Kun isikin taas kelpaa

Meillä oli tässä jokin aika sitten sellainen vaihe, että isi ei kelvannut oikein mihinkään, äidin piti tehdä ihan kaikki. Isi ei saanut auttaa pukemisessa, isi ei saanut pyyhkiä nenää, isi ei saanut nostaa pudonnutta lelua, eikä isi saanut kaataa maitoa lasiin. Sekä sata muuta juttua.

kelpaa
Only & Sons paita House of Brandonista

Kun isi ei kelpaa

Isi kelpasi tottakai leikkikaveriksi ja mehän leikittiin paljon. Me leikittiin legoilla, nukeilla, autoilla, pipsapossulla, mollamaijalla ja vaikka millä. Ja peuhattiin ja kutitettiin ja kikatettiin ja naurettiin, ihan joka päivä. Ja aina silloin kun äiti ei ollut kotona, kelpasi isi kaikkeen muuhunkin. Kuitenkin sillä samalla hetkellä kun äiti astui ovesta sisään, ei isi enää saanutkaan auttaa tai puhaltaa pipiin. Siihen kelpasi vain äiti – ja aina välillä olin siitä hyvinkin kateellinen Sarille.

Jack & Jones paita House of Brandonista

Se, ettei isi kelvannut, oli luonnollisesti välillä raskasta Sarille, äidin kun piti Emilian mielestä kotona ollessaan tehdä lähes kaikki. Olisi ollut mukavaa että välillä isi olisi voinut hoitaa iltapalat ja iltapesut ja äiti olisi voinut sen aikaa levähtää sohvalla. Se ei kuitenkaan käynyt Emilialle, mistä lie perinyt vahvan tahtonsa…
Se oli kuitenkin raskasta myös minulle, joka en kelvannut. Oli raskasta tulla torjutuksi kerta toisensa jälkeen, en saanut auttaa vaikka kuinka olisin halunnut. Pikkuhiljaa tuo vaihe on nyt onneksi jäämässä taakse ja isikin taas kelpaa, muuhunkin kuin leikkimiseen.
Superdry paita House of Brandonista

Kun isikin taas kelpaa

Edelleen on tiettyjä asioita, joihin isi ei kelpaa, mutta useimpiin asioihin kuitenkin. Meillä asiaa lähestyttiin tekemällä joistakin jutuista vaan isin ja Emilian juttuja. Hampaiden pesu on yksi niistä jutuista, jotka joka ilta hoidetaan yhdessä kun isi ei ole töissä. Siitä ollaan pikkuhiljaa liu’uttu pukemisessa auttamiseen ja jopa pipiin puhaltamiseen. Ja voin kertoa, että oli aika ihana tunne tässä muutama päivä sitten kun se olikin äiti, joka ei kelvannut. Isin piti tulla lohduttamaan varpaaseen sattuessa.

On nämä eri ikävaiheet vaan aika mahtavia juttuja kaikkine haasteineen. On hienoa saada seurata Emilian kasvua, oman tahdon ja minuuden kehittymistä. Ja samalla rakastaa, rakastaa niin että sydän pakahtuu.

Mikäköhän ikävaihe on tulossa seuraavana…

P.S.

House of Brandonissa alkoi ALEN ALE, mikä tarkoittaa että kaikista jo alennetuista tuotteista saa koodilla SALE20 vielä -20% lisäalennuksen! TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!

Kommentit (1)
  1. Onneksi satuin törmäämään tähän postaukseen. Oma esikoiseni taitaa olla tyttäresi ikäinen, eikä hänellä ole tuollaista vaihetta. Sen sijaan vajaa 2-vuotias kuopuksemme on jo pidemmän aikaa kelpuuttanut vain minut ja hylkii miestäni monissa jutuissa. Pahinta on, kun yöllä herätessään kuopus aloittaa sydäntäsärkevän ”äitiiiiii” huudon, jolloin isiä vedetään avarilla, jos se kehtaa mennä lohduttamaan. Eipä sillä, mieheni on varmaan ihan onnellinen, kun saa jäädä sänkyyn kuorsaamaan, vaikka minun täytyy ravata nukuttamassa ipanaa. Itse vain hiukan väsyn siihen. Meillä tosin äitiä kaivataan silloinkin, kun olen harrastamassa, mikä ei ole helppoa, kun itselläni on kolmekin liikuntaharrastusta, jotka vievät kiitettävästi aikaa. Päivisin olen vielä kotona lasten kanssa, mutta syksyllä olisi tarkoitus jatkaa opintoja, joten toivottavasti tämä vaihe menisi edes siihen mennessä ohi… Lohduttavaa, että muillakin on tällaista ja se ehkä loppuukin joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *