Metallisydän
Metallisydän

Kesästä pitäisi luopua kokonaan

Nyt kun (ainakin useimmissa) kouluissa on suvivirret laulettu ja toukokuu on vaihtunut kesäkuuhun, voidaan sanoa kesän virallisesti alkaneen. Tänä vuonna kesä tosin alkoi jo kuukausi sitten kun aurinko alkoi täysin poikkeuksellisesti paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpömittareissa elohopeat nousivat hellelukemiin. Lämpimiä toukokuita muistan elämäni varrella muutamia, mutta tällaista en muista kokeneeni koskaan.

Kesästä pitäisi luopua

Voisi kuvitella, että tällaisen alun jälkeen jokainen suomalainen odottaisi kesää innolla, shoppailisi uusia uikkareita ja hankkisi aurinkorasvaa varastoon, ettei se vaan pääse kesän aikana loppumaan. Tämä helteinen toukokuu aiheuttaa kuitenkin peruspessimistisessä suomalaisessa käänteisen reaktion. Väitän että tästä kuluneesta neljästä helleviikosta ensimmäisestä nauttivat kaikki suomalaiset, toisestakin suurin osa, mutta kolmannen helleviikon aikana odotukset kääntyivät jo negatiivisen puolelle.
Kokonaisen kauniin ja aurinkoisen hellekesän sijaan suurin osa suomalaisista alkoi jo odottaa, koska helteet kääntyvät sateiksi. Uskon että ”kyllä juhannuksena viimeistään taas sataa” on ollut viime viikkoina huomattavasti yleisempi lause kuin ”ai että tästä tulee varmasti mahtava kesä! Uskon myös, että kun Juha Föhr kertoi reilu viikko sitten sään kylmenevän reilusti, tokaisi moni suomalainen omahyväisesti, että niinpä tietysti, kyllähän tätä jo osasikin odottaa. Pettymys sään kylmenemisestä käännettiin voitoksi, olinpahan oikeassa!

Mutta helle vittumaisuuksissaan jatkuikin vielä ainakin viikon verran, varmasti ihan vaan saadakseen meidät pessimistiset suomalaiset vielä katkeroituneemmiksi. ”Nyt ei varmasti ole luvassa enää yhtäkään hellepäivää koko loppukesänä”, ”Tuskin nähdään aurinkoa enää tänä kesänä”, ”Näinhän se aina menee, ollaan sitä ennenkin grillattu makkaraa kesällä toppatakki päällä vesisateessa”.
Jotta päästäisiin tästä pessimistisyyden kehästä, ehdotan että luovutaan kesästä kokonaan. Siirrytään kahdeksan kuukautiseen kalenteriin, jossa huhtikuun jälkeen tulee syyskuu ja kuukaudet pyörivät siitä sitten järjestyksessä. Vältytään turhilta pettymyksiltä kun luovutaan lämpimien ilmojen odotuksilta ja on sitten ainakin iloinen yllätys jos joskus on vähän lämmintäkin.

Kesä tai ei, ale on alkanut

Vaikka kesästä luovuttaisiinkin, kesäalennusmyynneistä en halua luopua. Ne pitäisi sitten vaan nimetä uudelleen. Joka tapauksessa House of Brandonissa on menossa kesäale, huima määrä merkkivaatteita suurilla alennuksilla. Jos siis uskot helteiden jatkuvan vielä kesälläkin, käy poimimassa ostoskoriin edulliset hellemekot ja jos olet varma että aurinkoa ei enää näy, nappaa talteen lämpimät hupparit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.