Kokeilusta käyttäjäksi

Tällä kertaa ajattelin tarttua hyvin yleiseen, mutta vaiettuun kuntosalitreenin osa-alueeseen. Asiaan joka kuuluu kehonrakennukseen, ja miksei fitnessiinkin oleellisena osana, mutta josta ei julkisesti puhuta, eikä kukaan sitä tunnusta. Se on vähän kuin yleisesti tiedossa oleva salaisuus. Monet tietävät käyttäjiä ja joillakin niitä on jopa ihan lähipiirissä, mutta kukapa sitä lähtisi julkisesti käyttämistään tunnustamaan. Teen tähän salailun ilmapiiriin poikkeuksen ja kerron omakohtaisesta kokemuksestani ihan suoraan.
Kukapa tavoitteellisesti treenaava ei haluaisi että treeni kulkee joka kerta mahtavasti ja että joka kerta pystyy treenaamaan aina kovempaa ja kovempaa ilman että paikat kipeytyvät pahasti? Kaikki varmasti tietävät että on olemassa tiettyjä keinoja joilla se on mahdollista, tai jotka ainakin auttavat treenaamaan kovempaa ja tuloksekkaammin… Nämä keinot ovat kuitenkin yleisesti vaiettuja eikä niitä voi ihan varauksetta suositella kaikille. Usein näitä keinoja tarjotaan pukuhuoneen hämärissä tai hiljaisella kuiskaavalla äänellä salitreenin aikana. Vaikka sanotaan että ei yhdestä kokeilusta vielä koukkuun jää, voi totuus olla ihan jotain muuta. Meille joillekin se ensimmäinen kerta voi olla lopun alkua. Niin kävi ainakin minulle, jäin koukkuun heti ensimmäisestä kerrasta.
Homma alkoi itselläni ihan viattomasta kokeilusta, kaveri tarjosi minulle mahdollisuutta kokeilla ihan ilmaiseksi. Hyvät fiiliksethän siitä tuli ja treeni kulki todella hyvin. Ei mennyt kovin kauaa kun teki mieli kokeilla uudelleen. Alkuun sain lainailla kavereilta aina silloin tällöin, mutta lopulta menin ostamaan omat ja siinä kohtaahan se homma sitten lähti käsistä. Aluksi tarkoitus oli käyttää vain kovissa treeneissä, mutta kohta huomasin käyttäväni aina treenatessa. Jotenkin ilman treenaaminen ei enää tuntunut miltään.
Nyt olen käyttänyt säännöllisesti jo vuosia ja onhan se myönnettävä että käytöllä on ollut vaikutusta myös lähipiiriini. Jotkut vanhat treenikaverit eivät ole enää salilla tuntevinaan ja onhan se käyttäminen romuttanut ihmissuhteitakin. Kaikki vaan eivät voi hyväksyä käyttämistäni. En syytä heitä siitä, onhan se tietyllä tavalla raskasta elää käyttäjän kanssa. Ja luohan se nyt tietynlaisen leiman myös käyttäjän läheisiin. Ei ole helppoa kun ruokakaupassakin ihmiset alkavat kuiskutella että ”tuo on se, joka seurustelee sen käyttäjän kanssa”.
En silti koe että käyttäminen olisi minulle ongelma. Voin lopettaa treenihanskojen käytön koska tahansa jos vaan haluan.

20121231_104434

Kommentit (27)
 1. 🙂
  Mulla salihanskojen käyttäminen johti vanulappupalojen käyttämiseen.

  1. Metallisydän
   11.8.2014, 12:00

   Liiallisella käytöllä saattaa olla yllättäviä haittavaikutuksia 😀

 2. Tulee alaston olo, jos ne jää kotiin tai reppuun. Ne, jotka ei salihanskoja käytä, voi kokeilla samaa fiilistä jättämällä housut pukkariin. ”Nyt kaikki kattoo, hävettää… kohta ne huomaa että menee käsistä nahka rikki enkä voi näyttää tätä alakuloa kellekkään. ”

  1. Metallisydän
   11.8.2014, 12:01

   Hebkilökohtaisesti pidän housuja vielä hieman tärkeämpinä, tosin ei voi tietää mihin tämä vielä johtaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *