Kolmen punnerrusliikkeen olkapäätreeni

Olkapäätreeni on yksi lempitreeneistäni. Jostain syystä saan siinä aina aikaan erittäin hyvän tuntuman ja poltteen. Olen kuitenkin huomannut urautuneeni olkapäätreenissä lempiliikkeisiini, niskantakaapunnerrukseen Smith:ssä ja vipunostoihin. Tällä kertaa päätin rikkoa kaavaa, jättää nuo kaksi liikettä kokonaan pois ja tehdä olkapäätreenin kolmella erilaisella punnerrusliikkeellä.

20150901_131750
Kärsivä ilme johtuu siitä, että joku ilkimys (minä itse) kielsi minulta lempiliikkeeni…

Homma lähti liikkeelle käsipainopunnerruksella. Tässäkin hain punnerrukseen hieman erilaista lähtökohtaa ja jätin selkänojan pois kokonaan. Tällöin liike oli jo pakostakin tehtävä melko hallitusti ja rauhallisesti. Istuen tehtäessä liikkeeseen ei tule minkäänlaista ponkaisua, vaan liike tehdään koko liikeradaltaan rauhallisesti lihasvoimalla. Ja kun sitä voimaa ei kovin paljoa ole, tarkoittaa se melko pieniä painoja…

20150901_125245

Seuraavana liikkeenä oli vuorossa vipuvarsilaitteella tehtävä punnerrusliike. Myös siinä sotkettiin kaavaa ja käänettiin kasvot selkänojaa vasten. Tällöin kahvojen liikerata on erilainen kuin kasvot eteenpäin istuttaessa. ”Väärinpäin” tehtäessä ei rintalihas pääse juurikaan osallistumaan työhön, vaan rasitus on melkolailla kokonaan olkapäällä.

20150901_131612

Viimeinen punnerrusliike on perinteisempi, se tehdään levytangolla. Kun aiemmissa liikkeissä on kaikenlainen heiluminen eliminoitu pois, tällä kertaa liike tehdään seisten juuri sen takia, että kun sarjan lopussa ei enää pystytä puhtaasti tekemään yhtään toistoa, voidaan hiukan jaloilla ponkaisemalla saada tanko vielä liikkeelle ja tehtyä pari lisätoistoa. Tarkoitus on siis tehdä hieman pidempää sarjaa ja aivan loppuun asti.

20150901_130456

Kolmen punnerrusliikkeen olkapäätreeni olisi kasassa ja aika lähteä kotiin…

No okei, myönnetään! Tein mä vähän vipareita vielä treenin loppuun, mutta ihan vaan sen takia kun ne on niin kivoja!

20150901_125641

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *