Metallisydän
Metallisydän

Kiusaaminen somessa ja kuntosalilla

Me kaikki ollaan naureskeltu netin hassuille treenivideoille, joissa treenaajat mokailevat, tekevät liikkeitä, joita ei kuntosaliliikkeiksi edes tunnista tai ryskivät sellaisilla painoilla ja liikeradoilla että katsojaakin hirvittää. Ei sitä kukaan laske kiusaamiseksi, eikä se sitä olekaan.

kiusaaminen

Itse ainakin naureskelen eniten hauskoja kotivideoita telkkarista katsoessani juuri kaikille mokailuvideoille, joissa joku turskahtaa naamalleen tai tippuu pöydältä. Sama koskee youtuben salimokailuvideoita, joista osasta näkee suoraan että salaa ne on kuvattu. Onhan ne nyt ihan hiton hauskoja, milloin ollaan laitteessa väärinpäin, millon tippuu painot, millon menee taju kesken sarjan… Kotona naureskellessa ei ehkä tule ajatelleeksi, että joku ihminen se siinä treenaa, joku joka ei ehkä koskaan enää kehtaa naamaansa kuntosalilla näyttää.
Hyvä osoitus tästä meidän nykyajan somenolaamisesta on suhteellisen tuore, kaikkien tietämä risumies-tapaus. Vanhan miehen riehuminen videoitiin, jaettiin youtubeen ja sieltä somessa tuhansia kertoja. Käsi ylös kuka ei ole videota nähnyt ja sille nauranut. Risumiehestä tuli koko kansan vitsi, itsekin videolle nauroin useammankin kerran ja taisin viljellä hupiukko-sanontaakin jonkin verran. Väitän, että aika harva meistä risumiehelle naurajista osasi ajatella miten ahdistaviksi hänen elämänsä viimeiset vuodet tapauksen vuoksi muodostuivat. En minä ainakaan.

 
Jos joutuu vastaavanlaiseksi vitsiksi kuntosalipiireissä, on treeniura varmasti loppu. Väittäisin, että useimmille meistä on joskus sattunut jokin hassulta näyttävä tapaturma salilla ja ihan varmasti jokainen on joskus ryskinyt liian isoilla painoilla siten, että suoritus on näyttänyt lähinnä surkuhupaisalta. Miettikääpä omalle kohdallenne jos tällainen tilanne olisi videoitu ja sitä jaettaisiin somessa tuhansia kertoja ja lisäksi vielä naureskeltaisiin suomi24:lla ja muilla höpöhöpöfoorumeilla.

 
Eikä siihen nolaamiseen ja kiusaamiseen someakaan tarvita. Kaikilla kuntosaleilla on aloittelijoita sekä treenaajia, joilla ei tekniikat ole ihan kunnossa, mokiakin sattuu. Ja sitten on niitä, jotka kokevat oikeudekseen naureskella selän takana (tai jopa päin naamaa). Naureskelun sijaan voisi hyvin tarjota apua, kysäistä ihan ystävällisesti ja ilman ivaa, onko kaveri ajatellut että liikkeen voisi tehdä myös toisella tavalla, opastaa ja neuvoa sen sijaan että puhuu paskaa selän takana. Tai ihan vaan varmistaa, ettei se tanko jää penkkipunnerruksessa rinnalle.
Onneksi en ole itse monesti kuntosalikiusaamiseen törmännyt, vaikka jonkin verran kuntosaleilla onkin aikaa vuosien varrella tullut vietettyä. Nykyisellä salilla on itseasiassa todella hyvä fiilis ja yhteishenki. Mites te muut, oletteko törmänneet kuntosalikiusaamiseen? Tarjoatteko aloittelijoille apua vai hihittelettekö nurkan takana? Entä pystyttekö katsomaan tämän videon nauramatta?

Kommentit (1)

  1. miltsu

    onneksi en ole törmänny kuntosalikiusaamiseen 🙂 omalla salilla on nii hyvä henki että ei vois edes kuvitella moista. itse ainakin yritän auttaa jos nään alottelevan harrastajan pähkäilemässä jotakin, samoten kerran näin nuorien tyttöjen mavettavan aivan kamalassa asennossa,opastin ja neuvoin ja kerroin omakohtasia kokemuksia ja ei ne karkuun juossu. itse ainaki arvostan jos joku tulis itteä neuvomaan. mut eihän noita videoita voi olla kattomatta ilman naurua 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.