Metallisydän
Metallisydän

Lisäravinteet dieetillä – mistä on hyötyä?

Meikäläiselle nuo lisäravinteet on aika iso juttu ollut aina, ihan siitä lähtien kun ensimmäisen kerran testasin palkkaria joskus 2000-luvun alkupuoliskolla. Siitä asti on jauhoja tullut sekoiteltua sheikkereissä, joskus paremmalla menestyksellä, joskus hiukan klimppisemmällä lopputuloksella. Nyt on klimpit olleet historiaa jo pitkään kun lisäravinteet on kehittyneet ja on itsekin oppinut arvostamaan niiden suhteen laatua. Lisäravinteiden merkitys korostuu entisestään dieetillä ollessa kun ruuan määrää säännöstellään ja energiatasot on matalalla. Tällä kertaa avaan hiukan omaa lisäravinnearsenaaliani, joka antaa kunnolla potkua treeniin, pitää energiatasot yllä ja auttaa palautumaan kovastakin treenistä myös dieetillä ollessa.

lisäravinteet

Dieetillä ollessa olo voi olla hyvinkin virkeä, mutta silti salilla potku puuttua treenistä. Muutaman sarjan jälkeen saattaa tuntua ettei saa itsestään mitään irti ja teke emieli lähteä kotiin. Tähän tilanteeseen auttaa kummasti noin puoli tuntia ennen treeniä otettu tehokas treenilaturi. Omani koostuu Useimmiten Inzanesta, johon lisään citrulliinimalaattia ja beta-alaniinia. Tuolla kombolla energiaa riittää ja treeni kulkee, ei tee mieli lopettaa kesken, vaan ennemminkin jatkaa treeniä vielä parilla sarjalla kun kaikki on jo tehty… Sarin suosikki on Mania! joka on hiukan Inzanea kesympi treenilaturi. Siitä on juuri pamautettu markkinoille uusi makuvaihtoehto, jota pitää kyllä meikäläisenkin testata 🙂

lisäravinteet

Hiilareita en lisää treenilaturiin, mutta niitä löytyy sitten treenin aikana hörpittävästä intrajuomasta. Intrajuomana käytän Supermass Nutritionin Intrazonea, joka sisältää aikalailla kaiken tarpeellisen ja hiukan yli. Siihen ei tarvitse lisäillä mitään muista purkeista, mutta dieetillä ollessa höystän sitä hiukan hiilareilla. Ruokavalion hiilareiden määrän ollessa hyvin rajallinen, alkaa lihasten energiavarastot tyhjentyä melko nopeasti treenin aikana. Siksi lisäänkin treenin aikana juotavaan intrajuomaan Osmopurea, joka imeytyy nopeasti ja täyttää energiavarastoja eikä uupumus pääse yllättämään kovassakaan treenissä. Välillä kevyemmissä treeneissä intrajuomana toimii pelkät aminohapot citrulliinimalaatilla höystettynä EAA+ muodossa.

lisäravinteet

lisäravinteet

Palkkarina meikäläisellä on ollut jo monia vuosia Anabolic Overdrive niin dieetillä kuin muulloinkin ja se on lisäravinne josta en luovu. Siihen kun heittää hiukan glutamiinia joukkoon, on palautuminen varmaa vaikka kuinka dieetillä oltaisiinkin. AO:sta on juuri tullut myyntiin uusi makuvaihtoehto, vadelma-kiivi, joka kuulostaa sen verran houkuttelevalta, että tilaukseen lähti!

lisäravinteet

lisäravinteet

Käyttämäni lisäravinteet ajoittuvat suurelta osin treenin ympärille, mutta joka päivä hörppään välipalalla myös sheikkerillisen lisäproteiinia. Muulloin saatan käyttää proteiinisekoituksia tai herakonsentraattia, mutta sen verran olen taikauskoinen, että dieetillä haluan vain parasta. Siksi käytössä on dieetillä vain heraisolaatit, joita löytyy tällä hetkellä kaapista kahta eri laatua.

lisäravinteet

Tällaisella lisäravinnearsenaalilla viedään meikäläisen kesäkuntoprojektia eteenpäin. Saattaa olla että jossain vaiheessa vähennän intrahilarien määrää tai otan mukaan rasvanpolttajan, mutta ainakaan vielä ei ole sen aika.

Sain muuten neuvoteltua lukijoilleni M-Webstoreen alennuskoodin, jolla normaalihintaisista M-Nutritionin ja Supermass Nutritionin lisäravinteista saa 10% alennuksen. Kannattaa käyttää koodi hyväkseen ja vaikka testata AO2:n tai Manian uusia makuja. Koodi on niinkin monimutkainen kuin METALLISYDAN10 ja sillä tosiaan lähtee 10% pois normihintaisista tuotteista. TÄSTÄ suoraan verkkokauppaan.

lisäravinteet

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.