Metallisydän
Metallisydän

Kuukautiset vs. miesflunssa

Huomio kaikki tiukkapipot ja muut loukkaantumisherkät ihmiset, nyt kannattaa pysytellä kaukana! (Jos kuitenkin päätät lukea, pidäthän nenästäsi kiinni, ettei sinne pääse herneitä…) Nyt seuraa puhetta naisten ja miesten eroista, kuukautisista ja miesflunssasta!

kuukautiset

Miesflunssa

Flunssa on siitä vittumainen tauti, että se saattaa iskeä ihan keneen tahansa. Se ei välitä iästä tai yhteiskunnallisesta statuksesta, ei edes sukupuolesta. Flunssan kourissa kärsivät niin miehet kuin naisetkin, joskin jossakin määrin eri tavalla. Naisille flunssa on usein vain pieni hidaste, arkiaskareet hoituvat kyllä vaikka nenä vuotaa ja heikottaa. Miehiin flunssa iskee lähes poikkeuksetta kovempaa. Miehille flunssan oireet ovat voimakkaammat ja flunssa viekin miehen useimmiten vuodepotilaaksi. Miesten sairastama flunssa onkin erotettu naisten sairastamasta lievemmästä versiosta kehittämällä sille ihan oma nimike, miesflunssa.
Naiset pitävät miesflunssaa vakuuttavista tutkimustuloksista huolimatta huuhaana ja miehiä yksinkertaisesti heikompina ja herkempinä valittamaan heikkoa oloaan. Tämä ei luonnollisesti pidä paikkaansa.

Kuukautiset

Jos miehillä on riesanaan miesflunssa, on naisillakin oma vaivansa, kuukautiset. Kerran kuussa toistuva muutaman päivän mittainen ajanjakso, jolloin nainen kokee olevansa oikeutettu suuttumaan ja kiukkuamaan asiasta kuin asiasta, useimmiten täysin turhaan. Miehenä en luonnollisesti tiedä tuosta vaivasta oikeastaan mitään, mutta kokemus on opettanut, että tuona aikana on parasta olla mahdollisimman näkymätön ja kaikista asioista naisen kanssa samaa mieltä.

Kuukautiset vs. miesflunssa

On aivan totta että mies ei voi tietää mitä tuntuu kokea kuukautiset, mutta aivan yhtä vähän nainen voi tietää miltä miesflunssa tuntuu.  Onkin aivan absurdia verrata niitä keskenään ja juuri siksi niin teen.

 • Kuukautiset iskevät keskimäärin kerran kuukaudessa, miesflunssa iskee keskimäärin kerran vuodessa. Luulisi, että jos naisella on oikeus valittaa kurjaa oloaan kerran kuussa, miehellä olisi oikeus valittaa kurjaa oloaan kerran vuodessa.
 • Flunssa on täysin luonnoton olotila, keho on silloin sairas. Kuukautiset taas on täysin luonnollinen asia.
 • Flunssassa ollessaan mies on tyytyväinen saadessaan maata rauhassa sohvalla. Kuukautisten aikana nainen ei ole tyytyväinen mihinkään.
 • Flunssassa ollessaan mies kaipaa naiselta hoivaamista. Kuukautisten aikana nainen ei osaa kertoa mitä haluaa tai mitä ei halua – ja suuttuu salamana jos ei saa mitä haluaa.
 • Kun mies valittaa kurjaa oloaan, naisella on täysi oikeus sanoa ”sulla taitaa olla miesflunssa”. Jos nainen kiukkuaa tiettyyn aikaan kuukaudesta, on pahin mahdollinen virhe mennä sanomaan ”sulla taitaa olla menkat”.

Kuten huomaamme, kuukautisia ja miesflunssaa voi hyvinkin verrata keskenään.

Kommentit (2)

 1. T2

  Naiset ei vaan tajua miten vakava asia miesFlunssa on!Luulevat sitä perus nuhaköhäkuume-taudiksi! :'( ihan mahtavaa et nykyään AOD on myös 5kilon ämpäreissä! 🙂

 2. Susana

  Minun kohdalla taitaa olla niin, etten oikein koskaan ole tyytyväinen mihinkään en siis ole tyytymätön vain kerran kuukaudessa. Tai ainakin tuo oma mies väittää näin olevan 😉 Ja mitä flunssaan tulee – ei hidasta menoa ei sitten millään, vaikka ehkä silloin voisi vähän himmailla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.