit (1)
  1. Aj joo, Maj Karma on niin kova!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *