Kuntonyrkkeily Amin Asikaisen johdolla!

Vantaan Tammistoon avattiin muutama päivä sitten uusi kuntokeskus, Fit Tammisto. Seurasin syksyn mittaan mielenkiinnolla sosiaalisen median kautta salin rakennusprojektia laitehankintoineen ja muine edesottamuksineen. Odotukset olivatkorkealla kun saimme kutsun päästä ensimmäisten joukossa tutustumaan Fit Tammistoon ja osallistumaan Amin Asikaisen ohjaamalle kuntonyrkkeilytunnille…

Kuntonyrkkeily Amin Asikaisen johdolla

Olen muutamia kertoja aikaisemminkin kertonut ryhmäliikuntakokemuksistani täällä blogissa, omasta mielestäni ne ovat olleet lähinnä surullista luettavaa, joskin jotkut sadistiset ihmiset ovat kokeneet ne hauskoinakin… Tällä kertaa lajina oli kuntonyrkkeily ja ohjaajana vaatimattomasti ammattinyrkkelyn Euroopan mestari Amin Asikainen, ihan helpolla ei siis päästy…

Alkufiilikset

Palataanpa vielä hetkeen ennen rääkin kuntonyrkkeilyn alkua, kun astuimme sisään Fit Tammistoon. Fiilis oli aika jännittynyt, vaikka ryhmäliikuntatunneilla olen tosiaan ennenkin käynyt tutustumassa, ei niitä koskaan ole ollut ohjaamassa lajin Euroopan mestari… Sarilla vanhana ryhmäliikuntakonkarina ei hymy hyytynyt edes aulassa ennen tuntia…

Sarin Vila neuletakki House of Brandonista

Aulasta avautui näkymä kuntosalin puolelle ja täytyy sanoa että hyvältä näytti, rehellisesti sanottuna poltteet päästä testailemaan muutamia uusia laitteita oli aika kovat, varsinkin kun ensin edessä oleva kuntonyrkkeily lähinnä tuotti kylmän hien otsalle… Näytetunti, ei kai se kovin paha voi olla?

Tunti alkaa

Tunnin aluksi Amin esitteli itsensä ja kertoi hiukan tulevasta tunnista, se tiivistettäisiin tänään noin puoleen tuntiin ihan aikatauluteknisistä syistä (huokaisin helpotuksesta), mutta vedettäisiin kunnon temmolla läpi silti (kylmä hiki palasi otsalle).

Kun löpinät oli löpisty, aloitettiin alkulämmittely. Normaalisti se kestäisi noin 15-20 minuuttia, mutta tällä kertaa hoidetaan se nopeammin alta pois… Hölkkää, hyppyjä, ristiaskelia, kauhomista, sivuaskelta, kantapäätä pakaraan, polvennostoja… (lopetetaan jo, mulla on jo lämmin!!!)

Aminin mukaan alle kymmenen kilometrin juoksulenkit on ajan hukkaa ja sama päti kuntonyrkkeilytuntiin, kun tehdään, tehdään kunnolla eikä löysäillä.

Varjonyrkkeilyä

Seuraavana oli vuorossa tekniikoita ja varjonyrkkeilyä peilin edessä. (Tätä vastustajaa vastaan mä pärjään!) Etusuoraa ja takasuoraa, lantio kääntyy, paino siirtyy jalalta toiselle. Muistakaa suojaus!

Musiikki pauhasi ja lyönnit heilahteli Aminin kierrellessä antamassa ohjeita. Hiki tuli ja hauskaa oli.

Hanskat käteen

Seuraavaksi vedettiin hanskat käteen ja peiliä vastaan nyrkkeily vaihtui paria vastaan nyrkkeilyksi. Toinen ojensi hanskan ja siihen lyötiin suora, ei saanut lyödä kovaa ja naamaan lyöminen oli ehdottomasti kielletty, vaikka kuinka olisi tehnyt mieli (minun onneni, Sarin suorat lähti aika räväkästi…)

Lopuksi sai lyödä veilä perille asti. Ei tosin vieläkään paria, vaan säkkiä. Suoria taottiin niin että säkit heilui.

Tunnin huipensi kuntopiiritreeni. 15 sekuntia hakattiin säkkiä, 15 sekuntia tehtiin vaihtuvaa lihaskuntoliikettä, sitten taas 15 sekuntia säkkiä jne. Ihan varma en ole kuinka monta kierrosta tehtiin, mutta kyllä siinä ainakin meikäläisellä alkoi jo hikivesi valua silmiin… (eikö tää koskaan lopu?)

Hauskaa oli

Ihan mielettömän hauska tunti! Ei sellainen ”kuolema tulee ennen kuin tämä loppuu”-tyyppinen kokemus (eipä!), vaan hauska ja haastava kuntoliikuntatunti.
Amin Asikainen ohjaa siis jatkossa kerran viikossa kuntonyrkkeilyä Fit Tammistossa, uskallan suositella!

Sarin Better Bodies treenihousut ja Jarin ICANIWILL treenipaita on tilattu House of Brandonista, missä on muuten tällä hetkellä menossa huima tammi-ale ja hinnat on nyrkkeilty todella alas. Kannattaa käydä kurkkaamassa! (TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!)

Treenin jälkeen syömään

Kunnon treenin jälkeen on aina energiatasot aika alhaalla, mutta mepä oltiin varauduttu siihen jo ennalta. Palkkarin ja suihkun jälkeen suunnattiin suoraan lähistöllä Dixin kauppakeskuksessa olevaan Grande Parillaan syömään, mihin olin jo etukäteen ostanut netissä Offerillan kautta oikein kunnon kolmen ruokalajin pihvimenut.

Voin kertoa että naudan sisäfileet ja jäätelöannokset maistui ihan törkeän hyvältä kuntonyrkkeilyn jälkeen…

Offerillan tarjous löytyy TÄÄLTÄ (Offerillan kautta ostettuna -51% hinnasta pois)

Entäs se Fit Tammiston kuntosali?

Niin ja käytiin me Sarin kanssa tutustumassa Fit Tammiston kuntosalipuolellekin ja vetämssä siellä oikein kunnon treeni… Lisää kuntosalista laitevalikoimineen ja meidän treeni huomenna kuvin ja sanoin täällä blogissa, pysykää mukana! (pääsette näkemään muunmuassa meikäläisen työntämässä tuota kuvan kelkkaa ja kuulette mitä Dwayne ”The Rock” Johnsonilla oli siitä sanottavaa…)

Kommentit (4)
 1. Jonna / Palasia arjestani
  9.1.2018, 12:40

  No olishan tuo ollut hauska treffata teidät kun samalla salilla kävitte, jossa itsekin pyörin, ja olen duunissa teidän ruokapaikan yläpuolella 😀

  1. Metallisydän
   9.1.2018, 16:15

   No perhana!
   Olishan se nyt ollu kiva treffata, me pyörittiin siellä pari päivää… Eipä sitten tullu mulle mieleen :/

 2. Jonna / Palasia arjestani
  9.1.2018, 19:21

  No mut seuraavan kerran sitten eiks Joo? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *