Leffapäivä, x 2!

Jep, eilen oli Finnkinossa Superpäivä ja minulla sattui pitkän työputken jälkeen olemaan vapaapäivä. Eipä siinä sitten muuta kuin viettämään leffapäivää!

Kotona söin tukevan aamupalan ja pakkailin mukaan sopivat eväät, energiajuomaa ja maailman parhaita proteiinipatukoita. (tilaa itsellesi patukat Astmista!)
Sitten kaupungille. Ensimmäiseksi kävin lunastamassa ennakkoon varaamani liput. Tämänkertainen leffapäivä koostui kolmesta täysin erilaisesta elokuvasta.
Ennen ensimmäisen leffan alkua oli kuitenkin reilu puolituntia aikaa tallustella kaupungilla räntäsateessa. Teinkin siis vertailevaa tutkimusta Porin Sokoksen miesten hajuvesiosastolla. Täytyy kyllä sanoa että ei ole Armanin voittanutta.
Vihdoin koitti ensimmäisen elokuvan aika. Istahdan vakiopaikalleni kolmannen rivin keskelle, valot himmenevät ja avaan ensimmäisen proteiinipatukan, nyt se alkaa!
Ensimmäinen päivän leffoista oli Social network. Leffa kertoi Facebookin syntytarinan (ei mikään ruusuinen tarina). Täytyy sanoa että ennakkoluulot elokuvaa kohtaan olivat melkoiset. En kuulu Facebookiin enkä aio liittyä. Oikeastaan ainoa syy miksi halusin elokuvan nähdä oli sen ohjaaja, David Fincher, joka on ohjannut mahtavat elokuvat kuten The Game, Seitsemän, Fight Club ja Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Elokuva yllättikin minut todella positiivisesti. Näyttelijät olivat loistavia. Jesse Eisenberg nuorena nörttinerona oli mahtava eivätkä muutkaan roolisuoritukset paljon heikompia olleet. Ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva!
Tuon ensimmäisen elokuvan jälkeen oli ruokatauon aika. Suuntasin siis askeleeni Subiin. Täysikokoinen kana teryaki naamariin ja taas sai leffapäivä jatkua 🙂
Seuraavana oli vuorossa suomalaisittain kovin kiinnostava The American. Suomalaisittain kiinnostava siksi, että siinä oli rooli niin Irina Björklundilla kuin Samuli Vauramollakin. Björklundin roolihahmo tosin tapettiin jo ennen alkutekstejä eikä Vauramolla ollut yhtään vuorosanaa… Elokuva oli todella hidastempoinen ja tylsä. Aika taistelua oli että pysyin koko leffan ajan hereillä… Älkää hyvät ihmiset menkö tuhlaamaan aikaanne tämän elokuvan kanssa!
Pieni vessatauko ja päivän viimeisen elokuvan (ja toisen proteiinipatukan) pariin.
Viimeinen tämän päivän elokuvista oli Paranormal activity 2. Elokuva ei tarjonnut juurikaan mitään uutta ensimmäisen osan nähneille. Juoni oli sama, puitteet ja henkilöt eri. Tosin tykkäsin siitä, miten tämä elokuva oli sidottu ensimmäiseen. Tämän tapahtumat sijoittuivat sekä aikaan ennen, että jälkeen ensimmäisen elokuvan. Ihan hyvä leffa, tosin ensimmäinen osa oli parempi.
Vietin leffapäivää myös viime viikolla. Silloin kävin katsomassa vain kaksi elokuvaa.
Niistä ensimmäinen oli Harjunpää ja pahan pappi. Tykkään kotimaisista elokuvista, tykkään Peter Frantzenin roolitöistä ja tykkään Olli Saarelan ohjauksesta (Bad luck love on mahtava!). Ei siis ihme että tykkäsin Harjunpäästä. Todella mahtava elokuva! Synkkä ja surullinen, juuri sopiva leffa tällaisille loskakeleille. Hyvät nayttelijät ja hyvä tarina. Tai oikeastaan kaksi tarinaa, Harjunpään oma sisäinen taistelu kun muodosti vähintään yhtä suuren osan elokuvasta kuin sen varsinainen murhaajan jahtaamis -tarina. Harjunpään saatan mennä katsomaan elokuviin toisenkin kerran (edellinen kahdesti elokuvissa katsomani elokuva on Gran Torino, Dark Knight:n kävin katsomassa kolmesti).

Tuon päivän toinen elokuva oli Saw 3D (eli Saw 7). Elokuva ei sinällään tuonut juuri mitään uutta jo ehkä liiankin pitkäksi venyneeseen elokuvasarjaan. Sama juttu siis jatkuu, sadistinen murhaaja keksii mitä erilaisempia ansoja joista ihmisten on selviydyttävä tai silpouduttava (useimmiten jälkimmäinen). Kovasti vaikuttaisi siltä, että sarja jatkuu edelleen…

Ensi viikolla olisi useampia vapaapäiviä… saa nähdä tuleeko sitä taas pistäydyttyä elokuvissa… No tottakai tulee, onhan ensi viikolla uuden Harry Potterin ensi-ilta! Toinen hartaasti odottamani elokuva on kotimainen Rare Exports. Kuka on nähnyt alkuperäiset Rare exports -lyhytelokuvat? 
Kommentit (2)
  1. Minä olen nähny aikasemmat rare exportsit (: Odotettavissa on aivan loistavaa settiä!

  2. Metallisydän
    15.11.2010, 12:51

    Jep, odotukset on kyllä korkeella… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *