Me leivottiin rakkaussämpylöitä! (sisältää ohjeen)

Emilia katseli eilen Masha ja Karhu -piirrettyjä Youtubesta. Yhdessä jaksossa Masha ja Karhu leipoivat, jolloin Emilia kysäisi että voitaisko mekin isi leipoa… No siitähän se ajatus sitten lähti, me päätettiin Emilian kanssa leipoa rakkaussämpylöitä.
Mä olen aina tykännyt leipoa, lähinnä sämpylöitä ja korvapuusteja, jotka molemmat on mun suurta herkkua – ja siksi niitä tulee leivottua suhteellisen harvoin. Herkutteluksihan se aina menee. Se on kuitenkin sellanen juttu, että jos Emilia haluaa leipoa niin silloin leivotaan!

rakkaussämpylöitä

Yhdessä kaiveltiin kaapista tarvittavat tarvikkeet valmiiksi ja mittailtiin oikeat määrät jauhoja ja kaurahiutaleita astiaan. Emilia oli ihan innolla mukana koko ajan ja lisäili jauhoja aina tarvittaessa isin alustaessa taikinaa.

Hankalin osuus leipomisessa oli odottaa taikinan nousemista. Siinä lueskeltiin yhdessä hiukan kirjoja ja lepäiltiin (melkein torkahdettiinkin molemmat), taikinan nousemista odotellessa. Lopulta päästiin leipomaan ja se vasta kivaa olikin. Äiti taisi välillä olla hiukan kauhuissaan kun jauhoja pöllysi vähän joka puolelle, mutta sellaista se on kun kunnolla leivotaan 🙂

Sitten taas odoteltiin sämpylöiden ollessa uunissa. Emilian mielestä olisi pitänyt jatkuvasti olla kurkkimassa joko ne on valmiita 😀
Lopulta saatiin sämpylät uunista ja se tuoksu oli kyllä huumaava, tuoksui ihan rakkaudelle ja tuoreelle sämpylälle. Me katettiin pyötä valmiiksi (myös Miia-Nallelle ja Hiirulaiselle) ja odoteltiin vielä hiukan sämpylöiden jäähtymistä. Ja oi että ne oli hyviä kun viimein päästiin maistelemaan, paljon parempia kuin Mashan ja Karhun leipomukset!

Ai mikä niistä teki rakkaussämpylöitä? No se uskomaton määrä rakkautta mitä leipoessa pöllysi ympärillä, paljon jauhoja enemmän!
.

Näin leivotaan rakkaussämpylöitä:
 • Puoli litraa maitoa
 • Teelusikallinen suolaa
 • Kaksi ruokalusikallista sokeria
 • Pussillinen hiivaa
 • Kolme-neljä desiä kaurahiutaleita
 • Loput (noin viisi-kuusi desiä) jauhoja + ainakin desi pöllytettäväksi ympäri keittiötä
 • Noin 50 grammaa margariinia
 • Valtava määrä iloa, naurua ja rakkautta

Sekoitellaan kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri, kaurahiutaleet, jauhoja ja hiiva, alustetaan taikinaksi lisäten jauhoja vähän kerrallaan hihitellen samalla. Annetaan nousta, pyöritellään sämpylöiksi ja paistetaan uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia kurkkien sinä aikana ainakin kymmenen kertaa joko sämpylät on valmiita. Annetaan jäähtä ja maistellaan valmiita rakkaussämpylöitä kylmän maidon kanssa.

Kommentit (2)
 1. Tulipas hyvä mieli tästä postauksesta ☺ ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!

  1. Metallisydän
   22.5.2017, 21:30

   Kiva juttu 🙂 Oikein kivaa kesää sinnekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *