Kun lapsi sairastaa…

Jokainen vanhempi tietää sen voimattomuuden tunteen kun oma lapsi on sairaana eikä asialle pysty tekemään mitään. Sen tunteen, kun toivoisi voivansa ottaa lapsen sairauden, tukalan olon ja mahdolliset kivut itselleen. Sen epätoivoisen rintaa puristavan tunteen kun lapsi nyyhkyttää olkapäätä vasten syliin käpertyneenä. Meillä on nyt tunnettu näitä tunteita viimeiset pari vuorokautta.

lapsi
Tässä kuvassa ei sairasteta, tässä ollaan yksivuotiskuvissa Studio Harri Virralla 🙂

Emilia aloitti tänä syksynä päiväkodin. Ensin tuomisena oli flunssa, nyt mitä ilmeisimmin keuhkokuume. On raastavaa seurata vieressä kun lapsi on kipeä, kun näkee kuinka tukala pienen olo on, eikä sitä voi helpottaa kuin pitämällä sylissä ja hyräilemällä hiljaa, sekä tietysti lääkärin määräämillä lääkkeillä. Onneksi Emilia on jo sen ikäinen, että ymmärtää kun kerrotaan lääkkeen helpottavan oloa ja suostuu lääkkeen ottamaan, vaikka se joka kerta saakin irvistämään.
Edellinen yö vietettiin yrittäen nukkua sängyssä, patjalla lattialla, mutta enimmäkseen sohvalla istuen Emilia sylissä torkkuen. Samaan malliin sujui myös eilinen päivä. Isillä ja äidillä suru ja huoli rintaa puristaen, Emilian hengityksen rohinaa kuunnellessa. Illalla onneksi alkoi jo antibiootti auttaa ja olo hieman virkistyä. Edelleen ollaan kaukana normaalista, mutta ainakin suunta on oikea…
 
Loppuun vielä: Joo, mä tiedän että monet lapset on paljon vakavammin sairaita. Se ei silti poista sitä puristavaa tunnetta rinnasta kun oma lapsi on kipeä.

Kommentit (4)
 1. Paranemisia prinsessalle ja tsemppiä vanhemmille!

  1. Metallisydän
   22.8.2016, 19:16

   Kiitos 🙂 Paljon parempi olo prinsessalla jo tänään 🙂

 2. Toma Flyktig
  22.8.2016, 20:52

  Herkkä kuva, kaunis ja komea yhtaikaa 👍

  1. Metallisydän
   22.8.2016, 20:57

   Kiitos 🙂
   Harri Virta on mestari kameran kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *