Metallisydän
Metallisydän

Mahtava kesälaji – lentopallo

Me suomalaiset ollaan saatu nauttia poikkeuksellisesta keväästä. Aurinkoiset ja jopa kuumat päivät ovat hellineet meitä suomalaisia ja saaneet ihmiset liikkeelle. Näin aikaisin keväällä uimarannat eivät ole olleet näin täynnä ihmisiä vuosiin, jos edes koskaan, mutta tänä vuonna rantapyyhkeet on levitetty ja lentopalloverkot on asennettu jo ajat sitten paikoillensa.

Lentopallo tai rantalentis on ihan mahtavaa puuhaa. Olen vuosien varrella testaillut erilaisia lajeja. Viimeksi taisin käydä testaamassa ilmajoogaa. Tänä kesänä ajattelin ottaa testiin rantalentiksen. Monilta rannoilta löytyy valmiiksi asennettuja lentopalloverkkoja käytettäväksi. Siinä samalla liikkumisen ohella on mahdollista nauttia auringonpaisteesta ja rannasta. Kannattaa kuitenkin hoitaa aurinkorasvat kuntoon jos ei halua iholleen ikävää punoitusta illaksi…

Lentopallo

Peli on kehitetty tenniksestä ja koripallosta 1800-luvulla Amerikassa ja Suomeen peli rantautui 1930- luvulla. Joukkueet koostuvat virallisissa peleissä kuudesta henkilöstä, mutta jos lentopalloa pelataan omaksi iloksi kaveriporukalla, voi joukkueiden koko vaihdella. Tärkeintähän on pitää hauskaa mukavan liikunnan merkeissä. Jos lentopallokärpänen pääsee puraisemaan, voi sitä alkaa harrastaa vakavamminkin. Suomesta löytyy useita lentopalloseuroja ympäri maata. Lisää lajista ja kuinka liittyä seuran jäseneksi voi lukea lentopalloliiton sivuilta.
Lentopallo on suhteellisen vauhdikas laji, joka kehittää liikkuvuutta ja kestävyyttä. Pallon perässä juokseminen saa sykkeen nousemaan ja hiekkapohja vahvistaa jalkojen lihaksistoa. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei satuta itseään riehakkaassa temmellyksessä. Nilkan nyrjäyttäminen on lajille tyypillinen urheiluvamma.
Lentopallo on mielenkiintoinen ja hauska laji. Se on lisännyt suosiotaan huimasti, sillä se on mukava ranta-aktiviteetti. Suuria investointejakaan ei lajia harrastaakseen tarvitse tehdä, peliasuksi käy shortsit tai bikinit, jotka jokaiselta löytyy jo valmiiksi kaapista. Pallon saa vajaalla 15 eurolla mistä tahansa urheiluliikkeestä ja verkkoja on pystytetty kesäksi monille rannoille vapaaseen käyttöön. Kesät on lyhyitä täällä Suomessa, missä välillä kesäisin tuntuu satavan enemmän kuin paistavan. Sateisina päivinä on parempi pysytellä kotosalla ja pitää taukoa rantalentiksestä. Rannoista voi kuitenkin edelleen haaveilla pelaten esimerkiksi Sam on the Beach -peliä Kolikkopelit -nettikasinolla. Seuraavana aurinkoisena päivänä on sitten taas energiaa nauttia hiekalla juoksentelusta ja pallon mäiskimisestä verkon puolelta toiselle.

On mahtavaa, miten auringossa viihtyvät ihmiset ovat innostuneet pelkän makoilun sijasta urheilemaan. Siinä paitsi kunto kasvaa ja on hauskaa, myös rusketus tarttuu ihoon tasaisemmin ja keho kiittää. Kavereiden kanssa pelaaminen on hauskaa, eikä se tunnu edes treenaamiselta, vaikka kyseessä onkin tehokas urheilulaji. Hikoilun jälkeen on mukava pulahtaa järveen tai mereen vaikka näin kesäkuun kynnyksellä vesi onkin vielä kylmää! Onneksi sentään on lämmin sää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.