Metallisydän
Metallisydän

Keksi käyttötarkoitus ja voita Refectio-palautusjuomaa!

Dominus Nutrition pukkasi muutama kuukausi markkinoille huippulaadukkaan palautusjuomajauheen nimeltä Refectio. Nyt Refectio on jo laadukkuutensa vuoksi valikoitunut useiden kovaa treenaavien kehonrakentajien ja fitness-harrastajien palautusjuomaksi. Myös monet urheilujoukkueet ovat valinneet Refection auttamaan rankasta fyysisestä rasituksesta palautumisessa. Esimerkiksi ROPS luottaa Refectioon jalkapalloliigassa ja Kempeleen Kiri Superpesiksessä. Niin ja onhan Refectio potkinut myös Oulun Kärpät jääkiekon Suomen Mestareiksi… Dominus Nutritionin Refectio sopii siis paitsi kuntosalille, myös moneen muuhunkin urheilulajiin. Nyt sinun tehtäväsi on keksiä Refectiolle lisää käyttötarkoituksia ja voittaa itsellesi purkillinen markkinoiden ehdotonta ykköspalkkaria, Refectiota!

Ehdota ja voita Refectio-palautusjuomaa!

Itse olen tylsä ja esittelen omat perinteiset käyttötarkoitukseni Refectiolle, ole sinä luova ja keksi lisää, kaikkien hyviä ehdotuksia esittäneiden joukosta arvon kaksi onnekasta voittajaa, jotka molemmat voittavat itselleen purkillisen Refectiota!

refectio

1: Perinteinen palautusjuoma

Tämä on se perinteisin tarkoitus johon palautusjuomaa käytetään ja se käyttötarkoitus, johon Refectio varsinaisesti on kehitetty, palauttamaan keho rankan fyysisen harjoituksen jälkeen. Siihen tarkoitukseen myös itse Refectiota pääasiassa käytän.

Alan itse hörppiä Refectiota jo kuntosalitreenin puolen välin paikkeilla ja olenkin huomannut sen nopeiden hiilihydraattien tuovan mukavasti lisäenergiaa vielä treenin loppuun. Oikein odotan että pääsen hörppimään herkullisen appelsiinin makuista Refectiota.

2. Intrajuomana treenin aikana

Itseasiassa idea tähän käyttöön tuli juuri siitä että aloitan palkkarin hörppimisen jo treenin aikana ja koin sen antavan lisäpotkua lopputreeniin. Päätin sitten kokeilla käyttää Refectiota ihan intrajuomana koko treenin ajan.

Tein juomasta huomattavasti palkkaria laimeampaa ja sehän toimi hiton hyvin. Energiatasot pysyivät hyvinä koko treenin ajan ja kaiken lisäksi maku oli todella hyvä ja raikas. Toimii!

3. Raikas juoma hellepäiviin

Taas idea tähänkin käyttöön juonsi juurensa edellisestä. Pohdiskelin Emilian kanssa takapihalla auringonpaahteessa touhutessani, että jotain raikasta on juotava. Mieleen nousi intrana käyttämäni Refectio ihan sen raikkaan maun vuoksi ja pohdiskelin ettei varmaan hikoillessa juomasta saatavista ravintoaineistakaan varmasti haittaa ole.

No niinpä sitten hörpiskelin tässä viikolla yhtenä hellepäivänä parikin sheikkerillistä laimennettua Refectio-palkkaria ihan vaan janojuomana takapihalla.

Sun vuoro keksiä!

Siinä oli minun tähän mennessä kehittelemäni käyttötarkoitukset. Nyt on sinun vuorosi pistää parastasi, mihin käyttötarkoitukseen SINÄ käyttäisit Refectiota? Nyt saa käyttää mielikuvitusta! Kaikkien ehdotuksen kommenttiboksiin sunnuntai-iltaan (20.5.2018 klo 22:00) mennessä laittaneiden kesken arvon kaksi onnekasta voittajaa, jotka pääsevät kokeilemaan ideoitaan ihan oikeastikin. Molemmille nimittäin lähtee purkillinen Dominus Nutritionin Refectiota!

(Palkinnot voittajille toimittaa Dominus Nutrition)

Kommentit (45)

 1. Saara

  Aaah, tästä tulis niin hyvä saunajuoma! Meillä on pihasauna joka pöhisee melkein joka ilta. Kyllä tarjoaisin saunakaver(e)ille. 🙂

 2. maikki

  No kyllähän se ihan palkkarina treenin jälkeen menisi, mutta miksei ihan hätätilanteessa välipalan korvaanajakin

 3. Heli

  Koiran kanssa pidemmälle lenkille lähtiessä vois juomaa ottaa vähän mukaan. Varsinki näillä lämpösillä keleillä ois varmasti just hyvä! Ja ilmanmuuta salitreenin jälkeen.

 4. Miikka

  Näähän toimii vallan mainiosti darraan, siis oikeesti, hera ja kaura hyvä myös mutta tässä on vielä raikkaus mukana jota todellakin kaipaa krapulassa!
  Kesäterveisin: Maukka Tuusniemeltä

 5. Saukkeli

  Seksin välissä ja juhannuksen krapulajuomana. 👍

 6. jasmine

  pitkällä kävelylenkillä voisi olla kätevä olla mukana tuo

 7. Susanna

  Raikas jäähilesmoothie saa makua ja väriä Refectiosta!
  On myös oiva juoma sairastaessa, esim. Diabeetikko nuoren mahataudissa ehdoton ykkösjuoma, raikas maku, hiilarit imeytyy hyvin ja samalla saa protskuakin..
  Voi sekoittaa melkeimpä mihin vain johon appelsiinin makua kaipaa..pitäisköhän kokeilla juustokakkuun 🙂

 8. Jaakko

  Kyllä tota varmaan tarttis pitkien työputkien aikana. Työpäivän jälkeen jaksais kotonaki tehä jotain ku ton hörppäis naamariin.

 9. suppis

  Itsehän tekisin tästä mehujäätelöä kuumia kesäpäiviä varten. Voisi myös kokeilla jonkin kevyen kesäkakun kostuttamiseen. Ehkäpä heittäisin tätä myös kermaviilin sekaan ja salaatinkastikkeena käyttäisin 😉

 10. Jaaana

  Minä tekisin ehottomasti Refectio-mehujäitä! <3 Valmiit muoviset mehujäämuotit löytyvät jo kotoa, joten juoma niihin ja pakastimeen!
  Sitten kaivaisin näitä raikkaita hyvän omatunnon jätskejä pakasteestani vaikka treenin päälle, juoksulenkin jälkeen ja tietty muuten vaan kuumana kesäpäivänä takapihalla nautiskellakseni! <3 Ei huano sanos Uotisen Jormakin 😉

 11. Paisti

  Auton kytkimessä jos meinaa luistaa. Tuota kun kaataa ja antaa kuivaa, niin siinä oleva hiilihydraatti tekee tahmean pinnan ja näin kytkin taas pitää.

 12. nix

  Festareille energiajuomaks

 13. petra

  uintijuomana, jaksaisi varmaan uida nopeampaa ja kauemmin. Toisaalta täällä oulussa myös sarjakakkaajanpelko toimii hyvänä kirittäjänä.

 14. nemilian

  Mä kokeilisin pyörälenkillä ottaa tuota. Jos se vaikka toisi lisää energiaa pyöräilyyn tavalliseen urheilujuomaan verrattuna!

 15. Hanna

  Mehujää tuli myöskin ensimmäisenä mieleen, mutta kun sen jo boksissa näin, pohdin muuta. Seuraavana mieleen pälkähti mukikakku, jota olen testannut myös omalla palkkarilla:
  kananmuna, palkkaria (aika vahvana=vähän nestettä), leivinjauhetta ja halutessaan vähän kaurajauhoja vielä sekaan. Mukissa sekasin ja mikroon pari minsaa (valvovan silmän alla) Ja siinäpä vasta välipala :))

 16. jiip

  Itellä tuli monta ideaa mieleen.
  Pitkillä juoksulenkeillä lisää virtaa antamaan.
  Lämpiminä kesäiltoina terassijuomana, kun muut kittaavat kaljaa ynnä muita iljetyksiä!
  Janojuomana pitkien saunasessioiden välissä.
  Salilla.
  Viisaudenhampaan leikkaamisen jälkeen, kun ei pysty ”syömään” muuta kuin nestemäistä 😀
  jne. 🙂

 17. Sarkku

  Pyörälenkille pulloon!!!

 18. Liinu

  Ehdoton juoksulenkkjuoma. Mehujäätelöitä tai ihan vaan jääpalamuottiin ja siitä suoraan suuhun helteellä viilentämään lenkin (ja muutenkin ) jälkeen. Smoothien tai nicecreamin sekaan, nam.

 19. Eeva

  Tällähän ois kätevä antaa maustamattomalle rahkalle lisämakua ja vähän ekstaproteiinia, jogurtille ja tuorepuurolle myös! 😊 Tai jos huomaa mehukeiton olevan loppu niin tekee tätä ja käyttää mehukeiton sijasta. Ja tietysti sitten ihan perus smoothieissa.

 20. ansku

  Oma lajini on se bodykansan parjaama rossfitti: tällä juomalla kyllä kulkisi ne T2B, C2B, kippileukojen kippiin tulis vähän lisäpotkua ja juoksentelisin energisenä ympäri BOKSIA! 😀

 21. Henna Holappa

  Pitkille pyörälenkeille mukaan, hieno juoma jota meilläkin käytetään.

 22. Nimetön

  Pitkillä lennoilla, mies varmaan tykkäisi eräretkillä vaeltaessa

 23. Nanni N

  Ottaisin itse pyörälenkeille mukaan 🙂

 24. Pannaripoika

  Itse kokeilisin tehdä proteiini pannaria tällä reseptillä, hyväksi mauksi todettu jo, niin korvaisin osan jauhoista tällä. niin tulisi enemmän ravintoarvoja ja lisä proteiini samalla, varmasti urhelijoita asia voisi kiinnostaa.

 25. Heidi

  Työmatkapyöräilyn jälkeiseksi palauttajaksi. Työpisteelle siirtyminen olisi huomattavasti nopeampaa, kun ei tarvitsisi kiireessä tunkea banaania poskeen 😀

 26. Jenska

  Yövuorokrapulaan, sillon vaan väsyttää ja on huono-olo eikä ruoka maistu, joten tuosta sais ainakin ravintoaineita ja tietenkin buustia päivään niin jaksais ehkä tehdä muutakin kun maata sohvalla!

 27. anna s.

  Pyörälenkille ehdottomasti 🙂

 28. Anneli Kaikkonen

  Käyttäisin saunan jälkeen, koska siitä saa lisäpuhtia ja janojuomana sekä silloin, kun lähden koiran kanssa pitemmälle lenkille, saa puhtia ja jaksaa kävellä pitkän matkan ja koiralle puhdasta kylmää vettä. Olen muuten kokeillut leikkauksen jälkeen vastaavaa tuotetta ja toimii, energiaa tulee ja pääsee paremmin toipumaan. Juurikin ensi viikolla uusi iso leikkaus. Marjametsässä ja sienimetsässä ehdoton ykkönen. Pihan haravoinnin yhteydessä ja kyllä harava heiluu rivakammin. Myös uimassa käydessäni uimahallissa tulisi olemaan ehdoton ykkönen. Tässä joitakin vinkkejä. Tulen kokeilemaan vaikka missä.

 29. Parsakaali

  Välipalaksi, kun odottelee höyrytetyn kanan ja parsakaalin valmistumista 😀 SLURPS!!! Tai kastikkeeksi niille

 30. miksuu

  kyllähä tuo toimii hyvin ku käy kaljaliigan kiekkoa pelailee!!

 31. Sirpa

  No ykkös vaihtoehto tietty punttitreenin jälkeen, mutta pitkälle pyörälenkille Janojuomaksi ottaisin…

 32. Harri

  Jos sillä lihas kasvaa, niin varmaan tukkakin. Eli shamppona.

 33. Ulla

  Mun laji, kuntosalin lisäksi, on triathlon. Siinä tehdään, varsinkin kisassa tuntikausien pitkiä suorituksia ja laadukkaalle palautus juomalle on varmasti tarvetta. Raikkaus on ehdoton plussa tuotteelle 👍

 34. Oskari

  Lettutaikinaan korvaamaan osa vehnäjauhoista, niin tulis proteiinilettuja!

 35. Pirjo

  Pyörälenkeille ottaisin mukaan ja tekisin kuumien kesäpäivien varalle mehujäitä pakastimeen ☺

 36. Niina

  Töissä juomisena jotta saa lisä energiaa.
  Kotitreenin ja salitreenin ympärillä
  Tehden jääpaloja ja laittaen vesipulloon
  Kävely lenkille juotavaksi

 37. Elli

  Ihan vaan palautusjuomana kovan salitreenin jälkeen, mitä sitä hyvää käyttötarkoitusta vaihtamaan! Kesähelteellä heittäisin pari jääpalaa sekaan viilennykseksi 🙂

 38. Leila

  Porrastreenin palautusjuomaksi menisi tämä testiin 👍

 39. Mikko

  Kamppailulaji treenin lisäenergiaksi ja tietty palautukseen. Ruohon leikkuuseen janojuomaksi/energiaksi.

 40. Annu

  Aterian korvikkeena blenderillä miksattuna jäisten mansikoiden kera

 41. Pekka

  Maustamattoman jogurtin kanssa kuuman päivän aluksi.

 42. ninna

  sorbetti

 43. seppo

  saunajuoma

 44. camilla

  kesän juhliin palkinto juomaksi kesäolympialaisten jälkeen mökillä

 45. Anna

  Tästä vois tehdä mehujäätä pakkaseen kesäpäiviä boostaamaan ja viilentämään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.