Kuukauden lisäravinne – EAA+

Metallisydämen kuukauden lisäravinne -sarjassa esitellään joka kuukausi yksi suosikkilisäravinteistani. Tällä kertaa esittelyvuoron saa kesähelteiden suosikki, raikas aminohapposekoitus EAA+.

lisäravinne

EAA+ on aminohappovalmiste, joka sisältää välttämättömiä aminohappoja (EAA), joista valtaosa on haaraketjuisia aminohappoja (BCAA). Aminojen lisäksi EAA+ sisältää sitrulliinimalaattia, histidiiniä ja B6 vitamiinia. Treenin yhteydessä EAA+ toimii siis tehokkaana treenin aikana nautittavana intrajuomana antaen lihaksille niiden tarvitsemia rakennusaineita ja estää lihasväsymystä.
Ei kannata huolestua jos ei edelläolevasta ymmärtänyt juuri mitään, suomeksi se tarkoittaa, että kun sekoittelet EAA+ jauhetta treenijuomapulloosi, jaksat treenata paremmin ja palautuminen ja sitä kautta kehitys nopeutuu.

lisäravinne

EAA+ toimii paitsi treeninaikaisena intrajuomana, myös raikkaana kesäjuomana ihan milloin tahansa. Hiukan vettä ja jäitä lasiin ja EAA:ta sekaan niin ai että kun on hyvää – ja terveellistä!
lisäravinne
EAA+ drinkin voi kietaista kurkusta alas myös heti aamulla. Se on nopea ja tehokas tapa ladata lihaksille rakennuasineita heti aamulla kun kehon omat varastot on tyhjinä. Toimiva tapa varsinkin jos puuro ja kananmunat ei uppoa heti herättyä…

Kommentit (8)
 1. Kumpi sitten on parempi treenin aikana, EAA vai BCAA vai pitäisikö niitä sekottaa keskenään? Mikä ero noilla oikeastaan käytännössä on? Itse olen Mannisen BCAA:ta juonut jo jonkin aikaa.

  1. Metallisydän
   5.7.2016, 00:26

   EAA on hiukan kattavampi valinta, se käytännössä sisältää BCAA:n sekä hiukan muutakin. Mä tykkään treenin aikana käyttää EAA:ta ihan jo senkin takia että siinä on mukana esimerkiksi sitrulliinimalaattia, mitä lisään treenilaturiinkin.

 2. Itselläni on kompo bcaa+eaa sekä vielä vitargoa pikkumäärä jääkylmässä vedessä treenin aikana, Hyvin pelittää.

  1. Metallisydän
   5.7.2016, 00:27

   Ihan varmasti pelittää, vitargo on hyvä lisä treeninaikaiseen juomaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *