Lapsiperheen arki – Mistä aikaa treenaamiselle?

Aina silloin tällöin kuulee ylienergisten ponnaripäisten fitness-intoilijoiden vakuuttavan, että kyllä sitä aikaa treenaamiselle löytyy lapsiperheessäkin, se on vain järjestelykysymys ja kiinni pelkästään omasta halusta.
No kun ei perkele ole.

Mistä aikaa teenaamiselle lapsiperheen arjessa?

Ihan jokainen noin väittävä ponnaripää on tervetullut kokeilemaan miten helppoa on esimerkiksi meidän tämänhetkisessä arjessa järjestää aikaa sille treenaamiselle. Voin vakuuttaa että omasta halusta se ei ole kiinni.
Tällä hetkellä eletään sellaista vaihetta että Emilian päiväkoti on kiinni ja me ollaan molemmat vielä töissä. Me ollaan järjestetty työvuoromme mahdollisuuksien mukaan siten, että kun toinen on töissä, on toinen kotona Emilian kanssa. Toki ajoittain ollaan yhtä aikaakin töissä ja nuo ajat ovat Emilian ihanat mummut luvanneet hoitaa Emiliaa. Tätä järjestelyä on nyt takana viikko ja kolme olisi vielä edessä ennen kuin jään lomalle ja voin kertoa että molempien treenien sovittaminen yhtälöön ei ole ihan helppoa eikä todellakaan pelkästään omasta halusta kiinni.

Meidän pelastus on oma kuntosali autotallissa. Sari on illalla Emilian nukahdettua laittanut Emilian huoneeseen vauva-ajan itkuhälyttimen ja ottanut sen toisen osan mukaansa talliin ja treenannut Emilian nukkuessa, minun ollessani vielä töissä. Itse puolestani olen mennyt iltavuoron (päättyy klo 23) jälkeen talliin treenaamaan Sarin ja Emilian jo nukkuessa.
Järjestelykysymys, näinhän se onnistuu? Kyllä, yöllä voi hyvin treenata, mutta arvon ponnaripää tulee sitten vaan kertomaan miten järjestetään se riittävä määrä unta, kun nukkumaan tällä järjestelyllä pääsee jo puoli kahden aikaan yöllä ja aamulla herätys on joka tapauksessa ennen seitsemää Emilian herätessä ja Sarin lähtiessä töihin…

No ei tässä nyt tarkoitus ole pelkästään valittaa. Kyse on kuitenkin vain kuukauden mittaisesta ajanjaksosta ja viikonloppuisin päästään kyllä molemmat treenaamaan ihan kunnolla ja oikealle kuntosalille. Siihen kun lisätään pari ”järjestelykysymys-treeniä” viikkoon niin kyllä sillä jo pää koossa pysyy.
Ja sitäpaitsi, oppiipahan tässä aikataulutuksessa arvostamaan normaalin arjen pyörimistä. Vaikka silloinkin arki on melkoista aikataulutusta ja menojen yhteensovittamista, ehditään sentään joskus olla yhtä aikaa kotonakin. Nyt sellainen luksus on vain kaukainen haave…

P.S. Laitahan tuo meikäläisen Instagram-tili seurantaan jos ei ole jo!
Kommentit (2)
  1. Kyllä! Näin se menee! Sitten kun sanotaan et ota se lapsi rattaisiin ja lähe lenkille niin höpön höpön. Käsken tulla kokeilee. Ei se pysy rattaisissa kun tahtoo vaan ite liikkuu. Ei suostu olee aloillaan. Tai kokeileppa sen kans jotain jumppatuokioo olohuoneessa… Heh heh joo.. kun joutuu keskeyttää kokoajan kun se lähtee tyhjentää jääkaappii,kiipeilee vaarallisii kierreportaita tai tyhjentää roskiskaappii tms.

  2. Isovanhemmat ovat kyllä kova sana. Meillä ei ole, ja koska mies on melko usein parikin viikkoa putkeen työreissussa ja minä kolmen lapsen kanssa kotona, on aivan mahdoton lähteä salille treenaamaan. Toki voisi ottaa jonkun salin, jossa on lapsiparkki, mutta en ole halunnut normaalien päiväkotipäivien jälkeen viedä lapsia salin parkkiin hoitoon. Kotona pyrin silloin tekemään, mutta totuus on, että aika vaikeaa on tehdä kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa neljää treeniä viikossa säännöllisesti. Niin, ehkä se on järjestelykysymys, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt miten. Oma lukunsa on sitten valvotut yöt ja väsymys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *