Kun arki on juhlaa

Koko vuosi on puurrettu töitä otsa hiessä ja hammasta purren, taistellen päivästä toiseen mulkkujen työkavereiden kanssa pomon luodessa painetta niskaan. Pakko on jaksaa painaa töitä, kun ei sitä leipää itsestään pöytään ilmesty ja laskutkin on maksettava. Nyt on kuitenkin aika heittää vapaalle, unohtaa arki ja ottaa ilo irti, vetää pää täyteen, haukkua pomo, vetää työkavereita turpaan ja sammua baarin vessaan. Nyt on pikkujoulujen aika!

arki

Kun arki on juhlaa

Tuo alun kuvaus on hyvin kärjistetyn stereotyyppinen kuvaus suomalaisen työläisen pikkujoulusta, eikä lähelläkään totuutta ainakaan minun kohdallani. Olen siitä onnellisessa asemassa, että tykkään työstäni todella paljon ja työkavereistani vielä enemmän. Työnantajakin kannustaa sen sijaan että loisi painetta niskaan, joten ei ole kaukaa haettua kutsua arkea juhlaksi.

Työpaikalla vietetään keskimäärin noin 40 tuntia viikossa. Se on aika paljon, jos työssään ei viihdy ja jos sen joutuu viettämään ihmisten kanssa, joiden seurassa ei ole hyvä olla. Onkin hienoa kun voi tehdä merkityksellistä työtä itselle tärkeiden, samanhenkisten ihmisten kanssa. Silloin työnteko ei ole puurtamista, vaan töihin lähtee joka päivä mielellään. Silloin myös pikkujoulut ovat jotain ihan muuta kuin pään täyteen vetämistä, riitelyä ja tappelua.

Meillä oli viikonloppuna pikkujoulut ja niihin kuului paljon iloa ja naurua, yhdessäoloa ja viihtymistä, hiukan ehkä päihtymistäkin, kuten pikkujouluihin kuuluu. Meillä pikkujouluissa näkyi riitelemisen ja tappelemisen sijaan se sama yhteenkuuluvuuden tunne, sama iloinen ja välitön tunnelma kuin töissäkin.
Kiitos kaikille mukana olleille, ei siitä juhlasta, vaan siitä arjesta!

P.S. Juhlaa arjen keskelle tuo myös House of Brandonin Black Friday, joka jatkuu vielä tänään. 2000 tuotetta -50% löytyy TÄÄLTÄ
(Jarin villakangastakki TÄÄLLÄ ja Sarin juhlamekko TÄÄLLÄ tilapäisesti loppu)
 

Kommentit (4)
 1. Mitä teet muuten työksesi?

  1. Metallisydän
   26.11.2017, 19:59

   Olen lastensuojelulaitoksessa yksikön vastaava ohjaaja.

 2. Upean näköinen pariskunta! 🙂 Pitkään blogiasi lukeneena uskallan sano teistä kahdesta huokuvan sen onnellisuuden, mikä harmittavan monelta parisuhteessa olevalta tuntuu uupuvan. Kaikkea hyvää koko perheelle!

  1. Metallisydän
   28.11.2017, 04:55

   Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *