Lasten Liikuntamaa – Riemua johon kaikilla on varaa!

Porin Karhuhalli on paikka, jossa jalkapalloilijat potkivat pallojaan, pesäpalloilijat heiluttelevat mailojaan, pikajuoksijat tekevät spurttejaan ja kuulantyöntäjät ähkivät ringeissään. Itse olen muutama vuosi sitten ollut harjoittelemassa taklauksia Karhuhallin tekonurmella rugby-treeneissä. Karhuhalli tarjoaakin hyvät puitteet melkein mille tahansa urheilulajille, kuten myös Lasten Liikuntamaalle.

liikuntamaa

Lasten Liikuntamaa

Lasten liikuntamaa on Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön järjestämä tapahtuma sunnuntai-iltapäivisin. Karhuhalli on tuolloin kokonaisuudessaan lasten käytössä ja mielenkiintoisten pituus- ja korkeushyppypaikkojen, juoksuratojen, kuularinkien ja muiden ”perusjuttujen” lisäksi Karhuhalli on täynnä erilaisia peuhupaikkoja, hyppyalustoja, kiipeilyratoja ja muita toimintapisteitä.

Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua ja jokaisella lapsella pitääkin olla mukana oma pelikaveri (huoltaja, jonka vastuulla lapsi touhuaa). Sisäänpääsy Leikkimaahan on 2 € / lapsi, aikuiset pääsevät mukaan ilmaiseksi.
Yksi hienoista asioista Liikuntamaassa onkin mielestäni juuri hinta, parin euron sisäänpääsymaksuun on jokaisella varaa. Se on hiukan eri luokkaa kuin sisäleikkipuistojen, kuten HopLopin ja Poriin piakkoin avattavan Leos Leikkimaan sisäänpääsymaksut, joka on molemmissa noin 15 euron luokkaa / lapsi. Eihän se 15 euroa paljon ole, mutta saattaa silti tuntua pienituloisten perheiden rahapussissa, varsinkin jos lapsia on enemmän kuin yksi… Ja sitäpaitsi, Liikuntamaassa on vähintäänkin yhtä hauskaa kuin HopLopissa!

Liikunnan iloa Liikuntamaassa!

Liikuntamaa oli meille tuttu juttu jo entuudestaan, mutta vasta eilen me oltiin Emilian kanssa ensimmäistä kertaa Liikuntamaassa, eikä kerta todellakaan jää viimeiseksi. Oli mahtavaa nähdä se riemu Emilian kasvoilla ilmatäytteisellä juoksu/pomppuradalla tai taikaviitan alla. Oli mieletöntä miten pienen harjoittelun jälkeen Emilia löysi tasapainon ja oppi kulkemaan tasapainoradalla omatoimisesti läpi erilaisten esteiden.

Me pompittiin patjoilla, leikittiin pehmopalikkataloissa, rakenneltiin torneja lakuista, kiipeiltiin, juostiin, ryömittiin ja hypittiin sydämemme kyllyydestä. Ja meillä oli hauskaa, todella hauskaa.
Liikuntamaassa jokaisen lapsen oli mahdollista leikkiä omanlaisiaan liikunnallaisia leikkejä iästä ja taitotasosta riippumatta, jokaiselle löytyi jos jonkinlaista puuhaa ja leikkikavereitakin riitti pilvin pimein. Mukana olleet vanhemmat osallistuivat kukin lastensa leikkeihin haluamallaan aktiivisuudella, osa tyytyi seisoskelemaan ja tuijottelemaan puhelintensa ruutuja osan leikkiessä mukana ja kannustaessa lapsiaan. Kaikki aikuiset pitivät kuitenkin huolta, ettei pienemmät jääneet isompien jalkoihin ja että kaikilla oli kivaa.

Juuri tällaisesta toiminnasta lapsi oppii liikunnan ilon ja siinä sivussa ottamaan muita lapsia huomioon, odottamaan omaa vuoroaan ja jakamaan leluja ja leikkipaikkoja. Täytyy kyllä nostaa hattua Porin kaupungille ja kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat mukana pyörittämässä Lasten Liikuntamaata ja mahdollistamassa toiminnan jatkumisen ja lasten riemun sunnuntaista toiseen.

Porilaiset, onko Lasten Liikuntamaa teille tuttu juttu, vai kuulitteko siitä ensimmäistä kertaa?
Muut, onko teidän paikkakunnillanne vastaavaa toimintaa?

P.S. Sarin joulunpunainen Vero Modan paita 12,95 € TÄÄLTÄ ja Vilan punainen takki 39,95 € TÄÄLTÄ

Kommentit (1)
  1. Tuttu paikka on.
    Vanhemman tyttären kanssa käyty aiemminkin ,mutta edellis sunnuntaina käytiin niin että nuorempikin oli jo mukana pomppimassa.. Kiva paikka, edullinen, muksut tykkää ja vanhempia hymyilyttää.
    Hmm.. olimme siis jälleen kerran samassa paikassa samaan aikaan. Ensin Prisma ja nyt Leikkimaa..
    Pelottavaa, mihin tämä johtaa? Kohta olemme varmaan saunan lauteilla juomassa olu.. tai siis palkkaria ja juttelemassa lastenkasvatusjuttuja ja jakamassa pienten tyttöjen uhmaikätarinoita. huh huh…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *