Metallisydän
Metallisydän

Kotitreenillä timmiksi – Metallisydämen kotikuntopiiri

Aina ei hyvään treeniin tarvita penkkipunnerrusta tai jalkaprässiä, joka kerta ei tarvitse tehdä treeniä sen oman treeniohjelman mukaisesti. Aina ei tarvita edes sitä kotoisaa kuntosalia, vaan tehokkaan treenin voi tehdä vaikka omalla kotipihalla pelkällä levytangolla. Tsekataanpa mitä kuului Metallisydämen kotikuntopiiriin eräänä kauniina syksyisenä päivänä…
Ensin lämmitellään ja erinomainen koko kehon lämmittelyliike on kiertoliike tangolla.

1

Tangon toinen pää kannattaa tukea vaikkapa painokiekon keskustaan ja ottaa tangosta kiinni hiukan hartialinjaa korkeammalta. Sitten lähdetään kiertämään tankoa sivulta toiselle. Pidetään tahti reippaana, mutta ei riuhdota.
Tällä kertaa ei ole tarkoitus rikkoa ennätyksiä, vaan tehdä pari erilaista liikeparia, joissa molemmissa viisi settiä. Aloitetaan ensimmäisellä (sillä raskaammalla liikeparilla, eli etukyykyllä ja kulmasoudulla.

20151103_124300 20151103_124445

Otetaan sopiva ote tangosta, heilautetaan se rinnalle ja lähdetään kyykkäämään selkä suorana. Kymmenen etukyykyn jälkeen heilautetaan tanko alas ja lähdetään tekemään kulmasoutua. Kymmenen toiston jälkeen hengähdetään hetki ja jatketaan uudella samanlaisella setillä. Liikepari tehdään siis yhteensä viisi kertaa.

Toinen liikepari on kevyempi, siinä otetaan käsittelyyn hauis ja ojentaja.

20151103_124619 20151103_124634

Sama homma kuin edellisessä liikeparissa, ensin kymmenen toistoa hauiskääntöä, otteen vaihto ja kymmenen toistoa ojentajapunnerrusta niskan takaa. Sitten hengähdystauko ja uudelleen, viisi kertaa.

Homma olisi oikeastaan siinä, mutta ihan vaan koska tykkään kaikkein eniten olkapäätreenistä ja erityisesti vipareista, tehdään niitä vielä päälle viisi settiä molemmilla käsillä.

20151103_124718

Nyt on homma kasassa ja aika lähteä suihkuun ja nauttimaan virvoittavia nesteitä.

Kuten nähdään, aina ei tehokkaaseen treeniin tarvita muuta kuin levytanko ja hiukan kekseliäisyyttä. Meikäläisen levytankosarja on peräisin kuntokauppa.fi:stä. Sieltä löytyy niin kattava valikoima levytankoja kuin muitakin vermeitä niin kotitreeniin kuin salillekin. Kannattaa käydä tsekkaamassa, verkkokauppaan pääset TÄSTÄ.

Kuntokauppa.fi_

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.