Lasten fitness-kisat – NYT VITTU OIKEESTI!

Fitness on ollut nousukiidossa jo useamman vuoden ajan. Kilpailijamäärät on nousseet räjähdysmäisesti ja fitness on harrastuksena kohta suositumpaa kuin jalkapallo ja jääkiekko yhteensä. Nyt on kuitenkin raja ylitetty, on aika vetää käsijarrusta ja rajusti.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

Serbiassa on järjestetty ensimmäiset lasten fitness-kisat. Eikö se nyt jumalauta riitä, että täysi-ikäiset naiset pyllistelee minibikineissä peppu pitkällä lavalla? Ihan oikeasti, kuka aikuinen päästää lapsensa osallistumaan tällaisiin kisoihin? Ei kukaan vastuullinen aikuinen ainakaan.
lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

On ihan luonnollista, että lapset kiinnostuvat vanhempiensa harrastuksesta, varsinkin jos se on niin kokonaisvaltaista kuin fitness. On kuitenkin aikuisen vastuulla pitää lapsi lapsena ja huolehtia lapsen terveestä kasvusta ja kehityksestä. Tässä ollaan kuitenkin jo todella kaukana terveestä. Tervettä on ottaa lapsi mukaan salille, antaa tehdä samantyyppisiä liikkeitä pienillä painoilla kuin vanhemmat tekevät, antaa lapsen maistaa raejuustoa ja jopa parsakaalia jos lapsi haluaa, päästää lapsi osalliseksi vanhemman/vanhempien harrastuksesta, jopa elämäntavasta. Ei kuitenkaan ole missään tapauksessa tervettä päästää lasta osallistumaan fitness-kilpailuihin, oli kyseessä sitten tyttö tai poika.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

Fitness on hieno laji, omasta mielestäni paljon hienompi kuin jalkapallo tai jääkiekko. Se ei kuitenkaan ole lasten laji, vaan yksi niistä harvoista lajeista, joita ei saa aloittaa liian nuorena, ei harrastusmielessä, eikä ainakaan kilpailumielessä. Lasten kuuluu potkia sitä palloa, pelata kirkonrottaa tai vaikka jahdata Pokemoneja älypuhelin kourassa, mutta ei harjoitella fitness-poseerauksia peilin edessä.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

Onneksi Suomessa ollaan tässä touhussa järki päässä ja ymmärretään fitneksen kuuluvan vasta aikuisuuteen. IFBB Finland poisti jokin aika sitten jopa juniorisarjat fitness-lajeista, mikä on juuri sitä oikeanlaista ja vastuullista toimintaa. Toivotaan että myös muualla maailmassa löytyy järki päähän ja aletaan fitness-huuman sijaan ajatella lasten etua. Aikuisena on aikaa pyllistellä ja pullistella lavalla, pidetään lapsuus lapsuutena!

Kommentit (18)
  1. :'( ai kauhee. Sairasta.

  2. kyllä noilla kaikilla lapsilla tulee olee niin pahoja ongelmia tulevaisuudessa, varmasti vääristyy minäkuva heti pienenä syömishäiriöistä puhumattakaan 🙁 aivan sairasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *