Metallisydän
Metallisydän

Kaikkea on kokeiltava – myös kukkakaali-pizzapohjaa…

Dieetillä ollessa alkaa helposti ne perusdieettisafkat tympiä, tekee mieli jotain vaihtelua riisin, kanan ja jauhelihan ympärille. Meillä pizza on ollut perinteinen lauantai-iltojen herkkuruoka ja sitä on nyt jo pidempään tehnyt mieli syödä. Ei siinä sinänsä mitään, voitaishan me ihan perinteistäkin pizzaa syödä aina silloin tällöin, tuskin sillä isoa vaikutusta dieetin lopputulokseen olisi, päätettiin silti testata Sarin netistä löytämää kukkakaali-pizzapohjaa…

Kukkakaalipohja

Joo, kukkakaalista valmistettu pizzapohja kuulostaa oudolta. Monenlaista sitä on kuitenkin ennenkin tullut kokeiltua, joten miksipäsei sitten kukkakaalipohjaa… Ja on muuten ainakin gluteenitonta, hiivatonta ja vaikka mitä -tonta!
Ensialkuun raastetaan noin 1000 grammaa kukkakaalia raasteeksi. Kukkakaaliraasteen lisäksi pohjaan tarvitaan oliiviöljyä (noin 2 rkl) , juustoraastetta (noin 50 g)  ja yksi kananmuna.

kukkakaali

kukkakaali

Kukkakaaliraaste (joka ei muuten paljaaltaan ole ollenkaan hassumman makuista) kipataan paistinpannulle ja paistetaan noin 10 minuutin ajan (on muuten ihan kamalan hajuista).

Sitten lisätään mukaan juustoraaste, öljy ja kananmuna ja paistetaan hiukan lisää. Tästä muodostuneesta ”taikinasta” sitten painellaan sopivan kokoinen ja muotoinen pizzapohja uunipellille. Valmista pizzapohjaa esipaistetaan uunissa noin 10 minuutin ajan ennen täytteiden lisäämistä.

Täytteet

Täytteet voi sitten jokainen kehitellä ihan itse, meillä pizza koostui ketsupista, naudan jauhelihasta, ananaksesta, kirsikkatomaateista ja juustosta. Täytteiden lisäämisen jälkeen vielä uuniin noin 15 minuutiksi ja taideteos on valmis.

Mikä sitten oli arvovaltaisen raatimme tuomio?

Tehdäänkö kukkakaali-pizzapohjaa uudelleen vai kokeillaanko seuraavalla kerralla vaikkapa punajuuripohjaa?
Jari: No ei tämä pahaa ole, mutta ei kyllä ihan meikäläisen herkkuakaan.
Sari: No koita ite vittu tehdä seuraavalla kerralla parempaa. Mun mielestä tää on hyvää.

Kommentit (3)

 1. Piia

  Totaalinen hajoaminen raadin kommenteille 😀 😀 😀 😀 😀

  • Metallisydän

   Ja usko pois, ne on täysin autenttiset kommentit 😀

 2. Piia s

  Jos jaksaa kokeilla, ni toinen ja oikeasti vielä hyvänkin makuinen vaihtoehto on tehdä pohja kananmunasta! 5 munaa, erottele valkuaiset ja keltuaiset, sit vatkaat valkuaiset vaahdoks ja keltuaiset kans tasaseks ja sekasin ja pellille. Esipaisto 10min, täytteet ja takas uunii hetkeks. Toimii!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.