Kuoleeko kehonrakennus Suomessa?

Kehonrakennuspiireissä on kuohunut pitkin syksyä ja eilen Suomen Fitnessurheilu ry pudotti melkoisen pommin tiedottamalla, että Suomessa IFBB:n alainen kehonrakennus siirtyy ensi vuoden alusta Suomen Fitnessurheilu ry:n alaiseksi, joka on ainoa IFBB:n hyväksymä jäsen Suomessa. Suomen Fitnessurheilu ry noudattaa IFBB:n velvoittamaa WADA:n dopingsäännöstöä, mikä tarkoittaa, että vuoden alusta myös kehonrakennus on Suomessa doping-testattava urheilulaji.
Käytännössä siis kun aiemmin kehonrakennus on ollut Suomessa Suomen Kehonrakennusliiton alainen urheilulaji, ei se ole ollut dopingtestauksen alainen toisin kuin muut, Suomen Fitnessurheilu ry:n alaiset lajit, joita ovat CBB, Men’s Physique, Women’s Physique, Bodyfitness, Bikinifitness ja Fitness. Nyt kuitenkin ensivuoden alusta myös kehonrakennus kuuluu Suomessa Suomen Fitnessurheilu ry:n alaisuuteen, mikä tarkoittaa, että vuoden alusta myös kehonrakennuskilpailijoiden tulee allekirjoittaa antidoping-sopimus. Kuka tahansa normaalilla järjellä varustettu ihminen ymmärtää että se on kuolinisku kehonrakennukselle Suomessa nykyisessä muodossaan
Suomen Fitnessurheilu ry:n tiedote:

Suomen Fitnessurheilu ry. on lisännyt vuoden 2018 lajikseen bodybuildingin, joka säännöt ovat löydettävissä yhdistyksen sivuilta muiden lajisääntöjen joukosta (http://suomenfitnessurheilu.fi/saannot/bodybuilding/). Näin kaikki International Federation of bodybuilding and fitness –järjestön (IFBB) lajit ovat Suomessa yhden kattojärjestön alla. Suomen Fitnessurheilu ry. on ainoa IFBB:n hyväksymä jäsen Suomessa, joka noudattaa IFBB:n velvoittamia WADA:n dopingsäännöstön noudattamista.
Bodybuilding –kilpailijoiden pitää allekirjoittaa muiden fitness- ja fysiikkaurheilijoiden tavalla antidopingsopimus tammikuun 2018 aikana. 
Suomessa järjestetään normaalilla tavalla Bodybuilding SM-kilpailut Nordic Fitness Expossa 5.-7. lokakuuta 2018.

Suomen Kehonrakennusliitto ei luonnollisesti ihan mukisematta niele Fitnessurheilu ry:n ilmoitusta, onhan se melkein 50 vuotta järjestänyt kehonrakennuksen SM-kilpailut Suomessa.
Suomen Kehonrakennusliiton vastaus:

Suomen Kehonrakennusliitto ry on järjestänyt kehonrakennuskilpailuja Suomessa vuodesta 1971 lähtien. Myöhemmin lajivalikoimaan tuli myös fitness eri muodoissaan. Kehonrakennusliitosta erilleen perustettiinSuomen Fitnessurheiluliitto ry, vastaamaan IFBB:n fitnesslajeista Suomessa. Suomen Kehonrakennusliitto ry. jatkoi IFBB:n alaisten kehonrakennuskilpailujen järjestämistä. Tämä on tilanne ollut tähän päivään asti.

Nyt Suomen Fitnessurheilu ry on yksipuolisesti, ilman neuvotteluja, ilmoittanut, että vuoden 2018 alusta lähtien he järjestävät IFBB:n kehonrakennuskilpailut Suomessa. Perusteluina jäsenyys SuomenOlympiakomiteassa, johon myös kehonrakennuksen haluavat, sekä se, että yhdessä maassa voi olla vain yksi jäsenyhdistys IFBB:n alla. Näinhän tavallaan on ollutkin, vaikka olemme jakaantuneet kahteen osastoon.

Suomen Kehonrakennusliiton hallitus jää miettimään jatkotoimia. Selvää kuitenkin on, että Suomen Kehonrakennusliitto ry pyrkii jatkossakin ylläpitämään ja kehittämään kehonrakennusurheilua Suomessa, kuten on tehnyt jo kohta 50 vuoden ajan. Tulemme järjestämään kansallisia kilpailuja ja Suomenmestaruuskilpailuja, sekä lähettämään kilpailukykyisiä kilpailijoita ulkomaille, niin kuin tähänkin asti. Tiedotamme heti, kun saamme selkeyttä asioihin.

Nyt onkin aika jännä jäädä seuraamaan mihin tällainen tie Suomessa kehonrakennuksen vie…

Renne Korppila taustoittaa tilannetta ja analysoi sekä nykyhetkeä että tulevaisuuden visioita kattavasti Rlogissaan, kannattaa vilkaista jos aihe yhtään kiinnostaa:

Kommentit (7)
  1. Se siitä lajista sitten, jokainen tietää että ilman roinaa ei tulla kehonrakentajaksi. Terveellisestä kaukana tietysti mutta niin se vaan on.

  2. Mitä urheilua se on, jos doping sallitaan? Hyvä vaan, älytöntä itkeä siitä, ettei saa enää huijata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *