Metallisydän
Metallisydän

Kun löydät sen oikean – Rakkautta ensipuraisulla

Kaupallinen yhteistyö: Fazer

Tiedättekö sen tunteen kun löytää sen oikean? Kun heti ensipuraisulla tietää löytäneensä jotain aitoa, jotain ainutlaatuista, jotain jota on etsinyt koko elämänsä ja josta löydettyään ei enää koskaan halua luopua. Minä tiedän. Ja nyt aion kertoa teille suhteestani ruisleipään.

ruisleipä

Olen aina tykännyt leivästä. Itse asiassa yksi parhaita muistojani lapsuudesta on äidin leipomien tuoreiden sämpylöiden tuoksu, edelleen se hiipii silloin tällöin salaa uniini. Vuosien varrella tuo varhainen suhteeni sämpylöihin on hiipunut, sillä vuosien varrella olen löytänyt uuden rakkauden ruisleivästä.
Suhteeni ruisleipään on ollut myrskyinen, siihen on kuulunut alkuhuumaa ja kiintymystä, tietynlaista rakkauttakin. Välillä meillä on ollut erimielisyyksiä, rajujakin. Oikeastaan voidaan suoraan sanoa erimielisyyksien johtuneen pääasiassa siitä, että vatsani ei ole tullut ollenkaan toimeen ruisleivän kanssa. Erimielisyydet ovat olleet vaihtelevia aina pienestä kivistyksestä ja turvotuksesta oikein kunnon vatsavaivoihin ja johtaneet pahimmillaan pitkiinkin välirikkoihin. Yhdessä vaiheessa kuvittelin koko suhteen olevan jo peruuttamattomasti ohi. Sitten kuulin televisiosta lauseen ”ruis kuuluu kaikille” ja päätin antaa suhteelle vielä yhden mahdollisuuden.

ruisleipä

Siinä puraisussa oli kauniin suhteen alku. Maku ja koostumus ensiluokkaista ruisleipää ja jostain syystä tämän ruisleivän kanssa vatsanikin tuli toimeen. Ei kivistystä eikä varpusparvia, tiesin löytäneeni sen oikean.
Sittemmin olemme viettäneet monia ikimuistettavia hetkiä yhdessä. Tämä uudenlainen Fazer Vatsaystävällinen ruisleipä on ollut seuranani romanttisilla illallisilla, eväänä työreissuilla ja vakiinnuttanut paikkansa tärkeänä osana aamupalaani. Fazer Vatsaystävällinen on kulkenut mukanani niin kuntosalilla kuin saunan löylyissäkin.

ruisleipä

ruisleipä

Olen onnellinen, sillä tätä kaunista suhdetta eivät tule vatsavaivat kaatamaan. Siitä pitää huolen leivän lisäaineettomuus ja vehnättömyys sekä pienempi määrä FODMAP hiilihydraatteja*. Tämä Suomessa leivottu ruisleipä on saanut sydänmerkin, joten se on kaikin puolin hyvä valinta myös niille, joiden vatsa ei ole niin ruisleipävastainen kuin minun vatsani. Suosittelen antamaan Fazer Vatsaystävälliselle ruisleivälle sen ensipuraisun, siinä voi olla jonkin kauniin alku.

ruisleipä

*FODMAP  tulee englannin sanoista Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols ja niillä tarkoitetaan huonosti ohutsuolessa sulavia ja imeytyviä lyhyt ketjuisia hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat monille herkkävatsaisille erilaisia suolisto-oireita, kuten turvotusta, vatsakipua ja ilmavaivoja ja yleistä epämukavuuden tunnetta. Fazer on kehittänyt ruisleivän leivontamenetelmän, jolla FODMAPien määrää voidaan pienentää merkittävästi.
Fazer Vatsaystävälliset leipäsarjasta löytyy myös Fazer Vatsaystävällinen Kaura- ja Gluteeniton-leivät. Lisää tietoa koko leipäsarjasta löydät TÄÄLTÄ

Kommentit (1)

  1. moruline

    kokeile avokadoa ruisleivän päällä on hyvää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.