Loma lähenee loppuaan, mitä kaikkea tässä on ehditty touhuta?

Kolme viikkoa on kohta kulunut ja tämä osa kesälomasta alkaa olla taputeltu. Vaikka kunnon helteestä ei päästykään isommin nauttimaan, oli loma muuten todella onnistunut. Mä olen vahvasti sitä mieltä, että parasta antia lomalla on aina vaan oleminen. Se, että arjen rutiinit puuttuvat ainakin osittain, eikä koko ajan ole kiire jonnekin. Aikataulutuksesta voi luopua ja vain olla – no ainakin osan lomasta 😀

loma

Raksahommia

Me suunniteltiin keväällä kesäksi hiukan pihaprojekteja, joita aloiteltiin jo ennen lomia. Projektit jaettiin useampaan osaan ihan sen takia, ettei niistä tarvitsisi ottaa minkäänlaista stressiä, tehdään mitä jaksetaan/ehditään/viitsitään/halutaan ilman turhia paineita. Terassitouhut tuli valmiiksi jo ennen kesälomaa ja loman aikana ajateltiin rakennella Emilialle leikkimökki. Aika hyvin sekin projekti saatiin suoritettua, vaikka hiukan viimeistelyjä vielä puuttuu. Silti mökissä on jo monet kahvit juotu ja puurot syöty.

Uimista

Kesään kuuluu uimassa käyminen ja jo viime kesänä Emilia nautti suuresti Porin maauimalassa läiskyttelystä. Tänä vuonna läiskyttelyä jatkettiin ja vitsi että se oli hauskaa. Nyt kun Emilia oli isompi ja hiukan rohkeampi, oli uimassa käymisessä ihan uutta ulottuvuutta.

Urheilua

Kesälomalla Emilia pääsi myös elämänsä ensimmäisiin urheilukilpailuihin, jotka isin serkut järjestivät. Kisoissa oli omia sarjoja eri ikäisille ja kokoisille urheilijan aluille ja useita eri lajeja joissa kilpailtiin. Menestystä ei voinut estää ja kultamitali kaulassa oli helppo hymyillä.

Huvittelua

Muutenkin ollaan ehditty todella kivasti touhuta perheen parissa, mikä on sitä kaikkein parasta lomalla olemisessa. Se, että voidaan vaan olla yhdessä, hymy huulilla ja nauttia toistemme seurasta. Isänä on ollut mahtava nähdä kaikki se riemu ja ilo Emilian kasvoilla uusien kokemuksien myötä. HopLopissa Emilia ei juuri kävelyaskelia ehtinyt ottaa, vaan riemusta kiljuen juoksi paikasta toiseen ja nautti touhuamisesta täysillä.

Sama juttu Särkänniemessä, ensimmäiseen karuselliin mentiin isin sylissä mutta sen jälkeen mentiin vauhdilla laitteesta toiseen. On jotenkin hauska huomata, miten itsekin nauttii toisen ilosta niin paljon.

Vielä on lomaa jäljellä…

Näiden lomaviikkojen jälkeen on toisaalta helppo palata töihin, olo on levännyt ja rentoutunut, työkuvioista on päässyt totaalisesti eroon. Toisaalta töihin on haikea palata, näitä yhteistä tekemistä täynnä olevia viikkoja olisi saanut olla vaikka tuplasti. Onneksi meillä on vielä syksymmällä yksi yhteinen lomaviikko, jolloin suuntaamme koko perheen voimin etelään nauttimaan siitä helteestä, joka täällä Suomessa jäi vain haaveeksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *